Deus 2 FMF
XP Металотърсачи Новини Презентации на металотърсачи

XP Deus II иновативни технологии

Сподели с приятел!

XP производителят на металотърсачи ни изненада с уникални технологии. Компанията представи първия и единствен изцяло безжичен мултичестотен водоустойчив уред – XP DEUS II (Деус 2).

Той е проектиран за всякакъв терен и за всякакъв тип търсене. По този начин XP направиха Деус 2 универсален уред за суша и гмуркане в солена и сладка вода.

XP имат патентована технология за безкабелно предаване на данни без закъснение. Тоест прехвърлянето на данни между всички компоненти на Деус (между сонда, дистанционно управление (RC пулт), безжични слушалки и пинпойнтер) се предава мигновено. Светкавично бърз цифров радиосигнал. Това е една технология, която все още не е постигната от никой друг производител на металотърсачи.

XP Deus II е революционен едновременно мултичестотен безжичен уред (Simultanuous Multi Frequency). И тук XP имат патентована технология. Тя се казва FMF (Fast Multi Frequency). Представлява едновременното излъчване и обработване на много честоти за супер кратко време.

С Деус 2, с представените антени, може да търсим от 4kHz до 45kHz. Имаме опцията да изберем FMF (работа на много честоти едновременно) или индувидуална честота, избрана от потребителя. Тук имаме ръчен избор от 49 честоти на работа.

Досегашните многочестотни (Multi Frequency) уреди реално работеха на 2 до 3 честоти едновременно. Деус 2 обаче заявява работа на до 7 едновременно работещи честоти. С всеки мах може да имаме всички тези честоти атакуващи заровените сигнали. Така уредът анализира сигналите много по-бързо, много по-правилно и по-дълбоко. На графиката по-долу може да се види как едновременно мултичестотната технология на Деус 2 реално надминава единичните честоти с по-добрата си дискриминация на желязото и по-добрата чувствителност към всички сигнали (малки, средни и големи). Оттам по-голямата дълбочина, тъй като винаги целта (каквато и да е тя на размер) ще е засечена от най-правилната за нея честота.

FMF FastMultiFrequency
FMF FastMultiFrequency

Деус 2 притежава Rich Audio Options. Това са богати на инфорамация, наситени звуци за металите, които засичаме. Тези звуци, от които можем да избираме по наше желание, дават повече информация за целта за по-лесно дискриминиране и установяване какъв е сигналът, още преди да сме го изкопали. Те също така дават и допълнителна бързина и допълнителна дълбочина на уреда като се открояват от фона. В Деус 2 имаме избор от звуците на Деус 1, а също така и съвсем различни добавени звуци, които са уникални за Деус 2. PWM, Square (Квадрат) са само някои от новите имена на звуци на Деус 2. Те ще се харесат и на най-претенциозните откъм звук търсачи.

Уредът разполага и с една друга иновативна технология за подводно търсене – bone conduction headphones. Именно подводни слушалки, които използват проводимостта на костите и по този начин се чува засечения сигнал под водата. Тези слушалки са подходящи и за хора с проблеми със слуха, както и при много шумна външна среда. При тях самите слушалки не влизат в ушите ни, а са поставени отвън пред ушите в посока слепоочията. Посредством проводимостта на костите се изпращат сигнали под формата на звукова вибрация. Вътрешното ухо ги долавя като много по-чисти и недразнещи слуха звуци. По този начин не се натоварваме да слушаме, както с обикновени подводни слушалки бихме се натоварили, а звукът е по-ясен и възприемлив. Използвайки слушалките с костна проводимост, в ушите могат да се сложат тапички за да не влиза вода при гмуркане. Моделът на слушалките е BH-01 и те са първите и единствени слушалки с костна проводимост, свързвани някога към металотърсач.

Дистанционното, сондата, костните слушалки са подходящи и за гмуркане до 20 метра под водата. При такива дълбочини налягането е голямо и заради това самото дистанционно се нуждае от регулиране на вътрешното му налягане. Заради това в комплекта се дават 2 различни тапички, които се поставят отдолу на дистанционното. Капачка с номер 1 на нея: Сива за сушата и до 1 метър подводно търсене. Капачка с номер 2 на нея: Червена за от 1 до 20 метра подводно търсене; Червената се слага, само ако ще се влиза повече от метър под водата.

Капачки за дистанционното
Капачки за дистанционното

XP Deus II има опцията да се ъпдейтва от потребителите посредством USB кабел и връзка с компютър. По този начин софтуерът се подобрява с по-нов и по-богат откъм екстри. Така уредът ще остане много дълго време актуален и с добавени новости и подобрения.

Деус 2 има безжична връзка с пинпойнтера XP MI-6. По този начин сигналът от пинпойнтера се пренасочва автоматично към дистанционното и слушалките на уреда. Също така посредством дистанционното може да се настрои дори по-голяма чувствителност на пинпойнтера и да се избере кой от двата пинпойнтер звука да се чува.

В допълнение към всички иновативни технологии Деус 2 е ултра лек (от 750гр с дистанционното на кръста или в джоба), ултра бърз, ергономичен и сондите се сменят за секунди.

В гората, на полето, на плажа, вътре в морето, гмуркане уредът може да издържи до 30 часа с едно зареждане заради високотехнологичните литиеви батерии.

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.