Металотърсачи Minelab Презентации на металотърсачи

Minelab Vanquish 440 – представяне и ръководство

Сподели с приятел!

Световноизвестната компания Minelab добави в продуктовото си портфолио 3 нови мултичестотни металдетектора, попадащи в ниския ценови клас. Това са Vanquish 340, Vanquish 440 и Vanquish 540, който се предлага в две окомплектовки – Vanquish 540 и Vanquish 540 Pro-Pack.

В тази статия ще ви представим уред от серията Vanquish на Minelab, а именно Vanquish 440, който е средният модел от тази серия.

Уредът е окомплектован с 10 инча на 7 инча елипсовидна двойно Д (Double-D) сонда. Комплектът на Minelab Vanquish 440 съдържа жични слушалки, за разлика от този на Vanquish 340.

Приликите между трите модeлa на Minelab Vanquish са:

  • Използване на мултичестотна технология Multi-IQ. За първи път тази технология влиза в толкова нисък ценови клас уреди. Същата технология използват Minelab Equinox 800 и Equinox 600 – металотърсачи от по-високия клас на Minelab.
  • Размерите на уредите: в разпънато състояние дължината им е 145 см, а в сгънато – 76 см.
  • Винаги при включване на уреда започва процедура по премахване на смущенията, която е автоматична и има 19 канала за отстрояване. Това е характерно както за трите модела от серията Vanquish, така и за Equinox.

Vanquish серията е Multi-IQ, което означава, че апаратът едновременно работи на няколко честоти (постоянно многочестотен металотърсач).

Уредът има вграден високоговорител, както и 3,5мм букса за слушалки. Разполага с монохромен LCD дисплей, който е без подсветка.

Основни контроли:

Бутонът за включване/изключване е разположен в ляво на екрана, непосредствено над логото на Minelab. Както споменахме, винаги при включване на уреда започва процедура по премахване на електромагнитните смущения.

Същият бутон се използва и за рестартиране на уреда. Рестартът се прави като в изключено състояние се задържи 7 секунди бутонът за включване. На екрана са изписва FP.

Първият бутон в най-лявата част от горния ред с бутони (+ и -) се използва за регулиране нивото на звука. Vanquish 440 има 10 нива за настройване на звука – колко силно да чуваме звуците.

Следващият бутон е за регулиране на чувствителността (+ и -). Металотърсачът Vanquish 440 има 10 нива на чувствителност и дълбочина.

Последният бутон в дясната част на първия ред бутони (< и >) се използва за преминаване през сегментите на дискриминация.

Бутонът „подкова“, разположен в лявата част на долния ред бутони, се използва за включване/изключване звука на желязото (Iron Audio). При всяка от програмите като се натисне този бутон уредът става All Metal (тоест чуват се всички метали).

Средният бутон от долния ред бутони е за използване на пинпойнт режим (центриране на засечената цел, режим без движение non-motion).

Посредством долния десен бутон потвърждаваме и отхвърляме сегменти от дискриминацията (приемаме да се виждат или да не се виждат на екрана, съответно да чуваме или да не чуваме дадени цели).

Програмите се избират от най-десния централен бутон, непосредствено над логото Multi-IQ. Vanquish 440 има четири режима на търсене – три фабрични режима и един потребителски. Трите фабрични програми са – монети, реликви и бижута. Четвъртата програма е потребителската. При промяна в потребителската програма настройките се запазват автоматично и се виждат отново и след изключване на уреда.

Потребителската програма се създава като се натиска горният десен бутон за преминаване през нивата на дискриминация, които желаем да отхвърлим и да не чуваме или чуваме. Със стрелките минаваме по скалата на проводимостта, а с долния десен бутон потвърждаваме или отхвърляме. Когато има плътно черно квадратче значи, че ще чуваме този сегмент, а когато е празно пространство – няма да го чуваме. Всички метални цели, които попадат в празното квадратче няма да издават звук. За това трябва да внимаваме, когато използваме дискриминацията!

ID на металите (показания с числа на екрана) при мултичестотния Minelab Vanquish 440 имат стойности от -9 до 40. В минусовите показания попадат черните метали (пирони, подкови, други железа). Максималната стойност е 40, където са най-високопроводимите цели, например голямо на размер сребро.

Vanquish 440 има 12 сегмента за ID на металите. За сравнение – Vanquish 340 разполага с 5 сегмента, а Vanquish 540 разполага с 25 сегмента за ID на металите.

Показателят за дълбочина е с 5 нива.

Теглото на Vanquish 440 е 1,2 кг. с включени батерии, колкото е и на Vanquish 340.

Minelab Vanquish серията е подходяща и за плажно търсене.

Важно е да се подчертае, че апаратът Майнлаб Ванкуиш 440 не е подводен, а само неговата сонда Double-D е подводна до 1 метър дълбочина. Има протектор за дъжд, който се поставя върху контролния панел.

Режими на търсенеМонети, Реликви, Бижута, Потребителска програма
Потребителска програма за търсенеДа
Работни честотиМултичестотен – Multi-IQ технология
Настойка за премахване на смущениятаАвтоматично (19 канала)
Iron Bias (разпознаване на желязото)Висока степен
Чувствителност10 нива
Сила на звука10 нива
Тонове3 нива (нисък, среден, висок)
Дискриминационни сегменти12 сегмента
ID на металитеот -9 до 40
Индикатор за дълбочина5 нива
Дължинаразгънат – 145 см.
свит – 76 см.
Тегло (вкл. Батерии)1.2 кг.
Аудио изходВграден високоговорител и 3,5 мм. букса за слушалки
ДисплейМонохромен
СлушалкиЖични, включени в коплекта
Bluetooth AudioНе

Представяне и видеоръководство на български език за Майнлаб Ванкуиш 440 може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.