Част 7: Бързина на XP Deus – настройки на Reactivity и Silencer 7/12
XP Металотърсачи

Част 7: Бързина на XP Deus – настройки на Reactivity и Silencer 7/12

Сподели с приятел!

XP Deus e един от най-бързите металотърсачи на пазара (възстановява се бързо от един засечен сигнал до следващия). Той е наистина много бърз, пъргав, но същевременно е и дълбок. Kак постига това? Това се постига чрез настройката за бързината на уреда, така че ползвателят, според условията и според нуждите, може да настройва уреда. По принцип, колкото по-бърз е един уред, толкова по-плитък е той. Деус до голяма степен успява да е едновременно бърз и дълбок.

Как влизаме в настройките за бързина на уреда? Натискаме бутона MENU (горният бутон по средата), след което натискайки отново същия бутон стигаме меню REACTIVITY. Това е бързината на възстановяване на уреда. Колкото по-бърз е той (високи стойности на REACTIVITY), толкова по-бързо ще се възстановява от една цел, която засече, до следващата.

Ако оставим на земята един до друг пирон и монета на разстояние 7 сантиметра, например, високите стойности около 3, 4, 5 ще отчетат най-добре наличието на монетата. Тя ще е с отчетлив звук. Черните сигнали имат свойството да замаскират цветните сигнали и взимат надмощие над тях. Ако уредът не е с бързо възстановяване, от двата сигнала ще се чуе само един черен сигнал, въпреки наличието на монетата до пирона. Просто монетата няма да се чуе заради наличието на черен сигнал близо до нея. Това значи, че при терени с наличие на железа, ние трябва да увеличим възстановяването на уреда. Ако сме в замърсени терени 2.5 или 3 е добра настройка. Не препоръчвам прекалено високите настройки от 4 и 5, тъй като дълбочината започва осезаемо да намаля. Когато сме в гора, без замърсяване с метални обекти, може да настроим REACTIVITY на 1 или 2. На 0 уредът е наистина много дълбок, но трябва и теренът да е чист за оптимално изполване на настройката REACTIVITY 0.

Настройката на REACTIVITY, която правим, трябва да е водена от терена, на който сме: Когато теренът е замърсен с много железа, боклуци – даваме по-високи стойности (2.5, 3). Когато е чист, рядко тук-там по някой сигнал – настройваме ниски стойности (0, 1, 2).

Скоростта на движенето на сондата също зависи от настройката на REACTIVITY: при ниски стойности уредът е по-бавен и ще са нужни по-бавни махове със сондата; при високи стойности уредът е бърз и съответно ще са нужни малко по-бързи махове за по-добри резултати.

Настройката SILENCER.

Влизаме в настройката SILENCER като сме в меню REACTIVITY и натиснем горния ляв бутон EXPERT.

SILENCER е експертно подменю на REACTIVITY. Подменюто SILENCER представлява колко “отворен” да е уредът. На минус 1 е най-отворен. Ползата от минус 1 SILENCER е, че близо разположени цветен и черен сигнал ще се чува цветният една идея по-отчетливо. Уредът дори е съвсем малко по-дълбок на минус 1. Цветният сигнал преминава по-лесно с минус 1 настройка. Настройка 4 цветният сигнал в близост до черния се маскира в повече и не е чак така ясно отчетлив. В тази връзка най-ниската настройка (-1) е най-добра, но тя има малко негативно влияние на железата. При нея плоски железа, капачки от бира и лимонада, както и плоски ламаринки имат свойството да звучат като цветни сигнали. Уредът е “отворен” на минус 1 както за маскирани цветни сигнали да се чуват по-отчетливо и рязко, така и за някои черни сигнали да звучат като цветни. Лъжливи сигнали от железата. Ако капачките от бира и лимонада ви объркват често, както и плоските железа, може да помислите да увеличите SILENCER на 1 или 2. Аз лично предпочитам по-“отворен” уред и настройка от минус 1, дори понякога така черните сигнали да показват лъжливи цветни сигнали, то поне няма да изпуснем и да не изкопаем маскиран цветен сигнал (ако дадем високи стойности на SILENCER има такъв риск).

Заключение: 

REACTIVITY е добре да се настройва често според терените, на които сме. Ако търсим дълбочина на засичане не бива да надвишаваме стойност 2. Ако е нужна бърза скорост на възстановяване около 3 е добра настройка.

SILENCER настройваме на минус 1, ако търсим по-добро разделение на черен и цветен сигнал близо разположени един до друг. Дълбочината е малко по-голяма на минус 1. Ако железата ни лъжат постоянно, то може да се пробва настройка от 2.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно настройките за бързина на металотърсач XP Deus може да намерите тук:

Сподели с приятел!

One thought on “Част 7: Бързина на XP Deus – настройки на Reactivity и Silencer 7/12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.