Nokta Makro Simplex+
Металотърсачи Nokta

Nokta Makro Simplex+ v02.76 и v02.77 Новостите на ъпдейта

Сподели с приятел!

Металотърсачът Nokta Makro Simplex+ преобърна пазара на металотърсачите в по-ниския ценови клас с главата надолу, като предложи на търсачите екстри характерни за металотърсачите в средния и дори високия ценови клас. Наред с многото предимства на металотърсачът, едно от най-значителните е възможността за преинсталиране и ъпдейтване /осъвременяване/ на софтуера, когато производителя пусне в официалната си страница такъв.

Nokta Makro Simplex+
Nokta Makro Simplex+

Осъвременяването на софтуера се прави, когато в определен момент се натрупат доста препоръки от търсачи, т.е. промените са вдъхновени от реалността. И това е абсолютно безплатно и лесно. Вижте процедурата по преинсталиране на софтуера на Нокта Макро Симпрекс+

През Ноември 2019 беше пуснат първия ъпдейт на софтуера, а именно v02.68, а на 18.04.2020 беше пуснат ъпдейт v02.76, който въведе 10 съществени промени. Два дена по-късно беше пуснат нов ъпдейт v02.77, който направи 2 допълнителни промени свързани със аудио контрола на металотърсача. Това показа за пореден път, че мнението на търсачите по социалните металдетектинг групи е най-важното за Nokta Makro, защото след пускането на v02.76 мнениета и предложенията веднага бяха добавени във софтуер v02.77.

Нека да разгледаме първо 10-те новости на софтуера v02.76 спрямо v02.68, а по-долу и 2-те добавки на софтеура v02.77 спрямо v02.76

  1. Добавено е ниво на чувствителност 7, за да се осигури допълнителна дълбочина.
    Моля, имайте предвид, че устройството може да работи по-шумно на това ниво в зависимост от условията и че това е напълно нормално. При новия вариант е нормално да намалите 2-3 степени, защото новото 7-мо ниво се ползва само в случай, че няма смущения. Ако сме на 6-то ниво означава, че работим на максимална чувствителност в смисъла на стария софтуер, което беше и без това трудно. Няма металотърсач, който да работи постоянно на максимална чувствителност.
  2. Добавена е допълнителна програма – Парк 1/Park1/.
    Режимът Park в предишните версии е посочен като Park 2 при тази актуализация и е добавен нов режим Park 1.
    Парк 1 е сравнително по-дълбок, но малко по-бавен от режима на Park 2.
    В този режим металотърсачът е 3 тонален и произвежда нисък тон за черни цели с 0-15 ID, среден тон за злато и цветни метали с идентификатори 16-69 и висок тон за цветни метали с идентификатори 70-99 като например сребро, месинг и мед.
    Трябва да се има в предвид, че Парк 1 е по-бавна от Парк 2 и е нещо междинно между Парк 1 и програмата Поле. Тъй като Поле 1 е по-бавна и по-дълбока, тя ще е подходяща за по-чисти места, а при доста замърсени Парк 1 ще е по-непродуктивна спрямо Парк 2.
  3. Направени са промени в програмата All Metal /Всички метали/:
  • програмата All Metal е преместена от първо място, т.е. най-лява позиция на дисплея на последно място – най-дясна позиция;
  • добавена е допълнителна, много важна настройка на All Metal – звуков праг, т.е. Threshold.
    В режим All Metal настройката на звуковия праг за всяко ниво на чувствителност е оптимизирана, за да осигури най-доброто представяне на различни терени.
    Можете да регулирате настройката на прага между -50 +50 въз основа на земните условия. Въвеждането на звуков праг е добра заявка на Симплекс да бъде подходящ за тъсене на самородно злато след, като пуснат по-малката сонда.
Nokta Makro Simplex+ различни системи за подсветката на дисплея

4. На екрана е добавена лента за минерализация. Важна добавка за да следите съдържанието на железен оксид в почвата, което пък от своя страна дава допълнителна информация на търсача относно надежността на дискриминацията на засечените цели.

5. Времето на изчакване е увеличено – това е козметична, но доста важна промяна, защото преди времето за реакция на търсача за конкретна настройка беше малко и докато се усетиш си излязал от настройката.

6. Добавена е функция НАЗАД (стрелка нагоре), за да излезете от настройките, за да се върнете към главния екран, без да чакате времето за изчакване. Тази промяна е свързана с 5-та промяна по-горе, защото пък времето на изчакване е увеличено и вече ако сме свършили работата по настройката, няма да чакаме излизане в режим работа, а ще натиснем директно стрелка нагоре, за да сме в основното меню.

7. Дълбочината на идентификацията е увеличена, т.е. покзват се ID на металите и за по-дълбоки метали.

8. 4 нива са добавени към автоматичната яркост, показана като A1-A2-A3-A4 на екрана.

9. Аудио за режим Pinpoint и кабелните слушалки е оптимизиран, защото преди звука беше много силен при максимално ниво на звука.

10. Функцията за ръчен баланс на земята е разширена:
Ако металотърсачът е много шумен и/или излъчва фалшиви сигнали и не можете да го премахнете чрез намаляване на чувствителността, първо върнете чувствителността си на първоначалното ниво. След това увеличете стойността на земния баланс между 90.1 – 91.0 един по един, докато шума не се елиминира. С увеличаване на стойността на основния баланс чувствителността на устройството към високопроводими (сребърни, медни и др.) монети ще намалее.

Тук ще разгледаме и двете промени на софтуера v02.77, които бяха добавени два дни след пускането на ъпдейта v02.76

  1. Добавена е функция за изключване на звука
    Натиснете бутон Pinpoint веднъж, за да заглушите детектора си, без да навлизате в настройките. Това ще помогне да се елиминира шума от смущения от пинпойнтери, които работят със същата честота.
  2. Ниво на звука за кабелни слушалки
    Добавени са 2 комплекта нива на звука, когато устройството се използва с кабелни слушалки. Изберете между нисък (L1-L4) или висок (H1-H4).

Препоръчваме да се инсталират новите версии на софтуера, защото нищо няма да загубите, тъй като те НАДГРАЖДАТ, а не променят същестуващите характеристики на металотърсач Nokta Makro Simplex+

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.