Част 1: Безжичен металотърсач XP Deus - общо представяне 1/12
XP Металотърсачи

Част 12: Преинсталиране на нов софтуер на XP Deus 12/12

Сподели с приятел!

Като за начало да започнем с това, че трябва да си запазите (например да запишете на листче) потребителските програми, които сте запаметили в пулта (дистанционното) на програми от 11 до 18. Тези потребителски програми ще бъдат изтрити при преинсталирането.

Ако сте с XP Deus Lite версията трябва да помолите някой колега с пулт (дистанционно) да преинсталира слушалките и сондата ви. Без пулт Деус не може да се преинсталира.

Нека минем по стъпките за инсталация на нова версия на XP Deus.

За целта трябва да имаме и компютър или лаптоп, който е с операционна система Windows. Той трябва да е свързан с интернет.

Линкът, който трябва да последваме за изтегляне на програмата за преинсталация е следния: http://www.xpmetaldetectors.com/metal-detector/deus-update/ .

Най-отдолу на страницата има надпис DEUS Update. Натискаме там, след което ни пита дали да стартираме инсталацията или да откажем. Натискаме RUN.

Както казах, трябва задължително да имаме пулта на XP Deus за да направим инсталацията, както и сондите, които искаме да преинсталираме да са вече запаметени в пулта. Те се запаметяват като се влезе в OPTION с горния ляв бутон и се отиде на COILS. Там се въвежда номерът на сондата, който е залепен близо до захващането на сондата за долния стик.

Инсталацията ще мине през всички сонди, които са запазени в пулта, освен ако не са вече с версията, която искаме да инсталираме. Тогава инсталацията ще засече, че те няма нужда да се преинсталират и ще ги пропусне.

Следват се стъпките на екрана на компютъра/лаптопа. Даваме next около 3 пъти при качването на програмата за инсталация. Пита ни дали да има иконка на десктопа на компютъра (аз давам YES, за да се намери по-лесно самата програма, която да стартираме после). Даваме Install, по този начин вече се инсталира нужната програма на компютъра ни. Даваме Finish. Сега има създадена иконка на екрана на компютъра ни. Тя е с червено лого и пише DEUS UPDATE.

В комплекта трябва да имаме единичен кабел, който е от USB към Mini USB. С тройния кабел не може да се направи преинсталация на Деус!

Стартираме от компютъра програмата за инсталация като натиснем 2 пъти с мишката иконката DEUS UPDATE (създадохме пряк път на десктопа на компютъра). Сега ни изписва да изключим всички безжични слушалки. Трябва да зареждаме сондата и слушалките, докато протича инсталацията. Това е ново условие за да не би по време на инсталацията да се изтощат батериите им.

След това включваме дистанционното все още без закачен към него USB кабел.

От дистанционното отиваме на OPTION>CONFIGURATION>UPDATE.

CONFIRM>YES

Излиза прозорче, на което пише UPDATE.

След това като на екрана на компютъра пише Connect the single USB cable (свържете единичния USB кабел между компютъра и дистанционното). Включваме го на двете места (към пулта на Деус и към свободен USB порт на компютъра).

Сега ни пита да изберем версия. В случая може да си качим версия 2, версия 3.2, версия 4.1, 5.1 или 5.2. Аз препоръчвам да се инсталира последната версия: 5.2.

Натискаме Start. Сега вече тече процеса на инсталация.

Излиза съобщение да изключим кабела от дистанционното и да го включвам отново след 2-3 секунди. Това е нужно за инсталацията.

Тук преинсталира сондите, които са запаметени в дистанционното. Инсталацията ще мине през всяка от сондите, ако са с различна версия от тази, която качваме в момента.

Сега вече ни пита дали имаме безжични слушалки Деус. Натискаме YES, ако имаме такива (WS4 или WS5).

Излиза съобщение да включим слушалките. Включват се с най-левия бутон и на тях се изписва UP, това е съкратено от UPDATE.

Слушалките изписват версията, която сме качили току-що и се стартират сами. Вече са преинсталирани успешно. Изключваме ги като натиснем двата най-крайни бутона (+ и -) едновременно.

Натискаме OK.

Излиза друг прозорец, на който пише: „имате ли други Деус слушалки?“ Ако имате, натискате YES и следвате наново процедурата със слушалките. Ако нямате, натискате NO.

Вече изписва, че инсталацията е минала успешно. Можете да изключите USB кабела и да пренастроите контраста на дистанционното управление като отидете в OPTION>CONFIGURATION>CONTRAST.

Натискаме OK.

Това беше всичко с качването на нова версия на Деус. Инсталацията мина успешно. Цялата процедура трае няколко минути.

Как виждаме с коя версия на Деус сме?

При включването на дистанционното за кратко се вижда версията в долния край на екрана.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно преинсталиране на нов софтуер на металотърсач XP Deus може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.