Новини Теория на металотърсачите

Полигон за тестове на металотърсачи

Сподели с приятел!

Полигон за тестване на металотърсачи
Полигон за тестване на металотърсачи

За тестове на металотърсачи и зползваме 2 основни полигона – един за дълбочинните тестове – основно за тестове на рамки и един за тестове на обикновенни металотърсачи – монетари.
За полигона за монетарите сме използвали стандартния полигон на Фишер за тестове, при който се прави изкоп и се чисти почвата “шепа по шепа” за да се върне 100% чиста земя, за да не останаж железа, които да объркват тестовете.
След това при връщането на земята се трабмбова, докато не се постигне нармалната плътност на земята.Изчистването се прави 100% и на максимална ширина, защото при тестове на металотърсачи с големи сонди и страничните боклуци могат да объркат нещата.В конкретния случай изкопа е 80см. дълбок и 100см. широк. От 80см. е направена тръбровка в основата и е сложена плоча, която е с 0% минерализация, за да заздрави основата – така максималната дълбочина на полигона като цяло и 60см.За измерване на нивото на орудяването на земята е ползван показателя на металотърсач Ф75 – F2O4 – съдържание на железен оксид.През цялото време на заравянето се внимава наклона на пвц тръбата да е точно 45%, т.е. тя да е хипотенузата на правоъгален равнобедрен триъгълник.Така направения полигон в орудена почва показва в максимална степен реалните възможности и дълбочини на металотърсачите, като дори подценява възможностите им с около 1 см. – тъй като монетата се намира на дъното на кутийката.Има и още една подробност, която подценява възможностите на металотърсача при този тест – монетата е в съприкосновение с почвата, което прави откриването и по-трудно, от една страна заради липсата на окисляване, което създават металите в земята в реалността, от друга поради разнородността на терена – въздух и земя, а не само земя.Тези подробности от една страна подценяват дълбочината на откриване на металотърсачите при тестовете, но от друга страна компенсират ефекта, че на търсене на ход в реалността дълбочините са по-плитки.Добавяйки и факта, че тестваните металотърсачи са на 60%-80% от възможностите си при тестовете, може да се смята, че това са максимално реалистичните дълбочина на откриване и то забележете, не на ВЪЗДУХ, а в ОРУДЕНА почва.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.