WS6 Master Options
XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

WS6 Master Модул Опции, Бутони, Контроли XP Deus 2

Сподели с приятел!

WS6 безжичните слушалки на XP Deus 2 могат бъдат използвани както обикновени слушалки, които само предават звук, така и като заместител на дистанционното управление. Те са самостоятелен уред, с който може да се търси успешно и се казва Master версия WS6. Включва WS6 слушалките (модул), които безжично комуникират със сондата без нужда от дистанционното управление. С тях уредът е по-лек и същевременно абсолютно толкова бърз, дълбок и продуктивен.

Новост при Деус 2 е, че когато безжичните слушалки WS6 са свързани с дистанционното управление, при пускане на дистанционното могат да се настроят да се включват и слушалките. В този случай звукът от слушалките може да се регулира чрез натискане на бутоните плюс и минус на самите слушалки и по този точно начин само силата на звук може да се настройва от тях.

При продължително натискане на долния ляв бутон на дистанционното могат да се сменят източниците на аудио и тяхната сила на звука – пулт, безжични слушалки, слушалки с костна проводимост и кабелни слушалки.

Другият начин е през Option и менюто Audio. Създадена е отделна статия за Опции менюто и настройките, в която това е подробно обяснено.

Третата възможност за регулиране на звука на слушалките WS6 (когато са свързани с дистанционното управление) е чрез натискане на техните бутони – тези от лявата страна са за намаляване, а тези от дясната за увеличаване.

След като изключим дистанционното, WS6 слушалките ще се изключат автоматично (споменахме за тази екстра). За да включим самостоятелно WS6 слушалките (модула) е необходимо да натиснем горния им ляв бутон. По този начин те се включват като Master (Мастър) версия и вече може през тях да се контролира уредът, сондата, чрез настройките, които вече са налични. Сега вече нямаме само настройка на звук от слушалките, а самостоятелен безжичен металдетектор.

За разлика от дистанционното управление, на слушалките липсва XY ходограф профилa за началния екран на търсене, има само профила с подковата. Също така тук на дисплея за търсене не се вижда числото за фазата на земята и информация за минерализацията й. В началния екран на търсене се вижда името на програмата, номерът на програмата, заряда на батериите, черен или цветен е сигналът, числото на проводимост на засечения метал. Когато се запаметят програми на слушалките, те остават налични само на тях. Програмите се сменят с бутоните минус и плюс.

WS6 Master екрани

Настройките, които могат да се правят от слушалките са като тези от дистанционното. Моля погледнете статиите и видеата с настройките в Менюто, в менюто на Земята и Опциите.

За да увеличим/намалим звука , трябва да натиснем продължително горен ляв бутон на WS6 Master (след това чрез плюс и минус бутоните). Максималната стойност на звука е 9. Докато сме в това меню на звука, при продължително натискане на долен ляв бутон се влиза в експертното подменю за еквалайзера, а при еднократно натискане се минава през Опции (Option). Излизането от този режим става с натискане на долен десен бутон.

При продължително натискане на долен ляв бутон, може да „припомпаме“ сондата към земята и така да балансираме уреда към земята. Ако натиснем същия бутон еднократно влизаме в Опциите (Option) на слушалките. Те са аналогични като при дистанционното. Има отделна статия и видео по темата. Виждаме настройките на звука, опциите PWM, което е старият познат от Деус 1 звук. Той може да бъде сменен на Square (квадрат) с натискане на бутона плюс.

Чрез натискане на долен ляв бутон може да отидем надолу до настройки (Settings). Там, ако натиснем продължително долния ляв бутон влизаме в експертното подменю на настройки като с продължително натискане на долния ляв бутон се влиза във всяка експертна настройка от менюто Option:

Език – сменя се с плюс и минус бутоните.

Контраст – регулира се с бутоните плюс и минус.  Влияе само на контраста на пулта на слушалките.

Go terrain връзка с приложението.

Frequency Scan. Може да е ръчно или автоматично сканиране на тих канал на работа.

Стигаме до ъпдейт (update). Слушалките се ъпдейтват отделно от дистанционното управление при Деус 2 с кабел към компютъра.

Infos (Информация) детайлна информация за бетерията и за версията на WS6.

Когато на екрана е налична втора стрелка надолу (заградена в правоъгълник), това означава, че съответната настройка има експертно меню, до което се стига с продължително натискане на бутона до стрелката.

Програмите (Program) имат експертно меню. За да влезем в него натискаме продължително долен ляв бутон. Запазените от слушалките програми остават само в тях и при свързване с дистанционното тези програми от слушалките не се припокриват и не се изтриват. Персонализираните програми, направени на слушалките, се разпознават по човечето, което се появава до името и номера на програмата в режим на търсене.

Pairing – чрез него се свързват сонда, безжичните слушалки WSAII/WSAII XL и пинпойнтер MI6 към пулта WS6. Ако сме на екрана със сондата, натискаме продължително долен ляв бутон и влизаме в експертното подменю, от където се свързва сондата. С бутоните плюс и минус се въвежда серийния номер на сондата, след продължително натискане на долен ляв бутон върху свободен слот за сонда.

За изход от настройки и опции, натискаме долен десен бутон.

В режим на търсене с долен десен бутон минаваме през Menu (меню) на слушалките.

Дискриминацията се увеличава/намалява с плюс и минус. А с продължително натискане на долен десен бутон се влиза в експертните подменюта. Тук са тоновете, даваме надолу и стигаме до B. Caps (отхвърляне на капачките от бира и лимонада). Настройката е за изключване на капачки от бутилки или кръгли железни пластини. Следва Notch, след това и Silencer. Всички настройки от менюто (Menu) на дистанционното са налични и в модула на слушалките. С долен ляв бутон излизаме от това подменю.

С натискането на долен десен бутон следва Sensitivity – чувствителност – която се увеличава и намалява с бутоните плюс и минус.

Следва Frequency shift, като също има възможност за ръчно задаване на чист канал. Ако се натисне продължително долният десен бутон, уредът започва да сканира и да търси чист канал за работа, който да не дава електромагнитни смущения на уреда (EMI).

Iron Volume (звук на желязото), Reactivity (бързина на уреда) и Audio response (Аудио отговор) са следващите настройки.

Стигаме до настройките на Земята и Grab (прихващане). Това тук точно става чрез натискане на долния десен бутон продължително и започнем да движим сондата нагоре-надолу над земята за да балансираме земята на уреда.

След това е Ground stability (стабилност на земята). С тази настройка земята става по-тиха и не дава шумове (с настройка 3).

Бързият начин за прихващане на земята със слушалките WS6 се прави като сме в основния екран за търсене и натиснем продължително долния ляв бутон, и така можем да помпаме сондата за да балансираме земята.

В Пинпойнт (Pinpoint) режима за по-бързо и точно локализиране на целта в земята влизаме през основния екран за търсене чрез натискане продължително на долния десен бутон,

През Менюто се движим с натискане на долния десен бутон, а с долния ляв бутон се връщаме обратно. Тук при продължително натискане на долен десен бутон влизаме в подменютата.

За да изключим WS6 модулът е необходимо да сме в начален екран на търсене. След това натискаме горния им ляв и горния им десен бутон едновременно.

Посредством адаптор модулът се отделя от слушалките и може да се закачат всякакви кабелни слушалки към него. Също така посредством друг специален адаптор този модул може да се прикрепи към стика. В този случай има две опции за звука – чрез свързване на обикновени кабелни слушаки с 3,5мм букса към модула, сложен върху стика, или чрез използването на безжичните WSAII/ WSAII XL слушалки.

Бързите бутони са активни в режим на търсене:

С продължително натискане и задържане на долен ляв бутон се активира прихващане на земята. Докато натискаме, припомпваме сондата към земята.

С натискане и задържане на долния десен бутон се активира Pinpoint режима, за по-точно локализиране със сондата. Това е пинпойнт режима на сондата.

С натискане и задържане на горен ляв бутон се влиза в опции на Volume, откъдето се регулира звукът.  

Мастър WS6 се изключва като, докато сме в режим на тъсене, натиснем и задържим бутоните плюс и минус.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно опциите, бутоните, контролите и настройките от слушалките WS6 като Master версия на Деус 2 може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.