Търсене на меторити

Съдържанието на метеоритите

Сподели с приятел!

Геохимиците – това са учени, които изучават състава на земната кора, и да научат законите, които управляват движението на елементите в продължение на милиони години на геоложки епохи, когато е имало образуването на отлагания на желязна руда, въглища, находища на диаманти и злато в грунт. За тях е важно да се намерят общи запаси, за всеки елемент на планетата. Те бяха направени десетки хиляди различни анализи на минерали и скали. Те са разработили забележителни методи за оценка на силата на слоеве, образувани от скали,и се определя теглото на планинските вериги, са намерили начини за изчисляване на дебелината на континентите и да се определи количеството на водата в океаните, методи за определяне на водата в облаците и облаците са разработили метод за определяне на количеството на солта в цялата морска вода.
Благодарение на точния химичен анализ на много метеорити, които са паднали на повърхността на нашата планета, учените са в състояние да получите добри резултати. По-специално, беше установено, че ако сравним съдържанието на метеорити най-често в света на химичните елементи: кислород, желязо, силиций, магнезий, калций, алуминий, съдържащ тези елементи в земната кора, резултатите в двата случая са едни и същи – и по метеорити и в земната кора на част от тези вещества възлиза на 94% от общото тегло.
В допълнение, беше установено, че желязото в метеоритите е следното.
91.0% желязо;
Никел 8,4%;
0,6% кобалт.

Ако сравним тези стойности с относителното изобилие на тези елементи в света, според по-горе, става ясно, че на земното кълбо от тези три елемента в дела на желязо е 92%, делът на никел – 7,5%, делът на кобалт -0,5 %. Можете също така да се отбележи, че съотношението на тези елементи в земната кора и в метеорити са едни и същи.
Всеки един от елементите в метеорити на Земята е почти с идентичен изотопен състав.Например, множество изследвания на изотопния състав на сяра, която се извлича от лава и пепел в множество вулкани, разположени в различни части на земното кълбо, показаха, че сярата е една и съща навсякъде. Във всяка част на света съотношението на сяра-32 изотоп на изотопа на сяра-34 е една и съща и равна 22,200. Единственото пространство сяра, която е на разположение директно на проучването, е сярата, получена от космоса в метеоритите. И се оказа, че е част от точно същата като на Земята сяра: S32 / S34 = 22200.
По-късно се оказа, че най-често срещаните елементи също са еднакви и за съотношението между тях в пространството и на планетата е един и същ. И има примери, които показват необичайни прилики в поведението на химичните елементи на Земята и в космоса, можем да цитираме една голяма част.
Кои са частите на вселената няма да се стигне до нас случайни посетители – дали те някога са били част от кометите в нашата слънчева система; Може би те са били част от малките планети; може би са дошли до нас чрез светлинни години други хора от звездните светове.Но едно нещо е важно, че техният химически състав, връзката между елементи, химични съединения, които са открити в метеорити, всичко ни казва, че великия закон на Менделеев се простира извън Земята. Той е един за цялата вселена за всички места, където има атоми и обвивката на електрони. Материята е навсякъде еднаква.
http://www.forum.zlatoimeteoriti.bg/viewtopic.php?f=2&t=1090

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.