Iron Audio enabled
Металотърсачи GARRETT Презентации на металотърсачи

Част 3: Мултичестотният Garrett Ace Apex – Звук на желязото

Сподели с приятел!

               Тази статия е посветена на функцията Звук на желязото (Iron Audio) при Garrett Ace Apex. Това е характерният нисък звук, който говори за наличието на железен предмет под антената. От серията Ace, Garrett Ace 400 също има функцията Iron Audio, но в Ace Apex тя е по-развита и с повече опции.

Iron Audio – Позволява на потребителя да чува дискриминирано желязо (обикновено заглушено), за да избегне копаене на сложни, нежелани плоски железни предмети като капачки от бутилки или стоманени шайби.

Най-левият бутон от втория ред бутони е за Iron Audio на Ace Apex. С него се включва/изключва звукът на желязото.  

Натиснете еднократно бутона IRON AUDIO, за да включите функцията. Чрез Iron Audio също се настройва границата между нисък и нисък среден аудио тон (вижте илюстрациите), за да идентифицирате по-прецизно хубавите цели.

Когато Iron Audio е включен, железните цели не само ще бъдат чути, но те ще произведат още по-отличителен звук с множество тонове. Например пироните ще произвеждат няколко бързи ниски тона при преминаване на търсещата сонда над тях. Плосък железен предмет като капачка от бутилка или стоманена шайба ще доведе до много отличителна реакция Ниско-Високо-Ниско. Ето примери как изключен/включен Iron Audio влияе на звуците, които ще чуваме, както и измества границата между нисък и нисък среден тон:

Изключен звук на желязото:

Нормално разделение на петте звукови тона на Garrett Ace Apex.

Изключен звук на желязото:

С пет-тонална дискриминация всички цели под 25 мълчат.

 Включен звук на желязото:

Целите под 25 вече се чуват като нисък тон, а цели от 25 до 44 вече ще произвеждат ниско-средният тон на Garrett Ace Apex.

Нормалният среден тон над 44 остава непроменен.

Забележка: Iron Audio се отнася само за изрязания курсор вляво от първия приет курсор в

обхват на желязото от 8 курсора. Следователно е ефективно, само когато поне първият курсор на дискриминация е засечен.

Iron Volume. В тази настройката се влиза посредством натискане на бутона Меню, докато се стигне до самата нея. Iron Volume позволява на потребителя да намали (използвайки бутона минус) силата на звука само на железните цели, докато звукът на цветните цели остава на нормално ниво. С осем стойности на звука на желязото, Apex предлага по-голяма гъвкавост за потребителя колко силно да чува нископроводимите железни цели.

Съвет: В райони с тежки концентрации на желязо, където Iron Audio произвежда многобройни сигнали, се препоръчва да се намали силата на звука на желязото до комфортно ниво (посредством Iron Volume настройката, която се достига чрез натискане на бутона меню и след това с плюс и минус бутоните се регулира звукът). Някои потребители могат да изберат да изключат Iron Audio, като го включат отново, само когато е необходимо, за да проверят открита цел със съмнителен или непоследователен звук, за да се потвърди дали целта е желязо.

Правилното използване на Iron Audio функцията може да ви спести доста копаене на ненужни железни капачки от бира и лимонада. Може да ви помогне да чуете тези дълбоки и едвам доловими сигнали, които са на прага на засичане от металдетектора. Също така може да помогне при високо минерализирани почви, когато целта започва да бъде обръщана от цветна цел към желязна цел от уреда (ожелезяване на цветен сигнал).

Индивидуален тест относно Iron Audio, който всеки ползвател на Garrett Ace Apex може да си направи сам. Единствено трябва да се сдобие с плоски железни предмети като капачки от бутилки или стоманени шайби.

Първо включете детектора на програма за търсене ZERO и прекарайте желязната капачка пред антената на разстояние около 8-10см. Имайте предвид, че капачките от бира с плоската си повърхност обикновено дават висока цифрова идентификация, проводимост на метала (Тarget ID) и висок тон като на хубава цел.

След това премахнете първите седем курсора от дискриминацията горе вляво (посредством Notch и плюс и минус бутоните) и включете функцията Iron Audio.

Сега отново прекарайте капачката пред антената и ще чуете различен звук. Високият тон е заменен с ниски тонове в началото и в края, което показва вероятна нежелана цел.

Накрая прекарайте монета пред антената и ще чуете нейния чист висок тон в сравнение с този

на капачката, когато Iron Audio е активиран.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно звука на желязото на металотърсач Garrett Ace Apex може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.