Garrett Ace Apex Volume
Металотърсачи GARRETT Презентации на металотърсачи

Част 2: Garrett ACE Apex – Настройки и контроли

Сподели с приятел!

Представяне функцията на бутоните (по часовниковата стрелка):

Main unit Garrett Ace Apex metaldetector
Main unit Garrett Ace Apex metaldetector

Четете Част 1-ва за Garrett Ace APEX      

  Garrett Ace Apex се включва и изключва с еднократно натискане на най-горния бутон в лявата част (MODE). В режим на работа апаратът се рестартира до фабрични настойки като се натисне и задържи продължително бутона за включване/изключване. С него се влиза и в различните програми.

Следващият бутон е със знака минус (-).  Използва се за намаляване на стойностите (опциите), които в момента са на екрана.

Третият бутон е бутонът за Менюто. Натискайки го, преминаваме през настройките на менюто. Увеличаваме или намаляваме стойността на съответната опция (SENS, VOLUME, IRON VOLUME, FREQ. kHz, CHANNEL), използвайки бутоните минус и плюс, разположени отляво и отдясно на бутон меню.

Вторият бутон (минус бутон) и четвъртитият (плюс бутон) са също така зададени за Notch Discrimination. Чрез тях се минава по скалата за дискриминация (отхвърляне) на металите.

Последният от горния ред (пети) бутон е за Ground Balance на уреда. При натискане и напомпване апаратът се грундира. Има отделно видео за грундиране (отстрояване) на земята с Garrett Ace Apex. Това е голяма екстра за модела.

Най-десният бутон от втория ред с бутони служи за приемане или отхвърляне на настройки. Той се използва в случаите, в които използваме функцията Notch. Всъщност при натискане на бутоните плюс и минус става движение по скалата за проводимост на металите. Именно с натискане на бутона за приемане и отхвърляне на настройки се потвърждава дали този метал с конкретната проводимост  да се дискриминира или не.

Средният бутон от втория ред се използва за активиране/деактивиране на Пинпойнт функцията, с която се центрират намерените сигнали. Активира се при продължително задържане. Когато е натиснат и задържан бутонът, на екрана се изписва PP. При еднократно натискане на същия бутон Ви връща директно в режим на работа (ако сте някъде из менютата или настройките).

Последният бутон (най-левият от втория ред) е за Iron Audio. С него се включва/изключва звукът на желязото. Направено е и отделно видео за настройване на звука на желязото при Garrett Ace Apex.

LCD дисплей – информация:

В най-горната част на екрана са представени ID на металите. Има и различни икони над тях, показващи намерения метал (IRON (FERROUS), FOIL, NON-FERROUS, SILVER). ID на металите при този уред е от 0 до 99.

На следващия ред на екрана се вижда курсорът на засечения метал.

Третият ред от екрана показва нивото на дискриминация. Кои метали (ID) ще чуваме и кои не. Ако има черен курсор под съответното ID, значи ще чуваме това ID и металите, които отговарят на него.

На четвърти ред се изписва IRON AUDIO (звук на желязото), когато е активирано. Активира се от най-долния ляв бутон.

На следващите редове надолу се показват имената на програмите.

Индикацията за подсветка също е видима на дисплея, когато  е активна. До нея се стига  с натискане на Меню бутона, докато се стигне до символ, наподобяващ електрическа крушка. С бутоните плюс и минус след това се активира/деактивира подсветката.

Посредством натискане на Меню бутона се стига и до възможността за сдвояване с безжичните слушалки, като тук символът наподобява слушалки.  С бутоните плюс и минус след това се активира/деактивира връзката с безжичните Z-lynk слушалки.

В дясната част на LCD дисплея е показана скала за дълбочината на засечения сигнал (DEPTH). Колкото по-дълбоко е сигналът, толкова повече са черните индикатори от скалата за дълбочина.

От ляво на скалата за дълбочина е скалата за нивото на чувствителност, която е с 8 сегмента.

По средата на дисплея се показва ID на металите (числото на метала) на засечения сигнал, което варира в стойностите от 0 до 99.

От ляво на ID на металите се показва индикация за заряда на батерията.

При натискане на най-десния бутон от горния ред бутони, се активира Ground Balance и се изписва GND BAL на екрана.

Audio Target ID – пет-тонална аудио дискриминация

Уредът разполага с пет-тонална аудио дискриминация. Долното изображение представя различните проводимости по скалата на петте тона аудио дискриминация.

Фигура 1:

Меню настройки:

  • SENS (чувствителност) – максимална настройка до 8.
  • VOLUME (звук) – увеличаване и намаляване на общия звук на металдетектора и слушалките. Максимална настойка до 8.
  • IRON VOL (звук на желязото) – максимална настойка до 8. За него има създадено отделно видео.
  • FREQ kHz (честота) – 5 kHz, 10 kHz, 15 kHz, 20 kHz, MF (многочестотна) и MS (многочестотна за солен пясък и солена вода)
  • CHANNEL – избор на канали за отместване, с което уредът става по-спокоен за работа и избягва електромагнитни смущения

Избор програми:

Уредът има 6 програми на търсене, също и пинпойнт режим:

  • ZERO (всички метали, без дискриминация)
  • COINS (монети)
  • US COINS (американски монети)
  • JEWELRY (бижута)
  • RELICS (реликви)
  • CUSTOM (персонална програма, която може да се настрои от оператора) – можем да избираме кои метали да са дискриминирани, като използваме бутоните плюс/минус и бутона за активиране/деактивиране.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно настройки и контроли на металотърсач Garrett Ace Apex може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.