XP Deus с X35 сонда
XP Металотърсачи

Представяне на всички налични към момента търсещи сонди за XP Deus

Сподели с приятел!

 

XP и платформата Deus постоянно се развиват. Те доизпипват софтуера, както и се стараят да изкарат сонди, които са все по-добри и съдържащи най-новите технологии. Технологиите напредват с бързи темпове и поради тази причина XP съумяват да направят макар малко по-добри, по-универсални, по-дълбоки, по-чувствителни, по-спокойни, по-леки сонди. Водещи от това си желание за постоянно развитие, както и за постоянно усъвършенстване на един уред, през годините XP създадоха няколко различни сонди. Те продължават да се развиват и да дават на търсача по-големи възможности за търсене на различни терени и на различни цели.

В тази връзка XP създават за Деус различни софтуерни версии. С версия 3.2 вече имаше златарската програма, след това напълно нормално създадоха две чувствителни и прецизни бели високочестотни златарски сонди за търсене на самородно злато. Именно постоянното старание да се създаде нещо по-добро, по-дълбоко и по-чувствително кара XP да произвеждат различни обновени сонди за Deus.

Нека разгледаме по-надолу всички създадени сонди за Deus до момента.

Първите създадени сонди бяха черни на цвят със следните избираеми килохерци на работа: 4kHz, 8kHz, 12kHz или 18kHz и бяха в три различни размера: 9“ (22,5 см.) сонда – с нея уредът е много лек и един много бърз на сепарация и добър на дълбочина уред. 11” на 13” (28 см. на 33 см.) сонда която добави дълбочина на уреда и по-голямо припокриване при търсене. Последвалата 11” (28 см.) сонда е средата между много добра сепарация и много добра дълбочина. Това бяха първите три черни сонди създадени за Деус. Те се запазиха дълго време тъй като са много добри. Продължават да се ъпдейтват и да работят успешно и до днес.

По-старите три черни сонди
По-старите три черни сонди

 

Години след това от XP създадоха две бели високочестотни сонди за Деус: 9.5“ на 5“ и 9“. Те дойдоха с нов софтуер версия 4 и учудиха всички с много голямата си чувствителност към дребни и нископроводими цели. Бяха презентирани като златарски сонди но това далеч не им е едиснственото приложение. Те правят впечатление с изключително спокойната работа  и липса на паразитни сигнали и смущения. При тях вече честотите на работа са доста по-високи и започват от 14 и със стъпки достигат до 74kHz. (14kHz, 28kHz и 74kHz за елипсовиндата 9,5“ на 5“ и 14kHz, 28kHz и 54kHz за кръглата 9“). Те са основно предвидени да се използват за дребни по размер, нископроводими цели и самородно злато, но не само – с ниската честота от 14kHz могат успешно да се използват и като монетари за по-високопроводими и по-големи цели.

9,5“ на 5” високочестотната елиптична бяла сонда дава припокриването на 9 инчова сонда, но сепарацията на метали под нея е като на 5 инчова сонда.  Изключително подходяща за силно минерализирани, замърсени с железа обекти. Работата ѝ до 74kHz ѝ дава преднина и за миниатюрни самородки.

9” високочестотна кръгла бяла сонда е за всякакъв тип приложения. Много колеги я използват дори като единствена сонда за Деус. Някои я използват като монетар на 28kHz и при търсене на дребни нископроводими цели като самородно злато, украшения и на плажа. Справя се добре в солената вода.

9.5" на 5" бяла високочестотна елиптична сонда
9.5″ на 5″ бяла високочестотна елиптична сонда
9" бяла високочестотна сонда
9″ бяла високочестотна сонда

 

Новите черни X35 сонди са същия размер като първите за Деус. Работят с версия 5 и по-нови. Могат да работят на една от 35-те честоти, започващи от 3.7kHz, но вече стигащи до 27.7kHz. Те се налагат като заместител на старите 3 черни сонди. Въпреки това по-старите 3 черни сонди продължават да се ъпдейтват и да се използват успешно. Но новите имат предимства в сравнение със старите. При тях е използвана нова технология и са дори по-прецизни, по-чувствителни и по-спокойни.

9” X35 нова черна сонда е все така лека за работа и подходяща за орано, между храсти, за търсене в неудобни терени, където няма много разстояние. Тя има много добра сепарация и много добра дълбочина за такъв размер сонда. Разбира се с опцията Boost, която работи на ниските честоти, тя е една дълбока сонда и може да се сравнява с конкурентните 11 инчови сонди.

11” X35 нова черна сонда е такава, която може да се ползва във всякакви условия. Тя може да се нарече „стандартна“, с достатъчно гъвкава възможност за употреба. Идеална е за „общо“ търсене като с нея може да се търсят малки или нископроводими неща (главно на 18kHz или на 27.7kHz), както и по-големи неща в дълбочина (главно на 3.7kHz и 8kHz).

11“ на 13” X35 нова елиптична черна сонда добавя много дълбочина и припокриване при търсене. С опцията Boost на ниските килохерци е подходяща за големи дълбоко заровени метали.

XP Deus X35 сонди
XP Deus X35 сонди

 

 

XP Deus се стремят да дават най-доброто на своите клиенти като постоянно безплатно ъпдейтват софтуерите, с което добавят нови екстри, както и подобряват работата на уреда, правят я по-спокойна и намалят смущенията от външни източници и паразитни сигнали. С новите сонди, използващи най-новите технологии добавят допълнителна чувствителност, както и дълбочина към много добре замислената платформа на XP Deus.

Kато заключение мога да кажа: за колегите, които искат много лек уред, търсeщи самородно злато, както и на замърсени с много железа и силно минерализирани терени може да използват белите сонди.

Препоръчвам новата 11” X35 сонда, ако търсите много добра дълбочина, но все пак чувствителна и към ниско проводими цели (на 27.7khz)

Ако търсите много дълбочина за големи цели в дълбочина може да помислите за 11“ на 13“ X35 новата елиптична черна сонда.

Deus X35 сонди
Deus X35 сонди

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.