Програма за XP Deus
XP Металотърсачи

Дълбока Програма CIKI за металотърсач XP DEUS 4.1 и 5.2.1

Сподели с приятел!

Концепцията металотърсачът XP DEUS за осъвременяване на софтуера и правенето на потребителски програми го прави най-добрият ВЛФ металотърсач в момента, а както се очертава и в близкото бъдеще. 

Металотърсач XP Deus идва със 10 фабрични програми и възможност за още 8 потребителски програми, които всеки може да ги създава, променя или изтрива.

Всяка нова програма на металотърсач XP Deus се прави на база някоя от 10-те фабрични програми. Затова, когато Ви говори някой за програма на XP Deus, първото нещо е да го попитате, на база на кой фабрична програма е конкретната. 

Четете тук относно начина на правене и записване на програми при XP Deus: Част 2: Програми на работа на XP Deus 2/12

Програмата CIKI – на името на един от най-добрите търсачи с XP Deus.

Подходяща е за многоцелево търсене в различни почви. Може да се каже, че програмата CIKI е УНИВЕРСАЛНА програма за Деус, която е много лесна за правене и работа.

Програма CIKI за XP DEUS
Програма CIKI за XP DEUS

Ако ползвате търсещите сонди X35 можете да пробвате програмата на 4Khz с включен BOOST  – Експертната настройка на SENSITIVITY

Съвета ни е да експериментирате с различни стойности, като за целта ползвате следните метали:

1. Шайба – черен метал подцинкована, с размер на 5ст. от бай тошово време.

2. Медна монета с размерите на 5 ст. от БАЙ ТОШОВО време

3. Сребърна монета с такъв размер

Но, хайде да обърнем внимание на програмата CIKI&

Програмата CIKI е разработена на базата на 3-та програма DEUS FAST, при софтуер 4.1 и 5.2.1 правим следните промени:
DISCRI от 6.1 на 3
EXPERT Discri от 3 tone на Full Tones

SENSITIVITY от 90 на 95-97 зависи от това, коя сонда ползвате и какви са околните смущения. Ако средата/почвата или ваздушните смущения/ не Ви позволява да работите на толкова висока чувствителност, тогава ги намалете до по-ниска стойност. 
FREQUENCY от 18KHZ на 12KHZ, може и по-ниска честота, преценете Вие. При по-високите проводими сигнали, като сребро и бронз по-ниските честоти са по-добри и обратното за злато и мед, т.е. сас средна и ниска проводимост на метала, по-високите честоти са по-подходящи. Като цяло за тази програма се придържайте към 12KHZ и 8KHZ. Ако ползвате търсеща сонда тип X35 можете да пробвате 4Khz и да включите BOOST /бустер за увеличаване на дълбочината/, който е Експертна настройка на SENSITIVITY
REACTIVITY – -1/минус едно/ ако няма железни боклуци можете да пробвате и на бавен ход с настройка 0, но със стойност на REACTIVITY 0 внимавайте, защото, ако има замърсяване с железни отпадъци може да загубите по-дълбоките цветни сигнали, защото ниските стойности на REACTIVITY правят металотърсача по-дълбок, но по-бавен и от там неефективен при замърсени с нежелани черни сигнали места. Вижте този филм за REACTIVITY XP на Deus Част 7: Бързина на XP Deus настройки на Reactivity и Silencer 7/12
GROUND – от MANUAL сменете на TRACKING , като по този начин няма да настройвате земен баланс, направо ще работите и XP DEUS сам ще отстройва земята. Въпреки това пробвайте и с фиксиран MANUAL банас, защото при някой почви върши много добра работа.

За балансирането на XP Deus към земята: XP Deus V4 баланс на земята  Ground Sensitivity Разяснение на основните функции 

За да видите стъпка по стъпка как се прави тази програма гледайте това видео. 

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.