Title pic 10
XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

Част 10: Преинсталиране На Нов Софтуер На XP Deus II 10/10

Сподели с приятел!

Като за начало да започнем с това, че трябва да си запазите (например да запишете на листче) потребителските програми, които сте запаметили в пулта (дистанционното) на програми от 13 до 24. Зависи от версията на Деус 2, но тези потребителски програми най-вероятно ще бъдат изтрити при преинсталирането.

За да преинсталирате софтуера на вашия XP Deus II, трябва да имате интернет, лаптоп или компютър, с инсталиран Windows на него. Трябва да имате и тройния USB кабел, с който се зарежда дистанционното на Деус 2. Ако имате и слушалки за ъпдейтване, ще е нужен и единичния USB кабел за тях.

В сайта на XP Metaldetectors ще намерите последния наличен ъпдейт за Deus II. Единият начин е да отворите началната страница на XP. В долния десен ъгъл на този екран е изписано “Update“. Кликнете върху този надпис и страницата ще ви пренасочи към мястото за сваляне на последната версия на софтуера. Вторият начин е да отидете почти най-долу на началната страница и да изберете “Update” от там.

https://www.xpmetaldetectors.com/en/informations/updates.php

Който и от начините да използвате, ще стигнете до страницата, на която са качени последните версии на софтуера както за Deus I, така и за Deus II. Има опция да лимитирате търсенето само на софтуер за Deus II.

За да свалите софтуера, кликнете върху него. Ще се отвори нов прозорец, от който изберете Open with и кликвате ОК. Така започва свалянето на файла. Обърнете внимание, че този файл е архивиран. Това означава, че след като го свалите е необходимо да го разархивирате. За целта изберете файла и кликнете десен бутон, след което от новия прозорец изберете опцията extract files. Разархивира се в нова папка,  в която вече е достъпен следният файл: UpdaterDeusIISetup.exe.

Следващата стъпка е да кликнете 2 пъти върху файла UpdaterDeusIISetup.exe, за да започне инсталацията. Може да изберете като език и български.

Следвате стъпките на екрана на вашия компютър и се съгласявате.

От вече инсталираната програма изберете софтуера, както и устройството, на което искате да ъпдейтнете софтуера (дистанционното управление или слушалките).

Преинсталиране на дистанционното управление (пулта):

Включвате дистанционното. Първо ще ви се появи опцията да настроите звука дали да е от високоговорител или през слушалки. Може да изберете да е през слушалки. След това избирате „Опции“ (Option), и отивате в „Настройки“ (Settings), натискате бутона „Избор“ (Select). Оттук се стига до “Преинсталиране“, „Обновяване“ (Update), като пак се натиска бутона „Избор“ (Select). След това се показва нов прозорец за потвърждаване на преинсталацията. Изберете „Да“ (Yes). След това на дисплея на дистанционното управление се появява иконата Update. Свържете дистанционното управление към лаптопа/компютъра, като използвате тройния кабел за зареждане. cable charge DEUS IIИнсталацията стартира. Следвайте стъпките на екрана. Готови сте след като върху прозореца на програмата, отворена на лаптопа/компютъра, се изпише Success.

Преинсталиране на слушалките WS6:

Софтуерът на WS6 слушалките се преинсталира самостоятелно. След като включите слушалките, от меню „Настройки“ (Settings), изберете „Обновяване“ (Update). След това се показва нов прозорец за потвърждаване на инсталацията, като за да се потвърди е необходимо да натиснете еднократно десния долен бутон на слушалките. Изберете от горния ляв ъгъл на програмата, че ще ъпдейтвате слушалките. След това свържете слушалките с лаптопа/компютъра, посредством единичния USB кабел. usb 1Следвайте стъпките на екрана. Готови сте след като върху прозореца на програмата, отворена на лаптопа/компютъра, се изпише Success.

Отново да напомня: За да сте сигурни, че потребителските ви програми няма да изчезнат си ги запишете на листче преди процеса на инсталиране на новата версия.

Как виждаме с коя версия на Деус 2 сме?

При включването на дистанционното за кратко се вижда версията в долния край на екрана. Това е един от начините да проверите с коя версия е вашето устройство.

Другият начин е през менюто „Настройки“ (Settings) – избираме настройки и стигаме до опцията Информация (Info), натискаме „Избор“. Натискайки няколко пъти горния среден бутон, ще откриете информация както за модела, така и за версията, която в момента е инсталирана и за тока в батерията.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно преинсталиране на нов софтуер на металотърсач XP Deus 2 може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.