Металотърсачи Deteknix Новини

Нов металотърсач пинпойнтер Deteknix Scuba Tector до 60 метра

Сподели с приятел!

Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector 
Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector за дълбочина до 60м. в солена и сладка вода

Производителя на металотърсачи и аксесоари за металотърсачи -Deteknix се доказа през последните години, като една от най-качествените марки за производство на пинпойнтери. Всички нови модели пинпойнтери на Deteknix са подводни и ако в началото да издържат до 3 метра беше голяма екстра то преди година те вдигнаха летвата с модела Deteknix Diver, който може да се потапя до 30 метра , както в сладка, така и в солена вода, но ето че през 2017 година те вдигнаха още по-високо летвата, като планират да пуснат новия подводен металотърсач Deteknix Scuba Tector. Да много правилно прочетохте това вече е нещо повече от обикновен подводен пинпойнтер то се превръща в подводен металотърсач защото, ще може да се ползва до 60 метра/200фута/ дълбочина и ще е подходящ за използване, както в сладка, така и в солена вода. Ще може да бъде използван в солена вода защото работи на принципа на пулс-индукция, но на учудващите за този принцип на работа 93 Khz.

Като цяло контролите и функциите се запазват от пинпойнтера Deteknix Diver. Контролът се осъществява от две копчета които имат различни функции в зависимост от последователността и времето на натискане.

Сигнализацията при засичане на метали се осъществява по три начина: лед, вибрация и звук. Пинпойнтерът на Deteknix Scuba Tector е окомплектован с вградена литиево-полимерна батерия, която може да бъде сменена при необходимост. Както и другите пинпойнтери на Deteknix, има за сигнализация при изгубване и лед фенер, което може да бъде контролирано – включване и изключване,  тоест имате и подводен фенер, който може да използвате на дълбочина до 60 метра. Това предимство е голяма екстра, която трябва да бъде подчертана, защото подобен подводен фенер отделно може да струва над 150лв.

Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector 
Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector  е с търсеща сонда 13x10cm. Mono

В случай на ползване при силно активни почви имате и опцията Retune на металотърсача, която позволява калибриране на пулс-индукционния металотърсачи към конкретните условия и му позволява да работи дори и в най-минерализираните среди.

Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector 
Подводен пинпойнтер Detecnix Scuba Tector работи на принципа на пулс-индукцията

Дължината на металотърсачът Scuba Tector е 42 сантиметра или 16,5 “, като теглото с батерията е 400 грама. Търсещата глава е с размери 13 на 10 сантиметра или 5″на 4” моно, което го прави достатъчно дълбок и в същото време прецизен за малки метали.
Това е поредният металотърсач на Deteknix, с който показва високото качество на продуктите които предлага тази Американска фирма.

Очакват се с голямо нетърпение и новите модели монетари които ще бъдат пуснати на пазара те ще бъдат също и подводни.

Очаквайте още новини в началото на март 2017, защото сме канени от Deteknix на изложението в Нюрнберг, където ще представят своите нови продукти. Засега се твърди че ще представят нова линия металотърсачи и моделите ще бъдат около 5 броя това е страшно много и с нетърпение очакваме събитието след това ще пишеме отново.

Сподели с приятел!

One thought on “Нов металотърсач пинпойнтер Deteknix Scuba Tector до 60 метра

  1. Тази фирма за производство на металотърсачи започна с обикновени пинпойнтери и аз имам такъв от 2 години и съм страшно доволен. Този продукт, който пускат не ми трябва, защото не се гмуркам, но търсенето в плажове под водата набира голяма сила в България и съм сигурен че хората ще бъдат много доволни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.