Металотърсачи Makro Презентации на металотърсачи

Пинпойнтерите Nokta и Makro – сравнение

Сподели с приятел!

Въпреки че производителите на металотърсачи Nokta и Makro се обединиха преди няколко години не всички продукти, които пускат паралелно от двата бранда са идентични. Запознати говорят, че между самите екипи съществува постоянна конкуренция и затова не може да се смята че двете марки са еднакви изцяло.

Това се отнася и за двата металотърсача  пинпоинтери – Nokta и Makro Pointer, за които се твърди, че са абсолютно еднакви. Това донякъде е така, защото на външен вид те са еднакви, с тази разликата, че пинпойнтера на Nokta има оранжеви елементи.

Трябва да се отбележи че и двата металотърсачи пинпойнтери са подводни, като покриват стандарта IP67, който им позволява потапяне до един метър и то за максимум 30 минути. Двата пинтойнтера не са направени за постоянна работа под вода. За да се ползва под вода пинпойнтерите трябва да се подготвят със специален силикон.
Дотук с приликите, защото има разлики в контролите.

При пинпойнтерът Makro подсветката се включва и изключва с натискане на едно и също копчета именно червеното такова докато при пинпойнтерът на Nokta това става с едновременното натискане на двете копчета.

Пинпойнтерът Makro има четири степени на чувствителност докато пинпойнтера на Nokta има 10 степени на чувствителност.
При пинпойнтера на Nokta има функцията аларма при загубване, което се активира след 5 минути при липса на използване и се изгася след 10 минути.

Тези екстри не съществуват при пинпойнтера на Makro.
Наблюдава се и леко почти незабележимо увеличение на дълбочината на детекция при пинпойнтер ана Nokta.

И двата пинпоинтер се предлагат много аксесоари които са и много  практични – не само калъфката за колана е важна, но и на накрайниците за върха,  кутиите за съхранение, както и аксесоарите против загубване – закачалка.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.