Металотърсачи Teknetics Презентации на металотърсачи Теория на металотърсачите Търсене на меторити

Металотърсачи Teknetics – Eurotek и Eurotek PRO

Сподели с приятел!

WWW.MDETECTORS.BG са най-големият дострибутор на металотърсачи в България – официален представител за GARRETT, Fisher, Golden Mask, Teknetics, XP Metal Detectors, Mikron, Detech и други, и в този смисъл отговорите на основните въпроси за новостите в металдетектинга получени директно от тях са най-меродавни и обективни. Ето защо ги потърсихме да представят новите модели на металотърсачите Teknetics – Eurotek и Eurotek PRO, които са разработени и с тяхното идейно участие за Европeйския пазар.

Imperio.bg:  Кажете ни нещо повече за двата нови металотърсача на Teknetics – Eurotek и Eurotek PRO? Доколкото знам, Вие сте първите дистрибутори на Teknetics, които имат от няколко месеца двата модела за тестове?

Светослав Петков:  Да, наистина, от около 2 години говорим с Фърст Тексас Продъкт, на които сме официален представител за България за металотърсачи Фишер и Технетикс, за пускането на нов металотърсач за Европейския пазар. Обсъждаха се няколко варианта, но накрая те решиха, че е добре да се стартира с два модела от бранда Teknetics, а именно Eurotek и Eurotek PRO.  Единия от вариантите беше да се пуснат металотърсачите Fisher F1 или F3, но крайното решение беше изцяло маркетингово. В интерес на истината сега като помисля това е по-добре, защото Teknetics  Eurotek и Eurotek PRO звучат по-автентично и ги открояват, защото апаратите наистина са уникални.

Особено металотърсачът Eurotek PRO, който е с уникална система на дискриминация, не само в сравнение с апаратите от ниския ценови клас с автоматичен грунд на земята, но и в сравнение с металотърсачи от средния клас до 1000лв-1200лв. Тази стистема е заимствана от системата на дискриминация на Fisher Gold Bug PRO и се оказа доста сполучлива, ще Ви я представя след малко.

И двата металотърсача са с автоматичен балас на земята, т.е. включваш и почваш да търсиш, от класа на Garrett ACE 150,250,350, Whites Coinmaster, Fisher F2 и Teknetics Alpha и Delta.

В сравнение с Garrett ACE 150,250,350 и Whites Coinmaster, Eurotek и Eurotek PRO са с много по-бърз микропроцесор, който им позволява да са многократно по-бързи при възстановяването на сигнала, което пък от своя страна прави Eurotek и Eurotek PRO с по-добра сепарация на сигналите в замърсени терени. Ако вземем малка монета 10-12мм. и направим паралелен тест между двата апарата и изброените по-горе, при Eurotek и Eurotek PRO при бързо движение на монетата пред сондата ще получаваме отделни сигнали докато доближим до самата пита и пръстите ни почнат да се удрят в сондата, докато при другите апарати, изброени по-горе, ще чуваме един постоянен звук след  като достигнем на по-малко от 3-4см. от сондата. Колкото по-големи сонди ползваме, толкова това предимство на  Teknetics  Eurotek и Eurotek PRO ще е по-забележимо.

От инженерна гледна точка Teknetics  Eurotek и Eurotek PRO са най-близо до Teknetics Alpha и Delta. Практически те са основата на двата нови модела, но с доста важни допълнителни екстри. Знам, че много от колегите ще си кажат – „просто фейс лифт, но иначе същия апарат“, но в този случай това не е така, защото и ние участвахме в разработването им.

1.Софтуера на двата нови металотърсача включва данни от минерализирани почви от България /и не само, но и от Европа/.

2.Процесорите на новите модели са последна дума на електрониката, т.е. по-бързи и устойчиви.

3.Уникална система на дискриминация на Eurotek PRO, която е уникална за металотърсачите с автоматичен баланс /т.е. в ниския клас/, но и за някои модели в средния клас. При тази система можете да постигнете 4 сегмента на аудио дискриминацията /за подробности четете по-долу/

-Първи сегмент:  „мълчаливец“

-Втори сегмент:  „нисък звук“

-Трети сегмент: „VCO“

-Четвърти сегмент: „Висок звук“

4.Уникално решение за нивото на звука на черните и цветните сигнали за Eurotek PRO /за подробности четете по-долу/.

5.Двата модела показват на дисплея ID на металите, които засичат.

6.Характерно решение за предпазване на отвора за буксата на слушалките – специално капаче, което предотвратява влизането на прах вътре в кутията.

Нека се спрем на т.3 и т.4 /по-горе/ защото това са най-важните особености на модела Eurotek PRO. Тук стойностите на ID на металите над 80 са на Висок Тон и това неможе да се променя. Ако преминете на настройката Дискриминация имате възможност да променяте ID на метала /или нивото на дискриминация/, но със следната особеност: за сегмента ID, което сте въвели до ID=80 ще имате VCO, при което динамично ще се издава звука на засечените метали и колкото е по-дълбок, толкова по глух ще е сигнала. За сегмента ID, което сте въвели-40 до ID, което сте въвели ще имате нисък тон на металите от този сегмент. Малко трудно се обяснява, но се свиква, защото това е супер екстра, която няма аналог в нито един металотърсач от този клас-погледнете таблицата по долу. В зависимост от въведеното ID в меню дискриминация може да определим и сегмент, в който апаратът ще стане мълчаливец – примерно при въведено ID=50 – ще имаме: 0-10 – мълчаливец /50-40=10/, от 10-50 – имаме нисък тон, от 50-79 имаме VCO и от 70-99 e високия тон за сребрата /предпоследната скала на таблицата/. Ако въведем ID=0 /това е втората скала на таблицата/ – тогава ще имаме от 0-79 VCO и от 80-99 висок тон. Ако въведем ID=30, ще имаме от 0-29 нисък тон, от 30-79 VCO, а от 80-99 висок тон /трета скала на таблицата/.

При Eurotek, това е както е описано по-горе но НЯМА VCO.

Ще обърна специално внимание на втората уникална екстра за модела Eurotek PRO, – НИВОТО НА ЗВУКА. Ако влезете в менюто VOLUME, ще можете да променяте нивото на звука от 1 до 20, което апаратите от този клас го нямат  като възможност по принцип, но тук нещата не се изчерпват само с контрола на нивото на звука а и още нещо… При ниво  от 1 до 9 – успоредно се увеличава звука както на черните метали, така и на цветните с еднакъв интензитет. При VOLUME 10 черните сигнали нямат звук, а само цветните сигнали. При стойност на VOLUME от 11 до 20 – звука на цветните сигнали е максимален, а черните сигнали увеличават стойностите си от 1 при VOLUME 11 /цветните са на ниво 10/, до ниво 10 при VOLUME 20 /за целия диапазон цветните сигнали са еднакво силни – 10/. Тези екстри за съжаление са само за PRO версията,но въпреки това бързия процесор и ID на металите го има и при Erotek.

В представянето на апаратите задължително трябва да стане дума и за това, какви по-големи сонди ще предлагаме за тях.  Да, ще има, но засега за базовия модел Eкrotek ще е само 11инча/28см/, а за Eurotek PRO ще има 30-25см./12”x10”/ SEF DD, 38-30см./15”x12”/ SEF DD и 33см/13”/ UlLTIMATE. Тестовете на апарат с тези сонди можете да видите в интернет

www.youtube.com/mdetectorscom увеличаването на дълбочината е над 20-25% спрямо базовата концентрична сонда, когато тестовете се правят в орудена почва. По мое мнение, допълнителните DD сонди са от съществено значение за Eurotek PRO, ако се използва за дълбоко търсене в орудени почви.

WWW.MDETECTORS.BG са най-големият дострибутор на металотърсачи в България – официален представител за GARRETT, Fisher, Golden Mask, Teknetics, XP Metal Detectors, Mikron, Detech и други, и в този смисъл отговорите на основните въпроси за новостите в металдетектинга получени директно от тях са най-меродавни и обективни. Ето защо ги потърсихме да представят новите модели на  Teknetics – Eurotek и Eurotek PRO, които са разработени и с тяхното идейно участие за Европeйския пазар. Imperio.bg:  Кажете ни нещо повече за двата нови металотърсача на Teknetics – Eurotek и Eurotek PRO? Доколкото знам, Вие сте първите дистрибутори на Teknetics, които имат от няколко месеца двата модела за тестове? Светослав Петков:  Да, наистина, от около 2 години говорим с Фърст Тексас Продъкт, на които сме официален представител за България за Фишер и Технетикс, за пускането на нов металотърсач за Европейския пазар. Обсъждаха се няколко варианта, но накрая те решиха, че е добре да се стартира с два модела от бранда Teknetics, а именно Eurotek и Eurotek PRO.  Единия от вариантите беше да се пуснат Fisher F1 или F3, но крайното решение беше изцяло маркетингово. В интерес на истината сега като помисля това е по-добре, защото Teknetics  Eurotek и Eurotek PRO звучат по-автентично и ги открояват, защото апаратите наистина са уникални. Особено Eurotek PRO, който е с уникална система на дискриминация, не само в сравнение с апаратите от ниския ценови клас с автоматичен грунд на земята, но и в сравнение с металотърсачи от средния клас до 1000лв-1200лв. Тази стистема е заимствана от системата на дискриминация на Fisher Gold Bug PRO и се оказа доста сполучлива, ще Ви я представя след малко.И двата металотърсача са с автоматичен балас на земята, т.е. включваш и почваш да търсиш, от класа на Garrett ACE 150,250,350, Whites Coinmaster, Fisher F2 и Teknetics Alpha и Delta.В сравнение с Garrett ACE 150,250,350 и Whites Coinmaster, Eurotek и Eurotek PRO са с много по-бърз микропроцесор, който им позволява да са многократно по-бързи при възстановяването на сигнала, което пък от своя страна прави Eurotek и Eurotek PRO с по-добра сепарация на сигналите в замърсени терени. Ако вземем малка монета 10-12мм. и направим паралелен тест между двата апарата и изброените по-горе, при Eurotek и Eurotek PRO при бързо движение на монетата пред сондата ще получаваме отделни сигнали докато доближим до самата пита и пръстите ни почнат да се удрят в сондата, докато при другите апарати, изброени по-горе, ще чуваме един постоянен звук след  като достигнем на по-малко от 3-4см. от сондата. Колкото по-големи сонди ползваме, толкова това предимство на  Teknetics  Eurotek и Eurotek PRO ще е по-забележимо.От инженерна гледна точка Teknetics  Eurotek и Eurotek PRO са най-близо до Teknetics Alpha и Delta. Практически те са основата на двата нови модела, но с доста важни допълнителни екстри. Знам, че много от колегите ще си кажат – „просто фейс лифт, но иначе същия апарат“, но в този случай това не е така, защото и ние участвахме в разработването им.1.Софтуера на двата нови металотърсача включва данни от минерализирани почви от България /и не само, но и от Европа/.2.Процесорите на новите модели са последна дума на електрониката, т.е. по-бързи и устойчиви.3.Уникална система на дискриминация на Eurotek PRO, която е уникална за металотърсачите с автоматичен баланс /т.е. в ниския клас/, но и за някои модели в средния клас. При тази система можете да постигнете 4 сегмента на аудио дискриминацията /за подробности четете по-долу/-Първи сегмент:  „мълчаливец“-Втори сегмент:  „нисък звук“-Трети сегмент: „VCO“-Четвърти сегмент: „Висок звук“4.Уникално решение за нивото на звука на черните и цветните сигнали за Eurotek PRO /за подробности четете по-долу/.5.Двата модела показват на дисплея ID на металите, които засичат.6.Характерно решение за предпазване на отвора за буксата на слушалките – специално капаче, което предотвратява влизането на прах вътре в кутията.Нека се спрем на т.3 и т.4 /по-горе/ защото това са най-важните особености на модела Eurotek PRO. Тук стойностите на ID на металите над 80 са на Висок Тон и това неможе да се променя. Ако преминете на настройката Дискриминация имате възможност да променяте ID на метала /или нивото на дискриминация/, но със следната особеност: за сегмента ID, което сте въвели до ID=80 ще имате VCO, при което динамично ще се издава звука на засечените метали и колкото е по-дълбок, толкова по глух ще е сигнала. За сегмента ID, което сте въвели-40 до ID, което сте въвели ще имате нисък тон на металите от този сегмент. Малко трудно се обяснява, но се свиква, защото това е супер екстра, която няма аналог в нито един металотърсач от този клас-погледнете таблицата по долу. В зависимост от въведеното ID в меню дискриминация може да определим и сегмент, в който апаратът ще стане мълчаливец – примерно при въведено ID=50 – ще имаме: 0-10 – мълчаливец /50-40=10/, от 10-50 – имаме нисък тон, от 50-79 имаме VCO и от 70-99 e високия тон за сребрата /предпоследната скала на таблицата/. Ако въведем ID=0 /това е втората скала на таблицата/ – тогава ще имаме от 0-79 VCO и от 80-99 висок тон. Ако въведем ID=30, ще имаме от 0-29 нисък тон, от 30-79 VCO, а от 80-99 висок тон /трета скала на таблицата/. При Eurotek, това е както е описано по-горе но НЯМА VCO. Ще обърна специално внимание на втората уникална екстра за модела Eurotek PRO, – НИВОТО НА ЗВУКА. Ако влезете в менюто VOLUME, ще можете да променяте нивото на звука от 1 до 20, което апаратите от този клас го нямат  като възможност по принцип, но тук нещата не се изчерпват само с контрола на нивото на звука а и още нещо… При ниво  от 1 до 9 – успоредно се увеличава звука както на черните метали, така и на цветните с еднакъв интензитет. При VOLUME 10 черните сигнали нямат звук, а само цветните сигнали. При стойност на VOLUME от 11 до 20 – звука на цветните сигнали е максимален, а черните сигнали увеличават стойностите си от 1 при VOLUME 11 /цветните са на ниво 10/, до ниво 10 при VOLUME 20 /за целия диапазон цветните сигнали са еднакво силни – 10/. Тези екстри за съжаление са само за PRO версията,но въпреки това бързия процесор и ID на металите го има и при Erotek. В представянето на апаратите задължително трябва да стане дума и за това, какви по-големи сонди ще предлагаме за тях.  Да, ще има, но засега за базовия модел Eкrotek ще е само 11инча/28см/, а за Eurotek PRO ще има 30-25см./12”x10”/ SEF DD, 38-30см./15”x12”/ SEF DD и 33см/13”/ UlLTIMATE. Тестовете на апарат с тези сонди можете да видите в интернет www.youtube.com/mdetectorscom увеличаването на дълбочината е над 20-25% спрямо базовата концентрична сонда, когато тестовете се правят в орудена почва. По мое мнение, допълнителните DD сонди са от съществено значение за Eurotek PRO, ако се използва за дълбоко търсене в орудени почви.

Сподели с приятел!

One thought on “Металотърсачи Teknetics – Eurotek и Eurotek PRO

  1. Металотърсачът евротек про излезе най-добрия металотърсач от тези, които са с автоматичен баланс, но задължително трябва да е с двойно д търсеща сонда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.