Publication 9
XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

Част 9: Преглед на настройките от слушалките WS6 като Master версия на XP Deus II 9/10

Сподели с приятел!

Безжичните слушалки WS6 на XP Deus 2 (Деус 2) могат да са обикновени слушалки, които само предават звук, но също така могат да заместят дистанционното управление с неговите настройки, опции и връзка със сондата. Това е пълноправен уред, с който може да се търси успешно и се казва Master версия на WS6. Включва WS6 слушалките, които комуникират със сондата без нужда от пулта (без дистанционното управление).

Когато безжичните слушалки WS6 са свързани с дистанционното управление, при пускане на дистанционното се включват и слушалките. Това е нова екстра при Деус 2. Тук звукът от слушалките може да се регулира чрез натискане на бутоните плюс и минус на самите слушалки и само силата на звук може да се настройва от тях.

С натискането продължително на долния ляв бутон на дистанционното могат да се сменят източниците на аудио и тяхната сила на звука – пулт, безжични слушалки, слушалки с костна проводимост и кабелни слушалки.

Вторият начин е през Option и менюто Audio. Има отделна статия за Опции менюто и настройките вътре, в която това е описано.

Третата възможност за регулиране на звука на слушалките WS6 (когато са свързани с дистанционното управление) е чрез натискане на техните бутони – тези от лявата страна са за намаляване, а тези от дясната за увеличаване.

След като изключим дистанционното, ще се изключат автоматично и WS6 слушалките (споменахме за тази екстра). За да пуснем самостоятелно WS6 е необходимо да натиснем горния им ляв бутон. По този начин те се включват като Master (Мастър) версия и вече може през тях да се контролира уредът, сондата, чрез настройките, които вече са налични. Сега вече нямаме само настройка на звук от слушалките, а имаме пълноценен безжичен металдетектор в тяхно лице.

На слушалките липсва XY ходограф профилa за началния екран на търсене, има само профила с подковата. Също така тук на дисплея за търсене не се вижда числото за фазата на земята и информация за минерализацията й. В началния екран на търсене се вижда името на програмата, номерът на програмата, заряда на батериите, черен или цветен е сигналът, числото на проводимост на засечения метал. Когато се запаметят програми на слушалките, те остават налични само на тях. Програмите се сменят с бутоните минус и плюс.

Настройките, които могат да се правят от слушалките са като тези от дистанционното. Моля погледнете статиите и видеата с настройките в Менюто, в менюто на Земята и Опциите.

Ако натиснем продължително горен ляв бутон на WS6, може да увеличим/намалим звука (чрез плюс и минус бутоните). Максималната му стойност е 9. Докато сме в това меню на звука, при продължително натискане на долен ляв бутон се влиза в експертното подменю за еквалайзера, а при еднократно натискане се минава през Опции (Option). Като натиснем долен десен бутон излизаме от този режим.

При продължително натискане на долен ляв бутон, може да „помпаме“ сондата към земята и така да балансираме уреда към земята. Ако натиснем същия бутон еднократно влизаме в Опциите (Option) на слушалките. Те са същите като при дистанционното. Има отделна статия и видео по темата. Виждаме настройките на звука, опциите PWM, което е старият познат от Деус 1 звук. Той може да бъде сменен на Square (квадрат) с натискане на бутона плюс.

Може да отидем надолу до настройки (settings) чрез натискане на долен ляв бутон. Там, ако натиснем продължително долния ляв бутон влизаме в експертното подменю на настройки (с продължително натискане на долния ляв бутон се влиза във всяка експертна настройка от Option менюто:

  • Език – сменя се с плюс и минус бутоните
  • Контраст – регулира се с плюс и минус, като влияе само на контраста на пулта на слушалките
  • Go terrain връзка с приложението
  • Frequency scan. Може да е ръчно или автоматично.
  • Стигаме до ъпдейт (update). Слушалките се ъпдейтват отделно от дистанционното управление при Деус 2
  • Infos (Информация)

Когато на екрана е налична втора стрелка надолу (заградена в правоъгълник), това означава, че съответната настройка има експертно меню, до което се стига с продължително натискане на бутона до стрелката.

Ако искаме да излезем от настройки и опции, натискаме долен десен бутон.

Програмите (Program) имат експертно меню. За да влезем в него натискаме продължително долен ляв бутон. От слушалките можем да запазваме програми, които остават само в тях. При свързване с дистанционното тези програми от слушалките не се припокриват и не се изтриват при Деус 2.

Pairing – чрез него се свързват сонда, безжични слушалки и пинпойнтер към пулта WS6. Ако сме на екрана със сондата (с плюс и минус бутоните се сменят сонда, безжични слушалки, пинпойнтер, които да свържем към слушалките WS6), натискаме продължително долен ляв бутон и влизаме в експертното подменю, от където се свързва сонда. С бутоните плюс и минус се въвежда серийния номер на сондата, след продължително натискане на долен ляв бутон върху свободен слот за сонда.

С долен десен бутон минаваме през Menu (меню) на слушалките.

Дискриминацията се увеличава/намалява с плюс и минус. А при натискане на долен десен бутон продължително се влиза в експертните подменюта. Тук са тоновете, даваме надолу и стигаме до B. Caps (отхвърляне на капачките от бира и лимонада). Настройката е за изключване на капачки от бутилки или кръгли железни пластинки. Следва Notch, Silencer. Всички настройки от дистанционното, за които има отделни статии, са налични и тук. За да излезем от това меню, натискаме долен ляв бутон.

С натискането на долен десен бутон следва Sensitivity – с бутоните плюс и минус се увеличава и намалява.

Frequency shift е след това, като също има възможност за сканиране. Ако долния десен бутон се натисне продължително, уредът започва да сканира и да търси свободен чист канал за работа, който да не дава електромагнитни смущения на уреда.

Следват Iron Volume, Reactivity и Audio response.

Стигаме до настройките на Земята и Grab. Тук, ако натиснем долен десен бутон продължително можем да започнем да помпаме за да балансираме земята на уреда (това е вторият начин за балансиране чрез помпане при WS6).

След това следва Ground stability. Тази настройка e земята да стане по-тиха и да не дава шумове.

Ако сме в основния екран за търсене и натиснем продължително долния ляв бутон, можем да помпаме сондата за да балансираме земята. Това е бърз начин за прихващане на земята със слушалките WS6.

Ако сме в основния екран за търсене и натиснем продължително долния десен бутон, влизаме в Пинпойнт (Pinpoint) режима за по-бързо и точно локализиране на целта в земята.

По Меню се движим с натискане на долния десен бутон, а с долния ляв бутон се връщаме обратно. Продължително натискане на десен бутон влизаме в подменютата.

За да изключим WS6 модулът е необходимо да сме в начален екран на търсене. След това натискаме горния им ляв и горния им десен бутон едновременно.

Модулът може да се отдели от слушалките и посредством адаптор може да се закачат всякакви кабелни слушалки към него. Също така посредством адаптор този модул може да се прикрепи към стика.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно преглед на настройките от слушалките WS6 като Master версия на Деус 2 може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.