Металотърсачи Makro Презентации на металотърсачи

Разлики между металотърсач Makro Racer и металотърсач Makro Racer 2

Сподели с приятел!

Металотърсач Makro Racer 2
Металотърсач Makro Racer 2
Металотърсач Makro Racer
Металотърсач Makro Racer

Производителят на металотърсачи с марката Makro се обедини с Nokta преди няколко години  с основната задача да предложат на пазара силно конкурентни металотърсачи от висок клас на конкретни цени.

Промяната се усети с модела Makro Racer, който веднага беше много добре приет от търсачите. Въпреки предразсъдъците че е турски бранд след няколко години успешният модел даде началото на втората версия Makro Racer 2, но тук не говорим за металотърсач от така наречените серии фейслифтинг, тоест нов модел в който разликите са цвета на някой елемент и едно копче.

При Makro Rrracer 2 говорим за нов модел, в който бяха въведени всички препоръки на търсачите в Европа, защото както знаем търсенето в Европа е доста по различно от това в Америка. Само си спомнете как два от най-големите производители /Garrett и Teknetics/ на металотърсачи пуснаха специални европейски серии на моделите си, защото търсенето е  по- ѝ в по-замърсени терени.

По този начин Makro Racer 2 / има дълбочинна програма Deep/ стана аналогът на Fisher f75 лимитед повече екстри и конкурентна цена.

На външен вид двата модела са еднакви и изглеждат като близнаци, само дето е черен подлакътникът на Makro Racer 2, докато при Makro Racer подлакътника е червен. Приликите са дотук. В електрониката има много разлики – основно софтуерни. Намек за тези разлики са различните менюта по дисплеите на двата металотърсача.

В синтезиран вид новостите в Makro Racer 2:

FD/SAVE – при металотърсачът Makro Racer – базовият модел всеки път когато се спира той забравя настройките си, и когато се включва трябваше да се правят настройките отначало въпреки, че това е доста бързо, понякога е досадно.

При Makro Racer 2 това е решено с тази допълнителна функция, при която бързо може да бъдат върнати фабричните настройки или да бъдат запазени текущите.

Металотърсач Makro Racer 2

Tone Break  – тази функция определя числото на метала, от който метала се индикира звуково, като цветен. По подразбиране това е числото 10, но може да бъде променяно. Примерно ако тази стойност е 14 id, тогава стойностите над 14 ще бъдат индикирани като цветни.

VDI 0-10  – стойностите на желязото са от id 0 до 10 при Makro Racer 2, докато при Makro Racer стойностите на желязото са от 0 до 40

Notch Filter – при Makro Racer 2 има функцията Ноч – това е възможността да правите дискриминация която не е последователна, тоест да забраните определени сегменти да не се чува. При Makro Racer – базовият модел такава опция не съществува. В същност не знам доколко тя е полезна за дълбокото търсене с металотърсач в България, но за търсене по плаж върши работа.

ISAT – това е специална функция на Makro Racer 2, която помага металотърсачът да е значително по-стабилен или по-точно да има по-стабилен звуков праг в режим all metal

 

DEEP (Deep mode) – дълбочинна програма която увеличава волтажа в сондата подобно на модела на Fisher F75 при този режим апарата става по-дълбок, но трябва да се намали скоростта на маховете при търсене.

Металотърсачите на Makro от серията Racer се оказаха най-конкурентните първокласни металотърсачи с перфектна цена съобразена с доходите в България.

Серията Makro Racer получи своето продължение в моделът за търсене на самородно злато Makro Gold Racer.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.