Металотърсачи Nokta

Металотърсач Nokta Makro The Legend ъпдейт v1.08

Сподели с приятел!

Този ъпдейт на Nokta Makro The Legend е поредния, но включва доста промени които изпълняват съветите на много търсачи. Самата процедура по ъпдейта е показана на филма от официалния представител за България www.mdetectors.bg в края на статията

Направени актуализации:

1. Добавени са железен филтър и настройки за стабилност.
Когато устройството работи на много честоти, изберете настройката за скорост на възстановяване и натиснете бутона за определяне.
Буквите “IF” (железен филтър) ще се появят от дясната страна.

Настройката на железния филтър (IF) варира между 1-8 и стойността по подразбиране е 8. Стойността по подразбиране 8 е същата като предишните версии (v1.05, v1.07) Легенда без настройка на железен филтър.
По-ниската настройка на IF ще увеличи вероятността целите от черни метали да бъдат класифицирани като цели от цветни метали и обратно.
Настройката за стабилност (st) е фината настройка за настройката IF.
Когато IF е настроен на 8, настройката st ще бъде неактивна в режимите Park, Field и Gold Field.
Когато IF е настроен на стойност под 8, настройката St може да се активира чрез натискане на десния или левия бутон и може да се регулира с помощта на бутоните + и -.
ЗАБЕЛЕЖКА: Настройката st в плажен режим е различна от тази нова настройка st!

2. Нова многочестотна (M3) е добавена към режимите PARK и FIELD.
Идеален за влажни, мокри и/или проводими почви.
Намалява влиянието на влагата в почвите, което може да причини фалшиви почви. Той също така отслабва реакцията на цели, генериращи 10-11 ID, като кокс и алуминиево фолио.

3. Добавена е височина на тона.
При Tone Pitch, когато намотката се приближи до целта, аудио честотата ще се променя пропорционално на силата на сигнала. Може да се избира от настройката за брой тонове и се показва с P.

4. Добавена е настройка за аудио усилване.
Настройката за усилване на звука ще увеличи силата на звука на слабите целеви отговори.
В режимите ПАРК, ПОЛЕ и ПЛАЖ, след като изберете силата на звука, натиснете бутона pinpoint. Буквите AG ще се появят от дясната страна. Можете да регулирате AG с помощта на бутоните + и – между 1-6. Стойността по подразбиране е зададена на 3.
Audio Gain НЕ увеличава дълбочината.

5. Добавена е функция за заглушаване.
На главния екран натиснете и задръжте бутона Честота , за да заглушите устройството.
Буквите “AO” (Audio Off) ще се появят от дясната страна. Можете да включите звука, като натиснете и задържите бутона Честота.
Дори и да е заглушен, устройството ще се върне обратно към включване на звука в персонализирания модел на дискриминация (прорез), земния баланс и менютата с настройки автоматично.

6. Автоматично намаляване на чувствителността в персонализирания дискриминационен модел
Когато изберете персонализирания дискриминационен модел (прорез), чувствителността автоматично пада до

5. Въпреки това, ако използвате автоматичния прорез, може да не искате чувствителността да бъде намалена. В този случай натиснете бутона Ground Balance веднъж, за да се върнете към текущата чувствителност. Буквите “CS” (текуща чувствителност) ще бъдат показани от дясната страна.

7. Чуване на звука през високоговорителя и Bluetooth слушалките едновременно.
Когато е избрана настройката за Bluetooth, ако Bluetooth HP са сдвоени, натиснете бутона нагоре и изберете 2.

8. Връщане към фабричните настройки
След като изберете потребителския профил в менюто с настройки, натиснете и задръжте бутона за определяне, докато буквите Fd се появят на екрана. Fd ще изчезне след 2 секунди.

9. Моделът на дискриминация вече е записан.
Дискриминационният модел по подразбиране за PARK, FIELD и BEACH е дефиниран като „F (Ferro-off)“ и като „G (Ground-off)“ в режим Gold Field.

10. Индикатор за минерализация
В менюто за земен баланс натиснете бутона за дискриминация, за да активирате индикатора за минерализация. Буквата GI (наземен индикатор) ще се появи от дясната страна. Когато натиснете отново бутона за дискриминация, той ще се върне обратно към Ferro Check и ще се появи FC.

Минерализацията на земята се отнася до естествено срещащите се минерали в земята, които влияят на работата на металдетектора. Има два основни вида минерализация на земята: частици желязо и сол, като плажове със солена вода. Това кара земята да стане проводима. И двете произвеждат фалшиви сигнали, които маскират целите.
Лявата страна на лентата за минерализация показва минерализация на железни частици, а дясната страна показва минерализация, дължаща се на сол. Дясната страна работи само на много честоти!

11. Избраната настройка в менюто с настройки вече ще мига за по-лесно разглеждане.


12. Нивото на праговата честота по подразбиране в режимите Park, Field и Beach е променено на 10.


13. Параметрите на прага са актуализирани в режимите Park, Field и Beach.


14. Аудиото по време на земно балансиране е актуализирано.


15. Параметрите на функцията за земен баланс и прецизна точка са актуализирани.

Вижте този линк там може да изтеглите софтуера за ъпдейта от сайта на производителя: https://www.noktadetectors.com/metal-detector/the-legend/

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.