Новите търсещи сонди на XP Deus работещи със софтуер 4
XP Металотърсачи Новини

Новите високочестотни търсещи сонди HF на XP Deus от 14khz до 81khz

Сподели с приятел!

През 2017г. XP пуснаха новата версия на софтуер 4, който работи, както със старите търсещи сонди и устройства на XP Deus, така и със свързаните с тази версия нови търсещи сонди работещи на високи честоти за търсене на самородно злато. В последствие се оказа, че тези търсещи сонди са перфектни монетарски сонди.

Всеки може да си инсталира новия софтуер v4 за металотърсач XP Deus. Прочетете как стана това тук.

Характерно за новите търсещи сонди HF, е че батерията вече не е в сондата а се вкарва във стика, с който идва окомплектована.

Металотърсач XP Deus с нови високочестотни сонди
Металотърсач XP Deus с нови високочестотни сонди

 

 

 

 

Първата нова търсеща сонда на XP Deus, която работи със софтуер 4 работи на три основни честоти:

Новите търсещи сонди на XP Deus работещи със софтуер 4
Новите търсещи сонди на XP Deus работещи със софтуер 4

– 14 khz

– 30 khz

– 59 khz

Размерът е същият както на предишните малки търсещи сонди на металотърсач XP Deus 22,5 cm./9″/ DD и може да я разпознаете по белия цвят и надписа High Frequency.

Втората от новите високочестотни търсещи сонди е елипсовидната, с приблизителни размери по дължина като на предишната но е елипса, 24см.х13 см. DD /9.5″x5″/ също с 3 основни работни местоти, но едната е супер висока  81Khz:

– 14 khz

– 30 khz

81 khz – една от най-високите ВЛФ честоти – най доброто за търсене на самородно злато.
Теглото на новите сонди е само 350 грама и има нова концепция за поставяне на батерията в стика, с който идва окомплектована всяка сонда.

Трябва да обърнем особено внимание на тази сонда, защото тя прави заявка и да превърне металотърсач XP Deus в най-добрия за търсене на самородно злато на пазара. Тя е елипса с дължина 24 сантиметра, но поради това че е елипса навивките отговарят на по-дълбок малък разнер. Това от своя страна прави тази търсеща сонда по-стабилна при работа на високата честота. 

В същото време бидейки елипса тя има по-голяма повърхност на припокриване ако я сравним с класическата 5 инчова търсеща сонда за самородно злато на Fisher Gold Bug, повърхността на припокриване е два пъти по-голяма пти XP DEUS, при равни други условия.

Работа на сондите при 55khz и 80khz  могат да работят до 28 часа, при 15khz- до 20 часа, при 30khz – до 27часа при идеални условия. Това се дължи, както на новата технология, така и на увеличения капацитет на батериите до 850 милиамперчаса. Възможността да се увеличи капацитета на батерията се дължи на факта, че батерията вече се намира в стика на сондата, а не в самата сонда.

Тези търсеща сонда имат по 3 основни честоти и допълнителни 7 честоти. Всяка една от тези под честоти променят апарата с по няколко килохерца, като по този начин може да се каже, че тази търсеща сонда работи на 3х7 = 21 честоти поотделно.

Ето интересен тест на новата сонда зазасичане на малки парченца самородно злато. Направен е от единствения представител на XP за България www.mdetectors.bg София, ул.Цал Симеон 150, магазин Клондайк.

 

Начин на монтиране на батерията в стика
Начин на монтиране на батерията в стика

Ниската честота 14 khz е подходяща за общо търсене.

При честота 30 khz и 59khz се променят значително XP Deus, като го правят доста по-различен от преди. При тези честоти възможността му да работи в супер минерализирани почви и да хваща малки късчета метал, които преди това са оставили невидими, стават значително по-големи. В това число и самородното злато, което вече може да бъде засечено с тази сонда, а преди това е било практически неоткриваемо. Най-учудващо е, че най-голямата екстра в тази ситуация е, че дори и на високи търсещи честоти стабилността на XP Deus е много голяма при работа в силно минералозирани почви. Както стана дума и по-горе при новите търсещи сонди батерията, вече не е в самата сонда, а е отделена и се вкарва в крайния стик, с който идват окомплектовани сондите.

Новата батерия е с по-голям капацитет
Новата батерия е с по-голям капацитет

Трябва да се отбележи, че когато софтуер 4 работи с тези сонди, програмите нямат експертната настройка в меню SENSITIVITY, тоест не може да променяте TXPower, както и нормалозацията не може да се променя.

Тези търсещи сонди са най-подходящи за търсене на самородно злато и за намиране на още цветни сигнали в силно замърсени места, както и хващане на по-дълбоки монетни сигнали, когато те са разположени накриво в земята.

С този софтуер 4 и новите сонди от XP дигнаха страшно много летвата и всеки производител на металотърсачи, вече е задължен да се съобрази с това високо ниво.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.