Полигон за тестове на металотърсачи
Новини

Металдетектинг събор на БАТСЗМ с. Дружево 20 май 2017 откриване на сезона

Сподели с приятел!

Традицията да се правят събори по Металдетектинг започна още преди няколко години по инициативата на форума за металотърсачи www.imperio.biz , но с времето Българската Асоциация на Търсачите на Самородно Злато и Метеорити се наложи като организатор на най-големите събори по Металдетектинг и промиване на самородно злато.

Събор по Металдетектинг на БАТСЗМ с. Дружево община Своге
Събор по Металдетектинг на БАТСЗМ с. Дружево община Своге

Тази година асоциацията откри сезона в село Дружево община Своге на 20 май.

Съборът беше специализиран за Металдетектинг състезания и тестове на металдетектори. За разлика от други събори тук нямаше томболи и всички награди се спечелваха само в състезанията по Металдетектинг. Съборът беше открит с водосвет и шопските песни на Милановските баби.

Състезание по Металдетектинг на събора​ с. Дружево. Голямата награда беше металотърсач Голден маск 5 плюс
Състезание по Металдетектинг на събора​ с. Дружево. Голямата награда беше металотърсач Голден маск 5 плюс

Голямата награда беше най-новият модел на металотърсач Golden Mask 5 плюс пауър бокс и условията да бъде спечелен беше да бъде открита определена метална плочка, която беше скрита в оградения полигон на състезанията. Имаше многобройни предметни награди и всеки един от присъстващите получи от www.MDETECTORS.bg най новият брой на списание за металотърсачи ИМПЕРИО , както и бланка с теста на Монте за тестване на скорост на работа на металотърсачи.

Победителят в състезанията по Металдетектинг
Победителят в състезанията по Металдетектинг

Събитието се проведе с помощта на общинския съвет на община Своге, както й на кмета на село Дружево.

Интересът към събитието беше голям и участваха рекорден брой колеги в състезанията по търсене с металотърсач и.

Съборът в село Дружево е откриване на сезона на съборите и обществените мероприятия на Българската Асоциация на Търсачите на Самородно Злато и Метеорити /БАТСЗМ/.

Беше представен за първи път най новият модел на металотърсачи Nokta моделът Impact. Представянето беше направено от официалния представител на Nokta за България www.noktadetectors.bg .

Представяне на новия модел на Nokta металотърсач Impact
Представяне на новия модел на Nokta металотърсач Impact

Следващата дата за провеждането на най-големия национален събор е 1 юли 2017 година до село Боровци община Берковица, който ще се проведе със съдействие на община Берковица.

Съборът в Боровци е вече традиция и ще бъде, както по Металдетектинг така и по промиване на самородно злато. Ще има отново състезание по промиване на самородно злато, в което всеки един участник получава фанела с логото на БАТСЗМ, а наградният фонд за състезанията и томболите е на стойност отново над 6000 лв.

Специални привилегии имат членовете на БАТСЗМ, които всяка година стават все повече и повече и самите те превърнаха организацията в най-голямата гражданска организация представляваща търсачите в България.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.