Част 2: Програми на работа на XP Deus 2/12
XP Металотърсачи

Част 2: Програми на работа на XP Deus 2/12

Сподели с приятел!

Безжичният металотърсач XP Deus версия 5.2, която е най-новата софтуерна версия на металдетектора, има заложени 10 заводски програми и 8 потребителски. Тези запазени от  производителя 10 програми са за различни цели на използване. Като уред, който е направен за използване във всякакви условия така и програмите са помислени за повечето видове и начини на търсене.

Всеки начинаещ потребител, който не е до там запознат с Деус, може да използва спокойно една от десетте фабрични програми: от 1 до 10. Те са направени, в повечето случаи, устойчиви и спокойни, когато потребителят не знае точно какви настройки да направи може уверено да използва тях и да има успех с уреда. Всяка една от тях има своето собствено приложение и се използва за различни цели и при различни условия. Програмите се сменят със стрелките плюс и минус на дистанционното управление – пулта.

Какви са заложените фабрични настройки на 10-те програми на Deus (тези настройки, разбира се, могат да бъдат променяни на място, както и да бъдат запазвани в отделни потребителски програми от 11-то до 18-то място в дистанционното):

1-BASIC представлява основна програма. Не се чува тон на желязото. Първи тон, който се чува е за слабопроводими цветни сигнали като фолио и някои монети. Следващия по-висок тон е за високопроводими метали например някои бронзови и сребърни неща. Работна честота: 12 килохерца (зависи от сондата, която се използва). Тази програма може да се използва от потребители, които не са работили до сега с Деус за да посвикнат с работата и звуците на апарата. Има стабилна работа като не е прекалено чувствителна програма

2-GM POWER е програма базирана на XP Gold Maxx Power металотърсач, създаден от XP. При нея се чува тон на желязото (на дискриминираните цели). Втори тон е за слабопроводими цветни сигнали като фолио и някои монети. Трети тон е най-висок за високопроводими метали например някои бронзови и сребърни неща. Работна честота: 18 килохерца (зависи от сондата, която се използва).

3-DEUS FAST е бърза програма, която успешно се справя на места със много железни предмети. Програма с 3 тона. Има също нисък тон на желязото. Работна честота: 18 килохерца (зависи от сондата, която се използва). Подходяща е за замърсени с железа обекти. Бързо се възстановява след засечена цел. Колеги с опит също използват тази програма и имат успех с нея.

4-PITCH е интересна програма. При нея се променя интензитета на звука. Заводски има тон на жDeus, xp deus, елязото и над него всичко е с един звук. Работна честота: 12 килохерца (зависи от сондата, която се използва). Тази програма може да се използва за общо търсене, също и в замърсени участъци.

5-G-MAXX е програма базирана на XP G-MAXX металотърсач, създаден от XP. Не се чува тон на желязото. Първи тон, който се чува е за слабопроводими цветни сигнали като Deus, xp deus, фолио и някои монети. Следващия по-висок тон е за високопроводими метали например някои бронзови и сребърни неща. Работна честота: 8 килохерца (зависи от сондата, която се използва).

6-DEEP е дълбоко търсеща програма. Има два тона: тон на желязото и един по-висок тон за всички останали цели. Работи на 8 килохерца, което я прави подходяща за дълбочинно търсене. Тя се използва и от напреднали Деус потребители.

7-WET BEACH е програма замислена за използването в морето. С тази програма може да се влиза вътре в солената вода или по самата плажна ивица, където е мокро. Няма звук на железните цели. Първи тон, който се чува е за слабопроводими цветни сигнали като фолио и някои монети. Следващия по-висок тон е за високопроводими метали например някои бронзови и сребърни неща. Работна честота: 18 килохерца (зависи от сондата, която се използва). Баланса на земята е настроен на 27, за употреба в солена среда. Чувствителността ѝ е намалена за да се справи по-добре със суровите условия и солта в почвата и водата.

8-DRY BEACH представлява програма за търсене по сухия плаж. Не се чува тон на желязото. Има 3 останали тонове, които са съответно за слабопроводими цели, средно проводими цели и високо проводими цели. 18 килохерца работна честота. Програмата е подходяща за нови потребители, както и за напреднали в търсенето на брега.

9-HOT е бърза програма. Много подходяща за осеяни с метални предмети места. Бърза програма. Всяка цел има собствен тон. Като тоновете са възходящи според проводимостта на засечената цел. Full Tones програма. Работи на 18 килохерца. За замърсени с най-различни цели участъци. Потребители с опит успешно използват тази програма.

10-GOLD FIELD е уникална програма. Тя е на базата на all metal на праг. Програма без познатата конвенционална дискриминация. Заводски при тази програма всяка цел под сондата се чува с един и същ звук. На екрана се гледа дали целта е черна или цвят.  Ако чертите са към горния десен квадрат на XY плота, то това е цветен сигнал. Ако пък отиват повече към горния ляв квадрат, то значи черен сигнал. Може да се гледат най-горе в ляво показанията за ID на метала. Наякъде около 7 и нагоре е вече цвят. 18 килохерца работна честота. Много подходяща за търсене на самородно злато, както и търсене в много силно минерализирани, орудени обекти. Може да се използва и за монетарско търсене, както и дълбочинно търсене. Подходяща за по-напреднали Деус потребители.

XP Deus е уред с наистина много възможности, но това не трябва да плаши първоначалния нов потребител на Деус платформата. Всеки начинаещ и не до там запознат потребител може просто да стартира уреда и да започне да търси с една от заводските програми (които са от 1 до 10). Дори с тях той ще има много добри резултати на терен. Когато вече се посвикне и се натрупат часове с него, вече може да се пипа и по менютата и настройките.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно заложените във версия 5.2 заводски програми може да намерите тук:

Сподели с приятел!

One thought on “Част 2: Програми на работа на XP Deus 2/12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.