Магазин Клондайк Пловдив
Новини Промиване на Злато

Металдетектинг и Ръчно промиване на самородно злато – хобита за здраве

Сподели с приятел!

Съвременния начин на живот е в основата на намалената физическа активност и дишането на замърсен въздух, което от своя страна предизвиква проблеми със здравето и общото физическо и психическо състояние на хората. Съвременния човек започва да си търси хобита, които са свързани с прекарване на свободното време сред природа, с движение на чист въздух и добра компания.
Напоследък ръчното промиване на самородно злато и металдетектинга стават все по-полярни хобита сред голяма част от активното население не само в България но и в Европа. Нарастващата цена на златото не е единствен фактор за тази тенденция. В същото време тези хобита не са много по-скъпи занимания за свободното време, в сравнение с цените на качественото туристическо оборудване или риболова. Промиването на самородно злато и металдетектинга могат да бъдат практикувани пролет лято и есен, а металдетектинга дори и през зимата, имайки в предвид затоплянето на климата.
Промиването на самородно злато и металдетектинга можете да се практикува , самостоятелно, с приятели, със семейството, та дори и просто с колеги, с които сте се запознали на реката. Металдетектингът в частност може да се упражнява под водата, на сушата, на полето, по реката в търсене на самородно злато, на плажа, в гората, като задължително спазвате законите с други думи: да не го упражнявате в близост до археологически обекти и в археологическите обекти, в природните паркове и други забранени от закона места. Трябва да имате предвид също така, че и в случай, че ползвате металдетектор на другите не забранени места трябва да имате и съгласието на собственика на имота. Ръчното промиване на самородно злато по руслата на реките е разрешено от закона в България и не се изискват специални разрешителни стига да не промивате в национални и природни паркове.
При практикуването на тези хобита за разлика от туризма двигателната активност е многократно по-голяма заради постоянните клякания, ставания, навеждания, изкопаване и така насетне. Така неусетно може да направите 17000 крачки с денивелация от 300 м за 6 часа без да усетите и чувството ще е много по приятно от монотонното ходене или бягане на кросовете. По-голямата двигателна активност и интензивност на физическото натоварне въпросните 17000 крачки при промиването на злато и металдетектинга се равняват на двойно по-вече при туристическото ходене например.
Ето 20 ползи за вашето психическо и физическо здраве при практикуване на хобитата промиване на самородно злато и Металдетектинг:

Магазин Клондайк Пловдив
 1. Помага за регулиране на теглото
 2. Предпазва от сърдечни проблеми
 3. Намалява нивото на стреса.
 4. Увеличава кръвообращението
 5. Подобрява настроението
 6. Увеличава енергиите нива
 7. Намалява риска от затлъстяване
 8. Намалява психическата тревожност и безпокойство
 9. Подобрява работата и капацитета на белите дробове
 10. Увеличава витамин D в резултат на разходките на слънце
 11. Намалява риска от рак
 12. Подобрява качеството на съня
 13. Дава ви лично време за почивка и релакс
 14. Подобрява координацията и баланса
 15. Намалява риска от развиване на диабет
 16. Подобрява качеството на живота
 17. Ходенето сред природа увеличава креативното мислене
 18. Увеличава силата на имунната система
 19. Увеличава силата на мускулите и здравината на костите
 20. Регулира кръвното налягане
  За да си купите един Златарски леген за промиване на злато са ви необходими около 25 лв., а най-подходящия улей за промиване на самородно злато е моделът XP VS1- vortex, който е супер лек: cамо 560гр и струва 140 лв. Най-евтиния металдетектор за деца е 200 лв., а за възрастни в ниския клас е около 370 лв. И хубавото е че тези разходи ги правите еднократно след което трябва да ходите по-често сред природата.
  Специализиран магазин за металотърсачи и аксесоари за промиване на злато е Магазин Клондайк Пловдив, който отвори на 1 март 2021 година. Там може да видите и да получите на най-конкурентни цени на оборудване от всички световни производители тъй като са официални представители адресът на магазина е град Пловдив булевард Руски 7 телефон 0878 197 821 е адреса на магазин клондайк в София е улица Цар Симеон 160 телефон 02/421 95 31 онлайн Може да разгледате всички артикули на сайта www.mdetectors.bg

Сподели с приятел!

2 thoughts on “Металдетектинг и Ръчно промиване на самородно злато – хобита за здраве

 1. Здравейте, промиването през улей също ли се води ръчно промиване?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.