Металотърсачи Makro Металотърсачи Nokta

Металотърсачи Nokta и Makro са готови с нови модели за 2018-2019

Сподели с приятел!

Проект на Nokta за нов металотърсач

В самото начало преди десетина години когато ставаше дума за марката за производство на металотърсачи Nokta и по-късно дъщерната и марка металотърсачи Makro, добавяйки факта че са произведени в Турция търсачите в България бяха скептични и избираха утвърдените западни марки. Този не толкова позитивен имидж в самото начало беше подплатен и от “странните” модели Nokta Golden King и Makro Geohunter, които бяха рекламирани като подземни скенери, а всъщност не бяха такива. Грешката в този случай беше, както на производителя, така и на самите търговци, които не разясняваха на търсачите достатъчно точно възможностите на тези дълбочинни модели.

Малко по-късно, когато вече излезе металотърсачът Velox нещата изглеждаха, че се движат в правилна посока а при металотърсач Nokta Fors Relic се разбра че турският бранд/ове се развива устойчиво в правилна посока относно конструкцията, начина на работа, технологията и дълбочината на металотърсачите, които предлага.

Nokta Fors Relic 19khz е един от дълбоките монетари

Следващия качествен скок беше при бранда Макро с пускането на легендарните модели метал детектор Makro Racer и металдетектор Makro Racer 2 особено последния е именно металотърсачът makro Racer 2 стана супер популярен в различни части на света, защото се оказа лек евтин с много екстри и в същото време дълбок. В конкуренцията с метал детектор Fisher F75 , Makro Racer 2 се оказа по-дълбок, защото има дълбочина програма и практически той се оказа в конкуренция с флагмана на Fisher – Fisher F75 Ltd , чиито бюджет е значително по-висок. Всичко това принуди производителите на Фишер да намалят цените на легендарния си модел Fisher F75, защото конкуренцията от страна на Макро Рейсър 2 беше непоносима. Това се случи през средата на 2017 година, като намаление на цените в този клас направиха и другите големи производители на металотърсачи по света.

Nokta Impack работи на 5khz-14khz-20khz

Това показа, че бранда Makro и Nokta вече са седнали на масата на първокласните производители за металотърсачи в световен аспект.

2017 година беше важна и за бранда Nokta с пускане на пазара на металотърсач Impact. Той вече категорично влезе в пряка конкуренция с металотърсач Fisher 75 Ltd, като имаше също дълбочинна програма/Deep/, статичен / 2 статични програми/ и динамични режими, докато при Makro Racer 2 имаше само динамични програми тоест само режим Motion. Най-важното преимущество на металотърсач нокта импакт е възможността да работи на три отделни честоти 5Khz-14Khz-20Khz, докато прекият конкурент металотърсач Fisher F75 limited работи само на 13Khz. Преимущество на металотърсачът Nokta Impact е също така, че може да се преинсталира софтуерът му от потребителя.

Производителите на металотърсачите Nokta и Makro дадоха заявка и за и за следващите си модели които разработват и са готови да бъдат пуснати в производство през следващите години лека загадка относно тези планове беше пуснато видео което показва завода на производителя в Истанбул.

На определени места от това филмче се виждат кадри, на които става ясно че новите модели на производителите са доста амбициозни. От самата ергономика на моделите може да се предполага, че те ще бъдат подводни. Имайки предвид върховните достижения, които те постигнаха с Racer 2 и Nokta Impact според нас новите моделие ще бъдат и на няколко честоти на работа.

Относно конкретното име на следващия металотърсач може да се предполага от снимката която виждате, че ще се нарича Storm. Много вероятно е следващите два нови металотърсача да бъдат за бранда нокта един и за бранда макро друг.

Много ще е интересно ако те са направили безжична технология за връзка на електрониката с търсещата сонда и да минат още едно ниво по-нагоре като влязат в пряка конкуренция с легендарния металдетектор XP DEUS.

От официалния представител на Makro и Nokta за България:

http://www.makrodetector.bg

http://www.noktadetectors.bg

дадоха информация че в действителност се работи по новите модели и те ще бъдат на пазара през 2018 или 2019 година.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.