Презентации на металотърсачи Теория на металотърсачите

Как да си изберете и купите на металдетектор за хоби

Сподели с приятел!


Най-трудната част от процеса, както за начинаещи, а понякога и опитен търсач, е да се избере правилният металдетектор от десетки нови модели  които се появяват на пазара непрекъснато.
Ако сте се обмислили да влезете в хобито и сте решили да си купите първия металдетектор, процесът на вземане на правилния избор трябва да се основава на следното:
– Вашите цели, потребности и способности
– Сума на парите, които могат да се инвестират в хобито, включително и пари, за да бъдат изразходвани за необходимото оборудване или аксесоари в допълнение към вашия металдетектор.
Закупуването на металдетектор, зависи от вашето разбиране на различните видове технологии, използвани в метални детектори, техните дизайни, характеристики и спецификации, както и съвременните видове бобини за търсене и техните. Има пет основни технологии, които са включени в електрическите дизайн вериги на металдетекторите.
Основни видове метални детектори:
1) TR (предавател / приемник) е най-старата технология се основава на индуктивен баланс ( IBпринцип за установяване на метал). TR детектори са в състояние да кажат разликата между черни и цветни обект, но не разполагат с достатъчно дълбочина в силно минерализирана почва. TR детектори са остарели сега.
2) BFO (Beat честота на трептене) е друга стара технология, базирана на индуктивен баланс (IB) принцип. BFO металдетектори са най-евтините (под $ 100) и са предназначени главно като детектори за играчки за деца. Тъй като технологията BFO е най-лесният и най-евтиният да се направи, тя има своите ограничения, когато в сравнение с други видове. Например, слаба способност за разграничаване на различните видове метали е единият от тях. BFO технология  все още се използва в евтини ръчни устройства.
3) VLF (Very Low Frequency) металдетектори са най-често срещаните детектори и чудесно за техните възможности в разграничаване на различните видове метали. VLF детекторите в 4 KHz диапазон са най-добрите в работата на земята с високо съдържание на минерали, и много чувствителни сребърни и медни цели, но те не са чувствителни към злато. Металдетектори, които са специално проектирани за  злато проучване имат честоти в диапазона от 18kHz до 71kHz.
4) VLF / TR технология представлява комбинация от много ниска честота и технологии предавател / приемник по този начин дават възможност на детекторите VLF / TR за контрол на боклук и земната минерализация едновременно.
5) PI (Pulse индукция) металдетектори не могат да дискриминират между различните видове метали – това прави тяхното използване по вътрешните водни обекти с висока концентрация на боклук изключително трудно. PI детекторите е най-добре да се използват в солена вода или силно минерализирани почви, където други видове металдетектори имат проблем да работят. Целите могат да бъдат открити много по-дълбоко с PI технология, отколкото с други видове.
Едно нещо, което трябва да се помни, за да закупите най-подходящия вид на металдетектор: ако един металдетектор е доста популярен в наши дни и всеки  го купува, това не значи, че трябва да го имате и вие. Правилният начин да се въоръжите с точния металдетектор е да се знае точно какви са  вашите цели, способности и възможности, които са на разположение в областта, в която живеете.
Ето една малка тайна. Всеки е загрижен за дълбочината на засичане с металдетектора. Вярвате или не, всички детектори във всеки клас имат същия дълбочина потенциал, и той не се различава много между класите! Няколко металдетектори имат безспорно предимство пред останалите машини, защото тези първокласни металдетектори са проектирани да осигурят едно) отлично разделяне на добри цели от боклуци, 2) отлично разпознаване на целите 3) правилните Audio ID и дисплей четения ( Visual ID), и, разбира се, 4) мощен микропроцесор. И тези четири основни функции са ефективни само при детектори с отлично управление на минерализирани почви.
Тези фактори трябва да бъдат основната ви грижа, защото това ще бъде много по-лесно за вас да научите вашия детектор и ще имате изключителни резултати, ако вашият металдетектор “казва”  нищо друго освен истината.Успех.

За да получите актуална информация и качествена консултация потърсете най големия дистрибутор на металотърсачи в България www.mdetectors.bg  0889197820 София ул.Цар Симеон 160, 5б Магазин Клондайк

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.