Металотърсачи Makro

Металотърсач Makro Multi Kruzer – видео ръководство Част1

Сподели с приятел!

Новият модел на металотърсач Макро Multi Kruizer, който работи на суша под вода до 5 метра, както солена, така и сладка и може да работи на 3 честоти, изненада не само търсачите, но и конкуренцията си още в началото на 2018 година.

Ще представим основните начини за работа и управление на този металотърсач, но преди това трябва да отбележим основни характеристики за него а именно:

Металолотърсач Makro Multi Kruzer - преден панел
Металолотърсач Makro Multi Kruzer преден панел

Металолотърсач Makro Multi Kruzer – преден панел

– работи на 3 честоти поотделно 5 khz- 14 khz и 19 khz, като по този начин той е един универсален металотърсач за различни работи начини на търсене: от търсене на големи предмети на дълбокото до търсене на самородно злато.

– втората характеристика важна на този модел е, че той е пригоден за работа както на суша, така и под вода на дълбочина до 5 метра, тоест покрива стандарта IP68. Може да работи както в солени така и в сладки води.

Превключване на 14khz
Превключване на 14khz

– има дълбочинна програма DEEP, която увеличава напрежението в излъчващата намотка и по този начин прави апарата по-дълбок. В добавка към това има и специална програма, която още повече увеличава дълбочината така наречената EXTRA UNDERGROUND DEPTH (E.U.D.)

– може да се осъвременява софтуера на металотърсача чрез връзка с интернет.

– за него има както малка 12 сантиметрова търсеща сонда за самородно злато, така и голяма 40 сантиметрова сонда двойно D за търсене на големи метали на дълбоко.

– има вградена литиево-полимерна батерия както и отделна която може да бъде закупена допълнително която се зарежда с 4 батерии по 1,5 волта

Основни контроли на металотърсача:

Металотърсачът идва с фабрична настройка NORMALIZED, която показва ID на металите по един и същ начин независимо коя честота се използва , като основна е използвана 14 Khz. В случай, че търсачът иска да има характерния ID на засичане на метал за съответната честота. Тогава трябва да се включи функцията STANDARDIZED, което става докато е включен апарата да се натисне едновременно копчетата + -.

Грунд Баланс – Баланс на Земята

Металотърсачът Multi Крузер може да прави грунд БАЛАНС по три начина:

– чрез натискане на копчето GB, задържане и напомпване това е така наречения бърз грунд баланс

– може да се направи и класически грунд баланс след натискане на копчето GB с копчетата плюс и минус да се балансира фазата

– и третият вариант е използването на тракинг режима. Трябва да се знае, че когато се правят въздушни тестове тракинг режима не е за предпочитане.

Това са стойностите на земната фаза:

– 0-25 мокри солени почви или алкални такива.
– 25-50 мокри солени почви или влажни покрити със сух слой.
– 50-70 нормални и ниско минерализирани почви
– 70-90 високоминерализирани почви и черни пясъци, магнетит и мсгхематит.

Режими на работа – Програми можете да ги сменяте с стрелките нагоре и надолу

GEN това е така нареченият режим ALL METAL. При този режим няма звукова дискриминация, дискриминацията е само на число. При него дълбочината се определя от настройка на звуковия праг Threshold, Gain, който увеличава чувствителността и стойността isat, когато почвата, не е тежка isat трябва да се сложи на стойност нула. iSAT

2-TONE Това е дълбока програма за търсене с дискриминация, на чисти места със средно и високо минерализирана почва. Движението е по-бавно и черните метали по фабрични настройки се засичат с ID от 0 до 15. С настройката Tone break можете да промените числото при което се отчитат черните метали тоест ако е много минерализирана почвата може да намалите числото 15 и да го сложите примерно на ID седем или осем. Чрез Tone може да променяте и височината на звука за цветния сигнал.

3-TONE тази програма е типична програма за търсене в силно замърсени местности с много железни боклуци. Тя е много бърза монетарска програма за по-плитко търсене. Железния тон се засича по фабрични настройки при ID от 0 до 15, втория тон е от 16 до 66 и третия тон е от 67 до 99. Чрез Tone Break можете да променяте това, както и това как да звучи всеки тон, чрез Tone.

4-TONE тази програма е доста дълбока монетарска програма, но е подходяща за търсене в ниско и средно минерализирани почви. На тези места търсачите ще използват основно тази програма, защото четирите тона дават голяма възможност за увеличаване на производителността на търсене. Четирите тона са разположени по следният начин: ID на черните сигнали от 0 до 15, втори тон 16 до 30, трети тон 31 до 66, четвърти тон 67 до 99. Както и за другите програми може да променяте тези стойности, както и звука на съответния сигнал чрез Tone. При въздушни тестове тази програма е по-нервна отколкото при работа на земя.

BEACH – тази програма е предвидена за работи по плажа и по-точно за работа при мокри пясъци на плажа. Тя е двутонална с дискриминация.

DEEP – Това е дълбочината програма, която увеличава напрежението в предавателната намотка на сондата, оттам увеличава и дълбочина. Тази дълбочинна програма има два тона: черните сигнали се засичат с ID от 0 до 15, цветните от 16 до 99. Програмата DEEP е подходяща за по-бавно търсене на по-големи метали и е с по-слаба ДИСКРИМИНАЦИЯ. При нея може да се използват и голямата търсеща 40 сантиметрова сонда, но в случай на смущения трябва да се избягва, защото апарата ще стане много нервен. Трябва да се има в предвид, че както и 4 тоналната програма при въздушни тестове тази е също много нервна. Трябва да се има в предвид че В случай на много смущения трябва да се намали чувствителността Gain.

Прочетете част 2 от това видео ръководство където са представени и останалите настройки на металотърсач Makro Мулти Крузер.

Гледайте видео ръководството за работа с металотърсач Makro Multi Крузер представено от официалния представител за България www.makrodetector.bg

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.