Deus 2 main
XP Металотърсачи Новини Презентации на металотърсачи

XP Deus II общо представяне

Сподели с приятел!

Вече официално имаме новина. И то каква. Френската марка за металдетектори XP отново ни изненада с уникални постижения. Първият и единствен изцяло безжичен мултичестотен водоустойчив уред е вече факт – XP DEUS II (Деус 2).

Металотърсачът XP DEUS II ще баде наличен преди при официалния представител на XP за България – Сатус Груп ООД  www.xpmetaldetectors.bg чрез www.shop.imperio.bg и https://металотърсач.bg/

XP DEUS беше първият в света изцяло безжичен металдетектор. С безжична връзка между всички негови компоненти. Много бърз, лек, ергономичен. Ненадминат 11 години… До момента, в който от компанията представиха новия Деус 2.

Deus 2 technology
Deus 2 technology

Деус 2 е революционен мултичестотен безжичен уред. Да, това е първият мултичестотен уред, който има безжична технология. В допълнение на това, Деус 2 е ултра лек, ултра бърз, ергономичен и подводен до цели 20 метра под водата. И всичко това в едновременно мултичестотен уред (Simultanuous Multi Frequency). Технологията е патентована от XP и се казва FMF (Fast Multi Frequency). Тя представлява едновременното излъчване и обработване на много честоти за супер кратко време. Така уредът анализира сигналите много бързо, много по-правилно и по-дълбоко.

FMF FastMultiFrequency

С Деус 2 може да търсим от 4kHz до 45kHz. Имаме опцията да изберем FMF (работа на много честоти едновременно) или индувидуална честота, избрана от потребителя. Тук имаме избор от 49 честоти на работа.

Деус 2 също така притежава Rich Audio Options. Това са изцяло нови звуци за металите, които засичаме. Тези звуци, от които можем да избираме, дават повече информация за целта за по-лесно дискриминиране и установяване какво има под земята. Те също така дават и допълнителна бързина и допълнителна дълбочина на уреда.

Уредът разполага и с една иновативна технология за подводно търсене – bone conduction headphones. Именно подводни слушалки, които използват проводимостта на костите и по този начин се чува засечения сигнал под водата. Тези слушалки са подходящи и за хора с проблеми със слуха, както и при много шумна външна среда.

Bone Conduction Headphones
Bone Conduction Headphones

Деус 2 изненадва и с дистанционното си RC. Освен, че е водоустойчиво до 20 метра и устойчиво на налягане, то е подходящо за all terrain търсене. Компанията XP не спира да ни изненадва и поредното подобрение е, че дистанционното е удароустойчиво. Това е и първото удароустойчиво дистанционно на металдетектор.

waterproof RC
waterproof RC

Деус е известен също така и с успешния си ъпдейт на софтуера с по-нов и по-богат откъм екстри. Деус 2 също ще се ъпдейтва в бъдеще. По този начин уредът ще остане много дълго време актуален и с добавени новости и подобрения.

Деус 2 ще има безжична връзка с пинпойнтера XP MI-6. По този начин сигналът от пинпойнтера се пренасочва автоматично към дистанционното и слушалките на уреда. Също така посредством дистанционното може да се настрои дори по-голяма чувствителност на пинпойнтера и да се избере кой от двата пинпойнтер звука да се чува.

Deus I и новият Deus II нямат съвместими компоненти, освен пинпойнтерът МИ-6,  S-телескопичния стик и жичните слушалки, посредством кабелче с букса, което ще може да се поръчва.

Деус 2 може да се управлява както от дистанционното управление, така и от WS6 безжичните слушалки, ако не е налично дистанционно. WS6 могат да играят ролята както на безжични слушалки, така и на дистанционно управление за ползване на уреда.

WS6 options
WS6 options

До края на 2021г. от Деус пускат само две окомплектовки за закупуване на Деус 2, а именно:

  • Деус 2 дистанционно RC + 22.5см. FMF антена + безжични слушалки WS6 + ергономичен и лек S-телескопичен стик + зарядно с кабели и щипка за зареждане.
RC+22.5+WS6+S-telescopic stem
RC+22.5+WS6+S-telescopic stem
  • Деус 2 дистанционно RC + 28см. FMF антена + безжични слушалки WS6 + ергономичен и лек S-телескопичен стик + зарядно с кабели и щипка за зареждане.
RC+28+WS6+S-telescopic stem
RC+28+WS6+S-telescopic stem

През следващата година се очакват различни окомплектовки от по-горните (например ще може WS6 слушалките + сонда и стик (без дистанционното RC) само или индивидуално закупуване на компоненти/аксесоари)

През 2022г. XP ще пуснат в продажба следните компоненти/аксесоари към Деус 2:

  • 34см. x 28см. голямата елипса FMF антена.
34x28
34×28
  • WSA II леки безжични слушалки, без вграден модул за управление на антената и без екранче. С бутони за увеличаване и намаляване на звука.
WSAII
WSAII
  • WSA II -XL големи слушалки, обхващащи целите уши, без вграден модул за управление на антената и без екранче. С бутони за увеличаване и намаляване на звука.
WSAII-XL
WSAII-XL
  • BH01 уникални по рода си подводни слушалки, които използват проводимостта на костите и по този начин се чува засечения сигнал под водата. Тези слушалки са подходящи и за хора с проблеми със слуха, както и при много шумна външна среда.

BC1 phones

Защо е нужно да се задоволяваме само с безжични слушалки като XP направиха уреди с безжични слушалки, но и без кабел от антената до пулта за управление (дистанционното управление)? По този начин пултът може да не стои постоянно на стика, тежейки при всеки мах, който правим, а ние правим хиляди махове на всеки излет.

Защо да се задоволяваме с тежки уреди от 1400 грама като XP направиха Деус 2 да тежи само 750грама с дистанционното в джоба или на кръста? (спомнете си за хилядите махове с почти двойно по-тежък уред…)

Защо да купуваме различни уреди за различен терен и тип търсене като XP направиха Деус 2 универсален уред за всякакъв терен и за всякакъв тип търсене?

За радост на нас търсачите XP ни предлагат иновативна технология, надскочила времето си.

И ако всичко това не ви е убедило колко иновативен и модерен е новият Деус 2, изгледайте видеото, както и очаквайте следващите ни статии за XP Deus II.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.