XP Xtrem Hunter
XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

2. Сглобяване на XP XTREM HUNTER кантара XTR115 до готовност за работа

Сподели с приятел!

XP XTREM HUNTER кантара XTR115 е първият FMF многочестотен дълбочинен „кантар“ в света. Това е уред, едновременно работещ с две сонди. Едната е предавателна (TX), а другата приемаща (RX) антена. Целта му е засичане на големи предмети в дълбочина. Дълбочинна приставка на ДЕУС 2. Уникалната многочестотна технология му позволява да е стабилен, спокоен откъм смущения, справящ се със земните ефекти и продуктивен.

Нека се запознаем с монтажа на кантара стъпка по стъпка:

  1. Инсталиране на задната сонда. Това е Предавателната антена XTR115TX и стои вертикална по време на работа. От нея тръгва навит кабел за предната намотка. Този навит кабел се промушва отвътре първо през единия алуминиев прът (щанга) (този с надпис XTREM HUNTER). Трябва да се следи кабелът да не закачи от вътрешната страна на нитовете като се прекарва напред. След това стягаме двата винта за задната сонда.
  2. Прекарваме кабела и през втория алуминиев прът (щанга). Изтегляме отвътре кабела внимателно напред, докато не излезе буксата накрая на кабела през овалния прорез на щангата. Заключваме основната конструкция и стягаме двата винта, които държат основната щанга заедно.
  3. Внимателно завиваме буксата накрая на кабела към буксата на предната Приемащата антена XTR115RX като следим да паснат и не завиваме насила. Това е свръзката на задната антена към предната антена. След това напасваме и стягаме двата по-дълги винта за предната сонда (която стои хоризонтално) към основната щанга.
  4. Завинтване на телескопичния S Telescopic стик за ръка с най-малкия и къс винт. Стикът може да се регулира нагоре-надолу, както и напред-назад за най-добро удобство при работа. Дистанционното (пулта) да се прикачи на предвиденото за целта място на стика, а не да се държи в ръката.

За разглобяване на XTREM HUNTER после следвайте наобратно стъпките с развинтване.

XTREM HUNTER се зарежда от долната страна на предната Приемащата антена XTR115RX като издърпваме влагоустойчивото капаче и вкарваме USB TYPE C буксата на кабелчето за зареждане, което кабелче върви с всички комплекти на XTREM HUNTER. Лед светлина до буксата показва зареждането на уреда.

Сглобен кантарът е с обща дължина от 120см.

Не тествайте XP XTREM HUNTER XTR115 вкъщи, тъй като има високи нива на електромагнитни смущения в градска среда (EMI) и много железа от всякакъв тип!

Няколко стъпки, които да предприемете преди да започнете да използвате кантара:

1. Уверете се, че дистанционното управление /пулта/ DEUS II е с версия 2.0 или по-нова. Можете да намерите версията на екрана, когато го стартирате.

2. Сдвоете XP XTREM HUNTER с дистанционно управление DEUS II като нова сонда (OPTION > PAIRING > COIL > въведете нейния сериен номер, който пише на сондите). След това дистанционното ще ви представи нов специален интерфейс.

3. Регулирайте дръжката, за да държите вашия XTREM HUNTER на достатъчно разстояние от земята, за да избегнете прекомерна чувствителност към повърхностни цели.

4. Поддържайте безопасно разстояние от индустриални зони, жилищни сгради или електропроводи.

5. СУПЕР ВАЖНО! Уверете се, че не носите нищо метално, като обувки, смартфони, катарами за колани или ключове. Повечето туристически екипировки имат телена метална рамка, която пречи на XTREM HUNTER. Използвайте само спортни обувки или гумени ботуши (проверете с вашия пинпойнтер дали не са подсилени с телена мрежа).

Кантарът може да се пренася и съхранява разглобен и в XP раницата модел 280, освен в собствения му куфар.

Функции, настройки:

Sensitivity/Чувствителност99 нива
Discrimination/ДискриминацияIAR с 5 нива
Threshold/Праг20 нива
Reactivity/Реактивност3 нива
Auto Tune/Автомат. ретуниране3 нива
Frequency Shift/Изместв. на чест.14 канала Ръчно/Автоматично
Audio Response/Аудио Отговор3 нива
Ground balance/Баланс на земятаПрихващане или Ръчно задаване
Equalizer/Еквалайзер4 ленти за настройване
Програми1 фабрична прогр. + 2 потребит.
ДисплейЗаписващ  4 секунди с  Play/Pause опция

Програми:

  P1P2P3
Sensitivity0 до 9985  
Discri IAROFF до 5OFF  
Threshold0 до 200  
Reactivity1 до 31  
Auto TuneOFF до 3OFF  
Freq. Shift1 до 14  
Audio Resp.1 до 32  
Ground59 до 9587  

XP Xtrem Hunter със своята геометрия на антените и разпределение на електромагнитното поле, е силно нечувствителен към малки повърхностни цели, които по принцип са невидими за него. Той има способността да прониква през горните слоеве на земята, за да може лесно да открие по-големите метали. В допълнение, подобреното балансиране на земята, благодарение на технологията FМF намалява фалшивите сигнали, причинени от движение и трептения по време на ходене, което води до значително подобрение на производителността в сравнение с предишни поколения детектори от този тип.

Ако се сблъскате с много трудна почва или обект с много боклук, винаги помнете:

Повдигнете XTREM HUNTER от земята, като използвате неговата регулируема дръжка или като директно държите алуминиевата рамка, за да го отдалечите допълнително от земята. Това ще поддържа отлична производителност и значително подобрява стабилността.

Самият кантар е влагоустойчив и може да се работи при слаб дъжд с него. Не е водоустойчив, да не се потапя под вода!

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно Сглобяване на XP XTREM HUNTER кантара XTR115 до готовност за работа може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.