Новите цени на XP легендите са жест към търсачите
XP Металотърсачи

Нови драстично по-ниски цени на металотърсачи XP Gold Maxx Power и Gmaxx II

Сподели с приятел!

Фирмата XP е създадена през 1998 година във Франция и официално започва да продава металотърсачи през 2000г. и това беше за времето си доста дързък хот Имайки в предвид, че тогава хегемонията на американските производители на металотърсачи беше неоспорима.

В началото XP започва своето производство с модела Adventise, който бързо си спечели репутацията на дълбок металотърсач, работещ на ниска честота. През 2001-2002 са представени моделите ADX200 и ADX100, които са на базата на Adventise. През 2003 е представен модела Gold Maxx, който работи на 18Khz и той бързо се налага като един от най-успешните металотърсачи, тип монетар, защото е много бърз и дълбок за малки метали. През 2004 XP пускат и първите безжични слушалки за металотърач WS1, които през 2005 са доразвити в безжичните слушалки WS3.

През 2006г. са представени легендарните за металдетектинга металотърсачи: Gold Maxx Power, GMaxx II, Adventis 2, ADX150, които включват всички достижения на XP до тогаващния момент. Тези металотърсачи затвърждават XP като важен фактор при металдетектинга.

В този момент всички очакваха, че фирмата XP е достигнала един нормален потенциал, както всички останали фирми в този момент на пазара. През същата година – 2006 от XP увеличават капацитета си и започват работа по проекта DEUS, което ще се превърне в най-голямата иновация при металотърсачите от времето на изобретяването им през 1930г.

След пускането на металотърсачът XP Deus, започна обратното броене за всички останали първокласни металотърсачи, защото за 5-6 години ной стана най-продавания първокласен металотърсач в Европа, а след още няколко години и в света.

Голяма част от професионалните търсачи и тези, за които хобито е голяма страст вече работят XP Deus, от друга страна идеята на лекия безжичен металотърсач XP Deus допада и на начинаещите търсачи. По този начин за производителя поддържането на другите модели става относително скъпо и в такива ситуации обикновено по-старите модели се спират от производство. Така направиха примерно Фишер преди години когато пуснаха прословутата F серия.

В края на 2017 година от XP взеха различно решение: да продължат да произвеждат част от старите си модели, но да намалят драстично цената им. Това ще е валидно поне докато не решат да ги изпратя в бъдеще време.

При тези ниски цени на първокласните металотърсачи Goldmaxx Power и Gmaxx 2 голяма част от търсачите, които не могат да си позволят скъпи металотърсачи ще ги предпочитат. С други думи казано с един куршум два заека: ниските цени ще зарадват търсачите, а от друга страна XP ще удари много силно конкуренцията си в средния ценови клас, защото в високия ценови клас той вече ги надви убедително.

В България Gold Maxx Power и Gmax II станаха едни от най-популярните професионални металотърсачи, защото съчетават перфектната си работа и дълбочина с простотата на управление и достъпността на цената им в сравнение с първокласниците конкурентни металотърсачи по това време.

По този начин новата цена на Gmaxx II става 980 лв., като в комплекта отново са включени протектор за сондата слушалки с волум контрол и калъф за носене на стика или на кръста. Всичко това в комбинация със стика на XP Деус. Веднага на някой търсачи им дойде на акъла, че ако вземат този комплект могат да продадат стика на XP Deus за поне около 250 лв., като по този начин цената на металотърсача бе стига ще стане 980-250=730лв. !!!

Новата промоционална цена на XP Gold Maxx Power е само 1150лв., Което на база старата цена от над 1500лв. е направо далавера. Ако направим пак същата сметка че стика в комплекта може да се продаде за около 250 лв то тогава цената става: 1150лв.-250лв.=900лв. !!!

Това са супер изгодни цени на които всички търсачи ще се зарадват при положение, че всички тези комплекти идват окомплектоване с протектор на сондата, слушалки на XP с жица и контрол на звука, както и протектор за електрониката при носене на кръст или на стика.

Официалния представител на XP за България – www.MDETECTORS.bg

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.