Title pic 1
XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

Част 1: Разопаковане и общо представяне на многочестотния металотърсач XP Deus II 1/10

Сподели с приятел!

XP производителят на металотърсачи ни изненада с уникални технологии. Компанията представи първия и единствен изцяло безжичен мултичестотен водоустойчив уред – XP DEUS II (Деус 2).

Той е проектиран за всякакъв терен и за всякакъв тип търсене. По този начин XP направиха Деус 2 универсален уред за суша и гмуркане в солена и сладка вода.

XP имат патентована технология за безкабелно предаване на данни без закъснение. Тоест прехвърлянето на данни между всички компоненти на Деус (между сонда, дистанционно управление (RC пулт), безжични слушалки и пинпойнтер) се предава мигновено. Светкавично бърз цифров радиосигнал. Това е една технология, която все още не е постигната от никой друг производител на металотърсачи.

XP Deus II е революционен едновременно мултичестотен безжичен уред (Simultanuous Multi Frequency). И тук XP имат патентована технология. Тя се казва FMF (Fast Multi Frequency). Представлява едновременното излъчване и обработване на много честоти за супер кратко време.

В кутията на новия XP DEUS II има включени следните неща (представен е пълният комплект, след време предлаганите комплекти може да варират):

  • Ръководство за употреба на български език.
  • Пликче със: зарядно устройство; троен кабел за зареждане на компонентите на Деус 2 и преинсталиране на дистанционното управление; единичен кабел за зареждане и ъпдейт на безжичните слушалки; щипка за зареждане на сондата (същата като на Деус 1); два комплекта болтове и гайки за закрепване на питата към най-долния стик; велкро лепенка за  подлакътника; малък клипс за захващане на дистанционното към стика (главно за подводно търсене); капачка за водоустойчивото дистанционно. Червената тапичка е нужна, ако ще потапяме уреда на повече от 1 метър дълбочина под повърхността на водата. Червената се поставя от 1 метър гмуркане до 20 метра гмуркане под вода, без значение сладка или солена вода. На дистанционното отдолу има монтирана сива капачка – тя е за ползване на сушата, в дъждовно време и гмуркане до максимум 1 метър.
  • Второ пликче, в което има: кабелче-антена за предаване на сигнала под водата, за гмуркане (от сондата до дистанционното се навива); ластичета за монтиране на кабелчето-антена към сондата; велкро лепенки за прикрепване на кабелчето-антена към стика.
  • Най-долен стик, който се закрепва към сондата.
  • Основен горен стик. S-телескопичен. Той е ергономичен, лек и удобен. С гумирана дръжка.
  • Безжични слушалки WS6. Те имат 2 приложения: 1: когато са свързани към дистанционното управление, те са просто безжични слушалки за предаване на звук. Тук могат само да увеличават и намаляват на звука. 2: когато не са свързани с дистанционното управление заместват дистанционното управление. Тук се свързват със сондата, имат всички програми и настройки и могат да се ползват за търсене вместо дистанционното управление. WS6 модулът може да се откачи от слушалките и да се монтира на стика посредством адаптор за стика (закупува се отделно). Към WS6 могат да се включат жични слушалки, посредством адаптор за слушалки (закупува се отделно). Слушалките се ъпдейтват самостоятелно с нов софтуер, когато е наличен в сайта на XP Metaldetectors.
  • Дистанционно управление. Включено кожено калъфче. Здраво направено дистанционно с IP68 стандарт. То е водоустойчиво до 20 метра под водата (когато е поставена червената капачка). Към него може да се включат с букса слушалки с костна проводимост (закупуват се отделно), както и обикновени слушалки с 3.5мм жак (преходният жак и жични слушалки се закупуват отделно). Ъпдейтва се с нов софтуер, когато е наличен в сайта на XP Metaldetectors.
  • FMF (Fast Multi Frequency) бърза едновременно многочестотна сонда. Включен протектор. Работи едновременно с честоти от 4 до 45kHz. Има възможност и за избор за работа на само една от 49 възможни честоти. Към момента са налични следните размери: 9 инча (22.5см.); 11 инча (28см.); 11×13 инча (28×34см. – от производителя заявяват, че ще е налична след средата на 2022 година).
RC+28+WS6+S-telescopic stem
RC+28+WS6+S-telescopic stem

Допълнителни компоненти, които могат да се закупят към Деус 2:

  • WSA II – леки безжични слушалки, които не могат да заместят дистанционното управление (за разлика от WS6 слушалките), а играят ролята само на слушалки, предаващи звук. С бутони за увеличаване и намаляване на звука на тях.WSAII
  • WSA II XL – големи безжични слушалки, обхващащи ушите. Не могат да заместят дистанционното управление (за разлика от WS6 слушалките), а играят ролята само на слушалки, предаващи звук. С бутони за увеличаване и намаляване на звука на тях. Водоустойчиви до 1 метър под вода. WSAII-XL
  • FX-03 – леки слушалки с кабел. FX03 слушалки
  • BH-01 – слушалки с костна проводимост. С кабел. Иновативни подводни до 20 метра слушалки, които използват проводимостта на костите и по този начин се чува засечения сигнал под водата. BC1 phones
  • MI-6 – пинпойнтер, който има директна безжична връзка с Деус 2 и от там може да се правят настройките и да се чува звукът. XP MI-6
  • Също и допълнителни аксесоари, които могат да се видят в ръководството за употреба.

Деус 2 има меню на български език за по-лесна употреба и настройки!

В зависимост от стика и сондата, Деус 2 може да тежи от 750 грама!

В гората, на полето, в реката, на плажа, вътре в морето, гмуркане всичко това го имаме с новия Деус 2.

SPVS ви пожелава успех!

Видео с разопаковането и общото представяне на металотърсач XP Deus 2 може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.