Макро Мулти Крузер общ изглед
Металотърсачи Makro

Макро Мулти Крузер плажно търсене

Сподели с приятел!

Makro Multi Kruzer е универсален, иновативен металотърсач. Поддържа ъпдейт на софтуера през компютъра и всеки ползвател може да си инсталира най-новата версия на уреда. Съотношението цена/екстри/качество при Мулти Крузер е много добро. За парите, които струва, предлага наистина много. Ето още някои екстри и опции, които все още не присъстват в много металотърсачи:

Има избор от 3 честоти на работа според търсенето (5khz; 14khz и 19khz). Има вградена вибрация (което не съм засичал при други марки и модели). Той е подводен до 5 метра под водата. В комплекта са включени и безжични слушалки, но те не са водоустойчиви и ако решите да се гмуркате изцяло са нужни подводни слушалки на Макро/Нокта, които се продават като допълнителен аксесоар. С Макро Мулти Крузер много успешно се търси на сушата, на морския плаж, както и вътре в солената вода. Със специалната програма BEACH на уреда той е по-спокоен и подходящ за морското търсене.

На плажа се представя много добре на програмата BEACH. Може да се работи на доста висока чувствителност въпреки, че соленият морски пясък и солената вода не са най-лесната среда за справяне за всеки металотърсач. Солта влияе негативно на работата на ВЛФ апаратите. Въпреки това Мулти Крузер на чувствителност около 90 е достатъчно дълбок и чувствителен и към малки цели. Скоростта му на възстановяване и дълбочината са завидни.

Направих един тест на заровен 1 съвременен лев на около 20 сантиметра дълбочина в мокрия солен пясък, който се облива от морето. На чувствителност 90 засича монетата с отчетлив сигнал. Програмата е заводската BEACH. DISC. (дискриминацията) е зададена заводски на 15 като стойност по подразбиране в този режим с цел да се пренебрегват черни метали и шум от мокрия солен пясък.

Какво промених по програмата: тонът на желязото беше намален на 0, балансът на земята беше на ръчен с напомпване при задържане на най-долният бутон в дясно (бутон GB).

Макро Мулти Крузер пулт за управление

Макро Мулти Крузер пулт за управление

Ето още една програма, която можете да изпробвате за мокър плаж и подводно търсене с Мулти Крузер:

Базирана на програмата BEACH:
khz 14
gain 90
disc 09
notch 10
fe vol 05
t break 10
tone, fe 15, gold/non fe 43
isat 01
vibrate 01

Плажен режим (BEACH) на Макро Мулти Крузер

Режимът BEACH на Kruzer е специално проектиран за ползване на мокър пясък и солена вода. Той е различен от останалите режими, както и справянето със земята тук е по-различно. Той позволява по-лесно балансиране на земята, където балансът не може да се изпълни или се извършва трудно. Тук вече е в състояние да изпълнява земния баланс на всеки тип земя. Режимът BEACH на Kruzer премахва земните ефекти и шума от земята.

Търсене на плажа и във водата

Makro Multi Kruzer е водоустойчив металотърсач. Това осигурява удобно търсене под вода и

на плажа. Солената и алкалната основа са значително проводими и причиняват ефекти, подобни на желязото у детекторите. Режимът BEACH на Kruzer е специално проектиран за такива условия. Можете лесно да търсите, използвайки режима BEACH, без да е необходимо всякакви специални настройки. Режимът BEACH е подходящ за солен мокър плажен пясък. Можете да използвате другите режими докато търсите по сухия плажен пясък. Трябва да имате предвид следното при търсене на мокър плажен пясък или под вода:

1) Когато движите търсещата антена над дупките, които копаете в мокрия плажен пясък, може да получите сигнали, това е нормално при много солена вода и празна изкопана дупка.

2) Търсещата сонда може да дава фалшиви сигнали при влизане и излизане от водата, така че се опитайте да държите антената във или извън водата.

Обърнете внимание на действията по-долу, след като използвате уреда, особено под солена вода:

  1. Измийте кутията на самия уред, стика и антената с вода от чешмата и се уверете, че няма солена вода във връзките.
  2. Не използвайте никакви химикали за почистване, а само чешмяна вода и може четка.
  3. Избършете екрана и стика със суха кърпа.

Multi-Kruzer е лек, водоустойчив, бърз, лесен за използване и навигиране и с него ще намирате цели в дълбочина. Успех!

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.