Част 4: Менюто Опции (Option) на XP Deus 4/12
XP Металотърсачи

Част 4: Менюто Опции (Option) на XP Deus 4/12

Сподели с приятел!

В менюто OPTION или опции на XP Deus се влиза с еднократно натискане на най горния ляв бутон от пулта (дистанционното). При по-продължително задържане на горния ляв бутон се изключва/включва уредът затова влизането в OPTION става с еднократно натискане и пускане на бутона без да се задържа.

В Option имаме следните настройки и опции за:

CONFIGURATION (Конфигурация): влиза се в менюто с повторно натискане на най-горния ляв бутон от пулта. Select.

Вече сме в вътре в подменюто на CONFIGURATION:

Имаме настройка SPEAKER, което е дали да се чува звук от говорителя на пулта или да не се чува. YES – да се чува. NO – да не се чува. Когато нямаме слушалки, разбира се, трябва да се чува звукът от дистанционното. Когато имаме слушалки може и да не се чува и от самото дистанционно.

BACKLIGHT: това е настройка за продължителността на подсветката на дисплея на пулта. Може да е постоянно изключена подсветката (OFF) (да няма светлина на дисплея), може да е постоянно включена (ON), а може и сама да гасне след 3 секунди, 10 секунди, 60 секунди или 120 секунди.

CONTRAST: от тук се настройва контрастът на екранчето на пулта, според предпочитанията на използващия го (заложени стойности от 0 до 19), (Моят е настроен на 4-5).

CLOCK SETTING: сверява сe часовникът нa Deus от тук. С плюс и минус бутончетата от пулта сменяме минутите.

PROFILE: в това меню има две подменюта едното е GRAPHIC, а другото ID NORM.

GRAPHIC: има 3 типа графики за екранчето на търсене. Можем да изберем от стария тип с формата на връх (който според мен не дава много полезна информация), подковата (дясната част на подковата е маркирана, когато са цветни сигнали, а лявата част – черни) или третия вариaнт: XY екрана (ходограф). За мен най-много информация дава XY графиката, която е разделена на 4 малки квадратчета, заемащи екрана, и когато сигналът заема горната дясна част от екрана това значи, че е цветен сигнал, ако е в горната лява част – черен сигнал.

ID NORM. е нормализиране нa цифровото показание, проводимостта, ID-то на засечения сигнал, през всички честоти (показва на всички честоти едно и също ID на една и съща цел, а не се променя според използваната честота). Така, ако 1 съвременен български лев е с ID = 70 на 18 килохерца, то на всички останали честоти ще го показва еднакво, тоест 70. YES – нормализирано е към 18 килохерца на всички честоти еднакво да показва. NO – на всяка честота, която изберем ще показва различно ID на засечения сигнал.

От под-менютата се излиза с най-горния десен бутон на пулта.

GO TERRAIN: това ще представлява Деус безжична връзка с прилижението за смартфон, което скоро ще излезе. Има настройка дали да свържем пулта към смартфон, посредством приложението, което в бъдеще ще излезе за изтегляне.

UPDATE: от тук се влиза, когато искаме да сложим нова версия на Деус. Натискаме след това YES. Версиите на Деус са безплатни и ъпдейта става посредством mini USB кабелче от комплекта като се свързва с компютър с операционна система Windows. Очаквайте видео/публикация как се инсталира нова версия на XP Deus.

SPEAKER: дали да чуваме звук от дистанционното (пулта) да (YES) или не (NO).

Излизаме с горния десен бутон.

PROGRAMS: от тук запазваме или презаписваме върху съществуваща програма промените, които сме направили по настройките (SAVE). Запазват се на позиции от 11 до 18, където са потребителските програми. От 1 до 10 са заводските програми.

COILS: въвеждаме буквите и цифрите на нови сонди за да свържем с тях пулта или избираме вече запаметени сонди. Номерът, който се въвежда в пулта е залепен отгоре на сондата.

PINPOINTERS: свързване на безжичен пинпойнтер към Деуса. МИ-6 пинпойнтер има радио модул и безжично се свързва към Деус пулта и слушалките, ако сме свързали слушалки. Research за да търсим за МИ-6 пинпойнтер и Remove за да го премахнем да не е свързан повече.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно OPTION (опциите) на металотърсач XP Deus може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.