Металотърсачи GARRETT Новини Презентации на металотърсачи Теория на металотърсачите

Презентация на Garrett GTI 2500

Сподели с приятел!


Здравейте ,имах възможноста да поработя със този уред известно време и трябва да ви кажа че съм очарован от параметрите и работата като цяло.
Ще споделя някой основни виждания със работата на детектора.
Първо относно дълбочината-Този металдетектор със оргиналната си сонда достига дълбочина на търсене до 20см.на предмети по малки от монети, и до 40см. за предмети със големината на монета.
За по големи предмети достига до към 50см. дълбочина.На въздушния тест който го подложих монета от 1лв.я засича към 40см.на режим-All-metal
Тествах и сондата-45см. – EXCELERATOR II която дава много по добри резултати откъм параметри на търсене.Дълбочината е като рамка бих казал.Само за пример ще ви дам че една капачка от кутия за боя която е от желязо и е със диаметър 9см.я хваща на 60см.дълбочина.
Сребърна монета която е със диаметър 23мм.със оргиналната сонда я засича на 28см.а със голямата сонда ДД я засича на дълбочина 38см.Монета от 2лв. със съдаржание на метала от мед-никел-цинк и диаметър 24,5мм.я засича със оргиналната сонда на дълбочина 33см ,а със голямата сонда дълбочината е вече 45см.
Тези показатели отнасящи се до голямата сонда искам да вмъкна че са много добри за работа във уродена почва.Единствения недостатак със голямата сонда е че трябва да се работи бавно и внимателно.Разликата във проценти между оргиналната сонда и 45см. – EXCELERATOR II ДД е 35-40.
Сега ще ви кажа и няколко думи за функцията-Imaging.
Това е функция която изобразява големината на предметите чрез графична скала на диплея.
Все пак тази функция изисква допълните време да се запознаете със нея и то става във процес на работа със апарата на полето.Бих добавил че точното показване на диплея е хубаво когато фиксирате предмета точно под средата на сондата.Винаги е добра идеята да сканирате предмета два пъти като втория път сте на 90градуса спрямо предмета от предишното ви местаположение.По този начин уреда може да ви покаже,дали предмета е кръгъл или продълговат като пирон например.
Ето и няколко думи за работа на уреда със различни сонди.
Уреда разполага с голямо разнообразие от сонди. Избора на правилната сонда за определено място за търсене е от основно значение за крайния ви успех. Например използвайте голямата Imaging сонда за дълбоко заровени по-големи предмети или по-малките сонди за по-плитко заровени и по-малки предмети. Използвайте DD сонди за мокри пясъци на плажа и за минерализирани почви, също така използвайте уреда с активна настройка Salt Cancelation
Работа във режим дискраминация на уреда.
Аз винаги използвам All Metal режима, тъй като той е изключително чувствителен, когато е настроен правилно с прага на звука. Когато откриете предмет, индикатора на дискриминацията отгоре на дисплея ще ви покаже проводимостта на предмета. Също така този индикатор е най-прецизен, когато предмета се намира под средата на сондата. Също така аз настройвам потребителска дискриминация за да премахвам предметите, които нежелая от дадено място, където търся.
Имайте предвид че дълбочината е доста поголяма когато не ползваме уреда в режим дискраминация.
Използване на режима Pinpointing.
Чудесен е, но е нужно да го включите, когато сондата не е точно над предмета, защото по този начин ще отхвърлите сигнала от предмета.
Справяне с повърхностно замърсен терен: Уреда работи чудесно в замърсени райони. Препоръчително е да се работи на тези места с по-малка сонда, т.к. наличието на много предмети един до друг, могат да направят металдетектора нестабилен.
И накрая искам да ви кажа че това е един прекрасен металдетектор за работа като хоби търсене,но ще изисква доста време докато свикнете да работите със него.Затова ви препоръчвам внимателно да четете инструкцията на самия апарат и когато свикнете да работите със него и със различните сонди,както и на различни места и почви, чисти и много уродени ще видите колко е добър.Пожелавам успех на тези които го притежават, а също така и на тези които ще си го закупят.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.