Новини

Нов безжичен металотърсач AIR Metal Detector

Сподели с приятел!

XP Metal detectors бяха първите производители, които пуснаха безжичен металотърсач въпреки скептицизма на много търсачи, че това не е най-добрата идея към онзи момент. През последните години метал детекторът XP DEUS се наложи като най добрия МЕТАЛОТЪРСАЧ, който някога е ПРАВЕН до сега. Възможностите за смяна на работните честоти, лекота на работа, безжична технология за предаване на сигнала, която се оказа страшно бърза, са част от екстрите които направиха XP DEUS най-популярен сред търсачите по света.

Ето че през 2018 година украински производители на металотърсачи пускат безжичен металотърсач с малко по-интересно виждане за нещата, а именно купувате само търсещата сонда и след което инсталирате на вашия смартфон в софтуер, който се свързва със сондата и по този начин вие купувате една скъпа технология на по-евтина цена.

Новият безжичен металотърсач AIR Metal Detector
Новият безжичен металотърсач AIR Metal Detector

Трябва да подчертаем че Minelab направиха опит да пуснат безжичен металотърсач в ниския клас, който се оказа детска играчка поради ред причини, но основно поради неспазване на концепцията на XP DEUS, че металотърсачът се намира в самата сонда и оттам той да бъде достатъчно бърз за да няма загуби в безжичното пренасяне на информацията.

AIR Metal detectors на изложението в Лас Вегас 2018 година
AIR Metal detectors на изложението в Лас Вегас 2018 година

Украинският безжичен металотърсач работи на 7,5 килохерца на принципа на VLF, а търсещата му сонда, както е видно е DD. Безжичната връзка с смартфона е до около 10 метра. Има вградена литиево-полимерна презаредима батерия.

Голям плюс на металотърсача, е че има ръчен грунд баланс.

Новият безжичен металотърсач ще работи на 7 khz
Новият безжичен металотърсач ще работи на 7 khz

Украинският производител на този безжичен металотърсачи поема огромен риск, защото нивото е вдигнато страшно високо от XP DEUS. Всички търсачи си задават въпроса дали ще бъде толкова бърз, колкото легендарния XP DEUS в следващите месеци ще разберем.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.