Quest Pro металотърсач комплект
Металотърсачи Deteknix

Представяне на металотърсач Quest Pro на Quest

Сподели с приятел!

Едно представяне на металотърсач Quest Pro на фирмата Quest (Deteknix) от колегата Pescadore Тексас, САЩ:

„ Преди всичко, позволете ми да кажа, че не съм представител на детектори или нещо друго и мога само да говоря за моя личен опит с моя детектор. Обичам намирането на монети от всякакъв тип. Обичам да търся най-вече в паркове, училища, игрища, а наскоро започнах да търся във водата в близките ми реки.

Реших преди около месец да взема по-лек детектор, който да е водоустойчив до повече от обичайната дълбочина от 10 фута (3 метра). Исках да мога да се гмуркам в местните реки с моя детектор, за да видя какво мога да намеря и знаех, че има места, които са по-дълбоки от 3 метра. Проверих видеоклипове в YouTube и почти се бях спрял на друг металотърсач. Говорих с Дейвид (собственик на форум) и той предложи да погледна новия Quest Pro. След като видях някои видеоклипове в YouTube и потърсих повече информация разбрах, че Quest Pro е преработен и подобрен. Има много добри отзиви от потребителите във Великобритания. Говорих с Дейвид и обясних за какво търсене ми трябва и той сякаш мислеше, че Quest Pro ще отговори на нуждите и очакванията ми. Нека бързо да кажа, че не сгреши. Купих си този металотърсач. Ето списък на някои неща, които ме привлякоха първоначално в Quest Pro и че наистина харесвам тази машина:

5M / 16FT Подводна потапяема

3 избираеми честоти (5kHz-13kHz-20kHz)

Приложение, което се инсталира на смартфон и е безплатно. Посредством смартфона ви се инсталират нови версии

Вградена акумулаторна батерия – литиево полимерна

Оптимизирана за производителност в солена вода

Безжични слушалки

Много леко тегло и ергономичност

Проследяване на земния ефект в реално време на екрана

Регулируема гумена дръжка

Бързо освобождаване на стика Cam-Lock, 3 секции

LED светлина за търсене насочена към сондата и LCD подсветка на дисплея

Уредът идва с 2 сонди, 9“ X 11“ и 5“ X 9“

Когато получих Quest Pro, набързо го събрах и го заредих. Наистина ми харесваше начина, по който се усещаше уредът и LCD екранът беше страхотен и дори дойде с безплатен протектор за екрана. Идентификацията ID на металите беше с големи цифри и лесни за четене и менюто беше лесно за навигация. Безжичните слушалки пасват на ушите много добре.

Производителност:

Първите излизания с Quest Pro бяха в близките паркове и детски площадки, защото исках да почувствам машината и бях наистина впечатлен от стабилността и добрата идентификация на целта с Quest Pro . Използвах и двете намотки и те се представиха много добре. Скоростта на Quest Pro дава отлично разделяне на целите дори и с голямата намотка, което е добре. Извадих 2 сребърни пръстена от първите ми 3 търсения с Quest Pro и куп монети. Справях се много добре с новата ми машина и се радвах на това. Експериментирах с различни честоти и нива на чувствителност, но установих, че се справях най-добре в режим на монети на 20 kHz, докато чувствителността беше около 80 (тя се увеличава до 99). Имах отлична дълбочина и детекторът беше много стабилен с точно ID на металите.

Реших да взема Quest Pro в старо училище и да търся предната част на училището, което много пъти съм претърсвал с други металотърсачи. Аз буквално мислех, че съм намерил всяка монета в обсега на детектор. За моя изненада, открих монети, които бяха пропуснати от другите ми машини. Много от изкопаните мишени очевидно бяха маскирани и пропуснати от другите машини, защото намерих пирони, винтове и други железа в няколко дупки с монетите. Изпълнението на Quest Pro беше много впечатляващо и дори в дълбочина числата на дисплея бяха много точни.

Един колега от форума ме попита дали ще засека малка монета на 10 инча (25см.) дълбок сигнал и реших да пробвам. Изкопах 25см. дупка и пуснах монетката. Напълних дупката обратно с пръстта. Включих машината, балансирах земята и зададох чувствителността на 80. Използвах по-голямата сонда по това време. Движих сондата над запълнената дупка и разбира се получих добър висок тон и 89 – 90 ID на метала. Използвах 20 кХц. Бях в състояние да повдигна бобината нагоре с няколко сантиметра и все още можеше да се чуе добър тон и ID, което се копае. Сложих малката намотка, балансирах земята и зададох чувствителността 85. Получих сходни резултати с малката намотка, както с голямата и затова бях много щастлив. Намалих чувствителността на 80 и все още имах добър тон, но вече по-слаб. Вдигнах чувствителността до 90 и успях да получи добър тон и идентификация 89 -90 с малката антена, която дори повдигнах с няколко сантиметра.

Quest Pro е много чувствителна машина и човек трябва да свикне да копае малки предмети на по-големи дълбочини.

Последните ми търсения с Quest Pro са в река. Уверих се, че е водоустойчив на голяма дълбочина. Quest Pro се оказа еднакво добре работещ във водата, както и на сушата. Нямах никакви проблеми във водата с машината.

В крайна сметка съм много доволен от Quest Pro и съм убеден, че ако имам някакви проблеми с него, Quest ще се погрижи за проблема. Те са базирани в Калифорния, така че достигането до тях не е проблем и получих много бърз отговор на мой въпрос от Джейсън от Quest чрез Facebook Messenger. За моя стил на търсене и целите, които търся Quest Pro е може би една от любимите ми машини, които притежавам, а аз притежавам много. Имам приятел, който има Equinox 800 и се надявам да търсим с него в близко бъдеще и да сравняваме сигнали. Той а получи 800, когато бяха пуснати за първи път, така че има известен опит с него и се надяваме, че можем да направим добро видео сравнение. Искрено се съмнявам, че ще има нещо, което мой може да засече, а аз няма да мога. Не съм имал възможността да опитам Quest Pro на плажа с морска вода, но веднъж или два пъти годишно стигам до плажове и ще го изпробвам в бъдеще. Подозирам, че ще се справи добре. Смята се, че е оптимизиран за солена вода, но ще се види. Ако имате някакви въпроси относно Quest Pro, бих се радвал да им отговоря. Аз давам един честен и безпристрастен преглед въз основа на вида на търсене, който правя в района, в който живея. Резултатите ви могат да се различават, но Quest Pro работи много добре за мен. ”

от Pescadore

Ето и видео представяне на Quest Pro.

Разопаковане на уред Quest Pro:

Разопаковане и включване:

Включване, настройка и тест:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.