XP Металотърсачи

Ъпдейт на софтуер 4 за металотърсач XP Deus. Процедурата стъпка по стъпка

Сподели с приятел!

Новата версия на софтуер 4 за металотърсач XP Deus е вече е факт и може да бъде изтеглена от сайта на XP metaldetectors, но следващата стъпка е търсачите да го инсталират на собствения XP Deus, в случай че поискат.

!!! ВАЖНО: 

Трябва да се подчертае че ВСИЧКИ металотърсачи XP DEUS – дистанционни безжични слушалки и търсещи сонди могат да бъдат инсталирани с новия софтуер 4.

Когато става дума за софтуер 4 е почти сигурно, че търсачите ще поискат да го преинсталират, защото той има доста нововъведения, които правят апарата по-спокоен и по-дълбок или както каза един от най-големите спецове на XP Deus от Монтана – инсталирай софтуер 4 на минутата, няма да съжаляваш…”.

За да стане по-лесно преинсталирането на софтуер 4, единствения официален представител на XP за България металотърсачи www.mdetectors.bg / www.xpmetaldetectors.bg / ни помага да го направим по най-лесния начин. Прочетете тази статия и следвайте процедурата стъпка по стъпка.

 На първо време трябва да направим няколко важни уточнения:

1. За да направите преинсталация трябва да имате задължително дистанционно управление

2. Всички устройства на XP Deus трябва да бъдат на едно място и трябва да бъдат максимално заредени и да се провери дали на дистанционното са вързани всички търсещи сонди които ще преинсталираме

3. Запишете си на лист някои програми които имате защото след преинсталацията Те ще бъдат загубени

4. Трябва да бъдат изключени всички слушалки XP Deus и дистанционни защото инсталацията се прави през едно дистанционно устройство. Слушалките ще трябва да се включат в процеса на преинсталация Но затова ще Прочетете по-надолу.

5. По възможност отдалечете различни телефони и силни магнити които могат да повлияят на безжичната връзка.

6. Проверете дали на дистанционното са вързани всички търсещи сонди и слушалката, която искате да преинсталирате. Ако има такава сонди, който няма да преинсталирате Ви съветваме да ги премахнете от списъка на сондите в дистанционното XP DEUS. Това ще направи процеса на при инсталация по-бърз и по лесен.

Ето и последователността от действия за преинсталиране на софтуера както и един филм за преинсталирането/филма е за преинсталиране на версия 3 което по същество е същата процедура както и за версия 4/


1. Изтегляне на инсталационната програма от сайта на XP от тук http://www.xpmetaldetectors.com/metal-detector/deus-update

2. След изтеглянето на софтуера го инсталирате на персоналния си компютър който трябва да бъде с операционна система Windows оставете иконката да бъде на вашия десктоп.

След изтеглянето на софтуера от сайта на XP го инсталирате на компютъра си с WINDOWS
След изтеглянето на софтуера от сайта на XP го инсталирате на компютъра си с WINDOWS

3. След стартирането на програмата ще Ви отвори прозорец с инструкции какво трябва да направите за да продължите. Трябва да включите дистанционното без USB кабела /а не кабела за зареждане на високо напрежение който е с три извода/ да отидете в меню OPTION>CONFIGURATION>UPDATE>CONFIRM . Свържете USB кабела с компютъра и дистанционното и това Всичко при положение, че сте се спряли безжичните слушалки ако има такива за инсталиране.

Стартирайте програмата от иконата на десктопа. Следвайте написаната инструкция.
Стартирайте програмата от иконата на десктопа. Следвайте написаната инструкция.

4. Както казахме В предишната точка трябва да включите вашето дистанционно и да влезете в менюто OPTION>CONFIGURATION>UPDATE>CONFIRM

"Включете
Configuration>Update и потвърдете Yes” src=”http://www.spisanie.imperio.bg/wp-content/uploads/2017/03/wp-1489780561501.jpg” title=”Включете дистанционното на XP Deus и влезте в Option>Configuration>Update и потвърдете Yes” class=”size-full wp-image-1219″>Включете дистанционното на XP Deus и влезте в Option>Configuration>Update и потвърдете Yes

5. След като сте стартирали менюто по описания В предишната точка начин свързвате дистанционното с дата кабела с компютъра.

Вземете датакабела/не с 3-те извода за зареждане/ и го включете в компютъра и дистанционното
Вземете датакабела/не с 3-те извода за зареждане/ и го включете в компютъра и дистанционното

6. Излиза меню с възможност за избор на версия, която искате да инсталирате. В случая избирате версия 4, в случай че искате да инсталирате предишни версии от падащото меню избирате съответно желана от вас версия след което натискате бутона START.

Изберете версията за инсталиране - или в случая 4
Изберете версията за инсталиране – или в случая 4

7. След стартиране на преинсталацията ще напише на екрана че трябва да откачите дистанционното от дата кабел след което отново да го включите. След тази процедура инсталацията продължава

След старта ще напише, че трябва да извадите и пак да включите дистанционното към датакабела
След старта ще напише, че трябва да извадите и пак да включите дистанционното към датакабела

8. Започва инсталацията на софтуера по търсещите сонди, които са в списъка на дистанционното. Изписва на екрана съответния сериен номер и започва преинсталацията. При това положение трябва да се уверите визуално, че светва лед светлината на съответната търсеща сонда.

В случай, че в дистанционното XP Deus имате серийни номера на търсещи сонди, които в момента ги няма в обхвата на дистанционното, тогава трябва да натиснете бутона Scip и да продължите с преинсталацията на следващата сонда.

Започва преинсталацията на инсталираните търсещи сонди - по серийни номера
Започва преинсталацията на инсталираните търсещи сонди – по серийни номера

9. Когато се преинсталира съответната търсеща сонда не трябва да се изключва устройството компютъра или да се откача USB кабела от компютъра.

По време на инсталацията се уверете, че търсещата сонда светва с лед диода си
По време на инсталацията се уверете, че търсещата сонда светва с лед диода си

10. След като бъдат инсталирани всички търсещи сонди започва процедурата по преинсталация на безжичните слушалки, ако имате такива натискате бутона Yes.

След като са инсталирани всички търсещи сонди Ви пита дали имате и слушалки
След като са инсталирани всички търсещи сонди Ви пита дали имате и слушалки

11. След като сте избрали бутона Yes,  тоест имате за преинсталация безжични слушалки XP DEUS, започва времето, в което трябва да ги включите за да ги разпознае софтуера. Ако всичко е точно на дисплея на безжичните слушалки ще се изпише Up

Трябва да включите слушалките които предварително са свързани с някоя от сондите
Трябва да включите слушалките които предварително са свързани с някоя от сондите

12. След като свърши при инсталацията на безжичните слушалки натискате бутона No,  тоест че вече нямате други безжични слушалки XP DEUS.

Като преинсталирате слушалките той пита отново и натискате не ако няма още
Като преинсталирате слушалките той пита отново и натискате не ако няма още

13. След като приключи цялата при инсталация на екрана на компютъра се изписва, че този процес е свършил и че ако е нужно трябва да влезете в менюто и да оправите контраста на вашето дистанционно.

След като свършите при инсталацията излиза този надпис и изключвате дистанционното
След като свършите при инсталацията излиза този надпис и изключвате дистанционното

14. Дистанционното и слушалките стартират с новата версия и може да се наложи да влезете в настройките на дистанционното през опции и да коригирате контраста на дисплея ви OPTION>CONFIGURATION>CONTRAST

Това е цялата процедура тя е лесна и след това може да инсталирате всяка една от предишните версии. Важното е да знаете, че на новите високочестотни сонди HF не може да инсталирате други версии освен версия 4

Ако имате допълнителни въпроси се свържете с официалния представител на XP за България www.xpmetaldetectors.bg

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.