XP Deus X35 сонди
XP Металотърсачи

Представяне на новите X35 сонди за XP Deus

Сподели с приятел!

Както името на новите 3 сонди подсказва – Deus X35 са сонди с общо 35 честоти всяка. Размерите им са:

22.5см. (9“); 28см. (11“) и 34см. на 28см. (13“ X 11”), както на старите черни сонди. Всъщност и външният им вид е почти същия (само новите имат X35 лого), но вече имат друга електроника, повече опции и по-голям диапазон на работни честоти: от 3.7 чак до 27.7 килохерца, за което ще стане дума по-долу.

Deus X35 сонди
Deus X35 сонди

Те работят с версия на Деус софтуера 5.0 или по-нова. XP винаги са предоставяли безплатен ъпдейт от своя сайт на всичките си Деус компоненти, без значение кога са произведени.

Новите безжични черни X35 сонди ще вървят като стандартни, базови при покупка на комплект металотърсач XP Deus. Отделно самите те могат да се закупят и като допълнителни.

По-старите черни сонди ще продължават да работят с бъдещи ъпдейти на софтуера, също така.

XP Deus с X35 сонда
XP Deus с X35 сонда

 

Защо XP изкарват на пазара нови сонди скоро след пускането на двете бели сонди?

Белите сонди HF за металотърсач XP DEUS бяха създадени за по-специфично търсене главно в минерализирана почва. Отличават се със своите високи честоти на работа (до 74kHz). Те са подходящи за самородно злато и за дребни, нископроводими предмети. Доказаха се с времето обаче и като монетарски сонди в замърсени с железа, както и в минерализирани участъци. Също така и на плажа се представят добре.

От друга страна новите черни X35 сонди са следваща стъпка в непрестанното развитие на XP Deus. Те са главно приспособени за така нареченото „общо“ търсене. Това не значи обаче, че не са подходящи и за дребни, нископроводими предмети, както и за дълбоко заровени големи предмети, особено по-големите на размер сонди. Напротив, тези сонди със своята нова опцията BOOST (експертно подменю на Sensitivity) могат да достигнат при определени условия дълбочини, които други с подобен размер просто не могат.

Белите високочестотни сонди и новите черни X35 не може да се каже, че са взаимнозаменяеми, а по-скоро са допълващи се за едно цялостно, разнообразно търсене и имат своето индивидуално място в арсенала на търсача.

XP Deus X35 сонди
XP Deus X35 сонди

 

Какви са преимуществата на новите 3 черни X35 сонди, сравнени със старите 3 черни сонди?

  • Новите сонди вече имат общо 35 честоти, които могат да бъдат избирани ръчно за работа с една от тях. 5 основни честоти като всяка разполага с по 7 разширения (подчестоти):

3,7 до 4,4 kHz

7,1 до 8,4 kHz

10,5 до 12,4 kHz

15,2 до 17,8 kHz

23,5 до 27,7 kHz

 

  • Имат допълнителната опция BOOST за петте честоти от 3,7 до 4,4 kHz. Тази опция може до голяма степен да увеличи дълбочината на засичане главно на високопроводими цели: големи предмети, големи сребърни монети и т.н.
  • Силата на предаващия ток от сондите (TX POWER) вече може да се настройва при всяка от 35-те честоти.
  • Като цяло издръжливостта на вградената батерия е подобрена и вече новите сонди ще издържат с 10% до 40% повече при всяко търсене преди да се нуждаят от повторно зареждане, но трябва да се има в предвид, че при включен ТX boost – специален режим, работата на батерията може да бъде намален до 6 часа след пълно зареждане.
  • По-добрата стабилност на новите сонди в сравнение със старите. Използвана е нова електроника, което прави сондите с по-малко смущения и по-малко паразитни сигнали дори при максимална чувствителност. Това допринася за чуването и на най-дълбоките, най-дребните и тихи сигнали.
  • По-категорично звучащи сигнали. Звуците са по-отчетливи и разпознаваеми.
  • Като цяло новите X35 сонди може да се каже, че са по-дълбоки от старите.

 

XP продължават със своята уникална политика да доизграждат и доусъвършенстват Deus платформата по два начина: чрез професионална работа по разработването на нови софтуери (добавят се нови опции, настройки), както и чрез производството на безжични високотехнологични сонди (притежаващи последните модернизирани електроники).

X35 сондите са допълнителна опция за търсачите, притежаващи Деус. За бъдещите потребители на Деус те ще присъстват стандартно в комплектите занапред, заедно с новия софтуер за една по-успешна работа на терен.

Още информация и актуални цени от официалния представител на XP за България www.mdetectors.bg

Deus X35 сонда с версия V5
Deus X35 сонда с версия V5

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.