Металотърсачи Deteknix Новини

Нов металотърсач пинпойнтер Deteknix Scuba Tector до 60 метра

Сподели с приятел!

Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector 
Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector за дълбочина до 60м. в солена и сладка вода

Производителя на металотърсачи и аксесоари за металотърсачи -Deteknix се доказа през последните години, като една от най-качествените марки за производство на пинпойнтери. Всички нови модели пинпойнтери на Deteknix са подводни и ако в началото да издържат до 3 метра беше голяма екстра то преди година те вдигнаха летвата с модела Deteknix Diver, който може да се потапя до 30 метра , както в сладка, така и в солена вода, но ето че през 2017 година те вдигнаха още по-високо летвата, като планират да пуснат новия подводен металотърсач Deteknix Scuba Tector. Да много правилно прочетохте това вече е нещо повече от обикновен подводен пинпойнтер то се превръща в подводен металотърсач защото, ще може да се ползва до 60 метра/200фута/ дълбочина и ще е подходящ за използване, както в сладка, така и в солена вода. Ще може да бъде използван в солена вода защото работи на принципа на пулс-индукция, но на учудващите за този принцип на работа 93 Khz.

Като цяло контролите и функциите се запазват от пинпойнтера Deteknix Diver. Контролът се осъществява от две копчета които имат различни функции в зависимост от последователността и времето на натискане.

Сигнализацията при засичане на метали се осъществява по три начина: лед, вибрация и звук. Пинпойнтерът на Deteknix Scuba Tector е окомплектован с вградена литиево-полимерна батерия, която може да бъде сменена при необходимост. Както и другите пинпойнтери на Deteknix, има за сигнализация при изгубване и лед фенер, което може да бъде контролирано – включване и изключване,  тоест имате и подводен фенер, който може да използвате на дълбочина до 60 метра. Това предимство е голяма екстра, която трябва да бъде подчертана, защото подобен подводен фенер отделно може да струва над 150лв.

Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector 
Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector  е с търсеща сонда 13x10cm. Mono

В случай на ползване при силно активни почви имате и опцията Retune на металотърсача, която позволява калибриране на пулс-индукционния металотърсачи към конкретните условия и му позволява да работи дори и в най-минерализираните среди.

Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector 
Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector работи на принципа на пулс-индукцията

Дължината на металотърсачът Scuba Tector е 42 сантиметра или 16,5 „, като теглото с батерията е 400 грама. Търсещата глава е с размери 13 на 10 сантиметра или 5″на 4“ моно, което го прави достатъчно дълбок и в същото време прецизен за малки метали.
Това е поредният металотърсач на Deteknix, с който показва високото качество на продуктите които предлага тази Американска фирма.

Очакват се с голямо нетърпение и новите модели монетари които ще бъдат пуснати на пазара те ще бъдат също и подводни.

Очаквайте още новини в началото на март 2017, защото сме канени от Deteknix на изложението в Нюрнберг, където ще представят своите нови продукти. Засега се твърди че ще представят нова линия металотърсачи и моделите ще бъдат около 5 броя това е страшно много и с нетърпение очакваме събитието след това ще пишеме отново.

Сподели с приятел!

One thought on “Нов металотърсач пинпойнтер Deteknix Scuba Tector до 60 метра

  1. Тази фирма за производство на металотърсачи започна с обикновени пинпойнтери и аз имам такъв от 2 години и съм страшно доволен. Този продукт, който пускат не ми трябва, защото не се гмуркам, но търсенето в плажове под водата набира голяма сила в България и съм сигурен че хората ще бъдат много доволни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.