Металотърсачи Makro

Част 2 Видео ръководство за работа с Makro Multi Kruzer

Сподели с приятел!

Това е част втора от видео ръководството за работа с металотърсач Макро Мулти Крузер част първа. Може да я прочетете тук.

Настройки на програмите Settings – чрез натискане на бутона Settings

GAIN – дава възможност за увеличаване и намаляване на чувствителността на металотърсача, тоест увеличаване или намаляване на дълбочината му на търсене, когато има много смущения се препоръчват да се намали стойността му.

DISCR – контролира ID на метала, до който металотърсача изобщо няма да индикира засичането му. Не трябва да се обърква с TONE BREAK. Нивото на дискриминация е толкова до което металотърсача работи в режим мълчаливец без абсолютно да засича метала. В случай че се търси се търсят дълбоки сигнали, не трябва да се увеличава повече от фабричната настройка.

NOTCH – тази настройка е подобна на дискриминацията, но при дискриминацията се определя ID, до което нищо не се чува, докато при NOTCH имате възможност избирателно да изключвате ID, които искате металотърсача изобщо да не ги засича.

IRON VOLUME – определя се дали черните сигнали да се чуват независимо от дискриминацията. Така наречения тон на желязото. Препоръчва се да не се изключва при по-дълбоко търсене в силно минерализирани почви.

TONE BREAK – можете да ПРОМЕНЯТ ID на граничните стойности при отделните програми, при което се променя звуковата дискриминация. Примерно ако работите на двутонална дискриминация може да намалите ID 15 да го сложите на 10 и тогава всички стойности над 10 ще бъдат отчетени като цветен сигнал. Препоръчва се да се намалят стойностите при по-дълбоко търсене в силно минерализирани почви.

TONE 150hz-700hz – с тази настройка може да променяте височината на звуковата дискриминация за отделните сигнали

THRESHOLD – това е така нареченият звуков праг. Той работи в програмата GEN или така наречения ALL METAL. Със звуковия праг може да увеличавате дълбочината на търсене в този режим, като чувате малките сигнали толкова интензивно, както и по-големите. Не трябва да се прекалява при увеличаването на тази стойност в случаи, когато има много смущения или е силно активна почвата.

iSAT – тази опция е характерна и е разработена специално от производителите на Макро и Нокта. В случая може да работим в два режима поотделно първо ще разгледаме случая с работа в програмата GEN или ALL МЕТАЛ. При тази програма металотърсачът няма звукова дискриминация и правилния грунд баланс е важен за устойчивата работа на металотърсача. Когато обаче са много минерализирани почвите и те се сменят динамично промяната им води и до нервност на металотърсача в режим GEN. Ето защо в такива случаи ако показателя iSAT се увеличи той ще стане по-стабилен при РАБОТА. В случаи обаче, че почвата не е много променлива iSAT може да бъде изключен за да се увеличи дълбочината на търсене.

При работа с програмите за дискриминация iSAT играе също роля на стабилизатор на работата в случай, когато почвата е много активна или се променят динамично. Тук също ако искате да увеличите дълбочината и почвайте не са такива, може да бъде изключен като се сложи на стойност нула.

Настройки на основна работа Option – чрез натискане на бутона Options

VOLUME – с тази настройка може да променяте нивото на звука на металотърсача

BRIGHTNESS – може да променяте настройката за подсветката в 5 степени зависимост от конкретните нужди като имате възможност да определите дали при натискане се активира подсветката или перманентно да бъде включена

VIBRATION – тази настройка позволява металотърсача да активира вибрация, при което при засичане на метал той вибрира и чрез дръжката усещате това. Приложението на този метод на работа е перфектно, както под водата така и на сушата.

TRACKING – може да активира автоматичен грунд баланс на земята. Така наречения тракинг или проследяване не се препоръчват да се включва, когато се правят въздушни тестове и когато се търси по-голяма дълбочина на търсене. Тогава се препоръчват другите начини за баланс на земята.

FREQUENCY – с тази функция може да сменяте честотата на търсене на металотърсача 5 кг херца за по-големи ID на металите 14 кг херца за общо търсене 19 килохерца за малки предмети средно и високо минерализирани почви

Превключване на работната честота на 19khz

Превключване на работната честота на 19khz

FD/SAVE – с тази опция може да запазите промените, които сте направили и да или да възобновите фабричните настройки.

WIRELESS – можете да включите или изключите безжичните слушалки. За да могат да работят трябва да бъдат заредени отделно самите безжични слушалки и да бъдат включени.

Функцията EXTRA UNDERGROUND DEPTH (E.U.D.) с тази функция можете да запазите настройките които сте направили или да възобновите фабричните такива

Тази опция дават допълнителна дълбочина на металотърсача при програмите с дискриминация. Както знаете тогава винаги дълбочината е малко по-малка в сравнение с режима all метал. Точно затова производителите са преценили, че ще е много добре ако по време на търсене може да го да стартирате тази функция, която забележете обаче не отчита вида на метала, тоест това е някакъв вид режим all метал по време на работа на дискриминация. Ако сте попаднали на много тежки скали или почви и не чувате определен сигнал, когато стартирате EUD от най горния ляв бутон, ще успеете да чуете сигнала. Тази функция не работи при програмите GEN and BEACH.

E.U.D. може да се стартира по два начина: веднъж чрез еднократно натискане на копчето или постоянно, при двойно натискане на копчета. Тогава програмата на дисплея започва да мига показвайки че работи EUD.

Металотърсач Makro Multi Крузер показа че производителят на макро е вече световен лидер относно производството на металотърсачи използване на нови технологии в това направление.

Можете да променяте работната честота на металотърсача

Можете да променяте работната честота на металотърсача

Истината е че, за такава цена никога не може да бъде купен по добър металотърсач. Актуалната цена може да проверите при официалния представител www.mdetectors.bg

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.