Makro Gold Kruzer
Металотърсачи Makro

Makro Gold Kruzer представяне и програми на работа

Сподели с приятел!

Makro Gold Kruzer е нов модел ВЛФ металотърсач, специализиран в търсенето на самородно злато. Високите килохерци, на които работи (а именно 61kHz) го правят подходящ и за много малки парченца самородно злато, както и за дребни и нископроводими цели.

Той е подводен до 6 метра, което прави работата с него в реките и при дъжд по-спокойна и безпроблемна.

Комплектът включва следните неща:

Самият металотърсач с вградена литиево-полимерна батерия (3700mAh), която издържа около 19 часа работа с едно зареждане като пести пари от закупуването на батерии. Металотърсачът има възможност да се зарежда и посредством power bank (външна батерия). Има и опция за допълнителна Макро подводна батерия – накрайник, който се монтира за подлакътника и удължава работата с уреда.

2 сонди с протектори за тях: малка златарска сонда – 19см. на 10см. (7.5 инча на 4 инча) двойно Д; по-голямата сонда е не само за самородно злато, но и добра монетарска сонда – 26см. на 14см. (10 инча на 5.5 инча) също двойно Д.

Качествени безжични слушалки. С тях може да се чуят дори най-слабите и едва доловими сигнали от много дребни и дълбоки цели.

Зарядно устройство.

2 кабела за зареждане (единият е за зареждане на самия металотърсач, а другият е за зареждане на безжичните слушалки).

Карбонов долен стик.

2 комплекта болтове за захващане на сондите към карбоновия долен стик.

Залепваща се велкро лента за подлакътника.

 

Тук може да изгледате видеото с представянето и окомплектовката на уреда:

 

Уредът има 4 основни програми:

Първа програма е GEN, което е чиста All metal програма, работеща на праг на звука (леко жужене)(threshold). Тук няма звукова дискриминация на черни и цветни сигнали, а само един тон и дискриминация, гледайки числото от дисплея. От 0 до около 40 са черните метали, а нагоре са цветните. Този режим се нуждае от много добър баланс на земята (грунд баланс). Това е валидно за всички детектори с чист all metal режим, работещ на праг.

Втората програма е FAST, която програма е с дискриминация. Зададена е заводска дискриминация на 25, въпреки че цветните сигнали започват от около 40. Всички цели под 25 са дискриминирани и не се чуват. Чува се само един тон за целите над 25. Дискриминацията, разбира се, може да бъде настройвана по желание. Тази програма е малко по-плитка, но е пъргава и бърза, подходяща за участъци с висока минерализация и с горещи камъни.

Третата програма е BOOST. Също така с дискриминация зададена на 25 (може да се настройва по желание). Тя е най-дълбоката от програмите с дискриминация. За по-леки терени без много минерализация и без замърсявания.

Четвъртата програма е MICRO. Също програма с дискриминация. Тук обаче има 3 звукови тона (за разлика от предните 2 програми, които бяха само с един тон за целите над настроената дискриминация). Подходяща е за търсене на монети и украшения. Програмата работи много добре за тези цели с по-голямата сонда. Има нисък тон за железните цели, среден тон за среднопроводимите цели и трети висок тон за високопроводимите цели. Може да се настройва от къде точно по скалата за дискриминация да започват тези тонове. Програмата може да се използва разбира се и за търсене на самородно злато също.

Тук са представени нагледно настройките и опциите, които притежават четирите програми:

Настройки и опции на Makro Gold Kruzer
Настройки и опции на Makro Gold Kruzer

 

Makro Gold Kruzer може да се каже, че е най-изгодният на пазара като съотношение цена/качество/екстри и сред най-добрите на пазара за търсене на самородно злато, а и не само.

Той е интуитивен за употреба като при него всички програми, менюта и настройки са показани на дисплея. Няма скрити неща.

Не е за пренебрегване и опцията за update на софтуера от сайта на производителя. Мислено е в перспектива при създаването му. Металотърсачът притежава и пинпойнт функция за по-лесно и точно локализиране на целта.

Уредът има ръчен, автоматичен и проследяващ баланс на земята, което е още едно от нещата, които правят Makro Gold Kruzer подходящ за нуждите дори и на най-изискващите търсачи на самородно злато.

 

Тук може да изгледате видео ръководството:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.