Deus 2 Pulse
XP Металотърсачи

Pulse Program за металотърсач XP Deus 2

Сподели с приятел!

Бих желал да ви запозная с една програма, която разработих специално за XP Deus 2. Тя е много дълбока и продуктивна при търсене на терен. Подходяща е за минерализирана земя и когато търсим максимална дълбочина на засичане на сигналите. Подходяща е за шумна и тежка земя. Много добра е за дребни цели под 1 грам, както и за големи на размер високопроводими цели.

Металотърсачи XP Deus от официалния представител в България.

Програмата се казва PULSE като името й загатва, че тя наподобява пулс-индукционните металдетектори със засичане на много дълбоки цели и пробиване на минерализирани почви.

Някои от предимствата й са:

  1. голяма дълбочина на засичане на цели с всякакъв размер и проводимост
  2. голяма чувствителност дори към най-дребните цели под 1 грам
  3. успешна и дълбока работа в минерализирани почви

Тя работи на всички софтуерни версии на Деус 2.

За да създадем програмата отиваме на заводската програма 8-GOLDFIELD. 8-GOLDFIELD най-много се доближава до чистия и истински All Metal.

След това натискаме най-горния среден бутон на Деус 2 дистанционното – MENU и по този начин влизаме в настройките, които трябва да зададем, а именно:

DISCRI IAR = 3 (може 4 или 5 за по-добра дискриминация на желязото. Ако железата много ви бъркат вдигнете на 5)

  EXPERT подменю NOTCH = OFF (може на 00-00 до 00-06, ако чувате много звуци от горещи камъни, минерализирани скали, керамика, промяна в почвата под сондата, както също и ако железата ви бъркат)

SENS = 99 (ако уредът е прекалено нервен и шумен, може да се намали до 97)

FREQ. SHIFT = автоматично сканиране на честота

IRON VOLUME = 3

REACTIVITY = 2 (може да се свали на 1.5 при чист терен или на 2.5 при замърсени места)

AUDIO RESP. = 5

THRESHOLD = 4

Излизаме от настройките в менюто с най-горния десен бутон.

С най-горния ляв бутон отиваме в OPTION > SETTINGS > PROFILE = XY ; EXPERT подменю ZOOM = 4 или 5.

След това в OPTION > AUDIO > AUDIO TYPE = SQUARE

Следващите настройки са според предпочитанията за звука, който да чуваме. Според мен това са едни добри настройки на звук за тази програма:

Отиваме в OPTION > AUDIO > EQUALIZER и настройваме 150hz на +3db; 450hz на +6db; 2Khz на +9db; 4Khz на +12db. Тези настройки са според предпочитанията на търсещия.

За PULSE програмата е важно да е точно отхвърлена земята. Поради това е добре по-често да се настройва земята като се натисне продължително най-долния среден бутон на дистанционното и се „напомпа“ сондата над земята 3-4 пъти. Цялата процедура отнема около 2 секунди.

С най-горния ляв бутон OPTION > PROGRAMS > SAVE и написвате с бутоните името на програмата: PULSE

Програмата може да се използва с всички антени на XP Deus 2.

С PULSE програмата Деус дискриминира по звук и по TID показанията горе вляво. Ниските звуци, както и припукването и прекъснатият звук си остават за железни цели. Високите, непрекъснати звуци са за цветните цели. Най-дълбоките железа или някои орудени камъни и керамика може да дадат хубав висок непрекъснат звук, но лесно се премахват с настройката DISCRI IAR на 4 или 5, както и с експертната настройка NOTCH = 00-00 до 00-06. Отделно си има и дискриминация по число на екрана. С тази програма ще ни спират дори и най-слабите звуци, тъй като уредът с нея е дълбок, тих и чувствителен и всичко това води до непропускането на сигнали.

За разпознаването на целта под сондата да се ползва не само звук, но и TID показанията в горния ляв ъгъл на екрана.

Това са настройките на тази продуктивна и дълбока програма. Изпробвайте я също на места, на които другите уреди и програми не намират вече нищо като има огромен шанс с нея да излязат още сигнали.

При тази програма очудващо дълбоки сигнали започват да излизат. Това ще ви направи впечатление при няколкодневно търсене с нея.

SPVS ви пожелава успех с програмата PULSE!

Видео с настройките и тест на програмата може да видите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.