XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

Програма за металотърсач XP Deus v3.2 – негативна земя

Сподели с приятел!

Металотърсачът XP DEUS безспорно направи революция в металдетектинга и производството на металотърсачи. Той приложи революционни технологии в металдетектинга, като съчета само плюсове от съществуващи модели и добави доста други, най очевидните от които са липсата на кабел, ниското тегло и аргономичния дизайн.

Металотърсач XP Deus
Металотърсач XP Deus е най технологичният металотърсач на пазара ако разбирате какво правите можете да изкарате повече от 110% от възможностите му

Голямо преимущество на металотърсача XP Deus от гледна точка на дълбочина на търсене и скорост на възстановяване е концепцията, че металотърсачът се намира в самата сонда, а безжичната връзка осигурява в същност възможността за контрол през дистанционното на настройките. Обработката на сигнала се случва в сондата, в самия металотърсач, това е едно от огромните предимства на безжичната технология на XP Deus – да бъде безжичен и същото време да бъде най-бърз.
Нещо по което XP Deus прилича с металотърсачи като Whites DFX, XLT и Spectra, са възможността за настройки доста подобни на изброените апарати. Ето защо и търсачите, които са работили преди това са тези металотърсачи на Whites, лесно започват да работят и XP Deus. Възможностите за експертни настройки, правят металотърсача професионален, но точно тези настройки донякъде объркват и обикновенните търсачи, които вземат апарата и работят с него постоянно на фабричните настройки. Въпреки, че това показва най-много 50% от възможностите му, дори и на фабрични настройки XP Deus /в превод – божествен/ е един от най-добрите металотърсачи. Въпреки това съветът ми е да разучите всички настройки на металотърсача за да изцедите на 130 % от възможностите му.

Металотърсач XP Deus
Металотърсач XP Deus – дистанционно управление

Тази програма се прави на базата на съществуващата 3-та програма на металотърсача Deus  Fast, когато е инсталиран софтуер 3.2. Основният замисъл е да се изключи настройката на земния баланс, като тя бъде намалена умишлено на 63, тоест металотърсачът на този етап все едно ще бъде с разстроен земен баланс. За да се компенсира този ефект ще бъдат използвани два от каналите на експертните настройки на дискриминацията, с други думи трябва да бъде избрана минимум 4 тонална експертна дискриминация /експертно меню на дискриминацията/, защото 2 от тоновете ще бъдат за отстройване на земята, един тон ще настроим за черните сигнали и един тон за цветните сигнали. Точно за това имаме право при софтуер 3.2 да изберем между 4 и 5 тонална дискриминация, като разликата в този избор ще бъде, че при 5 тоналната дискриминация ще имаме възможност за настройка на 3 тона на търсене на металите, а именно: най-нисък на черно, мед, злато, олово – среден сигнал и един висок сигнал за сребро и бронз.

Независимо дали ще правим тази програма на базата на 4 или 5 тонална експерта дискриминация трябва да се изключи:

– стойността на грунд баланса трябва да бъде 63, тоест грунд баланс трябва да е оставен на ръчен Manual грунд баланс стойност 63

– Silencer го правите на -1

Frwq. препоръчваме 18Khz, но при по-ниски Reactivity можете да намалите и честотата

– трябва да се изключи Iron volume 0, защото така или иначе земята ще се чува с боботене

– при възможност да се използва Sens 95-96, ако е възможно може да се включи и TX power на 3 -експертна настройка на Sens, но ако апарата стане много неустойчив може да бъде запазена стойност 2.

– дискриминация настройте на 0  и не се притеснявайте защото тази програма ще има дискриминация, но ще ви покажем как ще я постигнем.

Правиме примера с 5 тонална дискриминация влизайки в експертната настройка на дискриминация на металотърсачът.

Програма на база 5-тонална
Програма на база 5-тонална

Тон 1: ID=0  Аудио тон 1T/2T: от 202hz на 100hz  на този канал същност ще отстройваме минерализацията на земята

Тон 2: ID=6 Аудио тон 2T/3T: от 518hz на 200hz този канал правиме настройки да отчита черните сигнали от 0 до 6 като намалена и аудио звука да бъде, като за черен сигнал

Тон 3: ID=75 Аудио тон 3T/4T: 644 hz оставете както е по подразбиране или може да си направите ваша настройка за да имате различен звук за металите са между 6 и 75

Тон 4: ID=99 Аудио тон 4T/5T: 725 hz тук звуково се засичат сигналите които са с ID между 75-ти 99 тоест на този звуков канал се отчитат сребро и бронз.

Тон 5: ID=99 Аудио тон: от 800hz на  100hz на този звуков канал ще отстройваме също минерализацията на земята, затова му даваме такава ниска стойност на аудио звученето 100 херца, както и първия канал. Точно затова при движение на сондата земята ще я чуваме с боботене и жужащ звук.

При тази програма това е единственото неудобство че при движение на сондата в силно минерализирани земи се чува постоянно бучене, като Iron Volume при другите програми. В същност това е земята, а другите канали за които стана дума по-горе ги правиме така че да чуваме черния сигнал и цветния.

Ето и приблизителните настройки в случай че се използва 4 тоналната експертна дискриминация при този случай отново подчертаваме че ще загубим едва от домовете за устройване на земята и ще останат 2 тона единия за черните си дали е единия за всички цветни настройките са както следва:

Програма за XP-Deus на база 4-тонална
Програма за XP-Deus на база 4-тонална

Тон 1: ID=0  Аудио тон 1T/2T: 100hz  на този канал същност ще отстройваме минерализацията на земята

Тон 2: ID=6 Аудио тон 2T/3T: 200hz този канал правиме настройки да отчита черните сигнали от 0 до 6 като намалена и аудио звука да бъде, като за черен сигнал

Тон 3: ID=99 Аудио тон 3T/4T: 644hz оставете както е по подразбиране или може да си направите ваша настройка за да имате различен звук за металите са между 6 и 99. За разлика от горната програма при тази всички цветни сигнали попадат в този канал на дискриминация.

Тон 4: ID=99 Аудио тон: 100hz за отстройване на земната минерализация

Относно новости за XP металотърсачи посетете сайта на единствения официален представител за България  Mdetectors www.xpmetaldetectors.bg

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.