Стик на Golden Mask
Металотърсачи Golden Mask Презентации на металотърсачи

Най-добрият стик за металотърсач е на Golden Mask

Сподели с приятел!

Стик на Golden Mask
Стик на Golden Mask направен от карбон супер лек и супер здрав

Стикът или както някои го наричат дръжката на металотърсачът привидно не е най-важната част от него обикновено хората обръщат много внимание на електрониката сондата кабела например, когато някой търсачи поработи 20-30 минути с определен металотърсач непременно започва да разбира колко е важна ергономиката и геометрията на стика, защото с него е свързано разпределение на тежестта на металотърсача. Това е основната конструкция, на която са монтирани всички части и ако той не е удобен, няма начин да останете напълно доволен.
На пазара има няколко стика за металотърсачи, които като цяло няма с какво да бъдат запомнени. Преди две години от Golden Mask пуснаха нов стик от карбон, с който беше окомплектован новият им тогава модел Голден Маск 5. Още от самото начало този стик направи впечатление, че е един от най-добрите за да не кажа най-добрия. Той е направен от карбон и страшно е здрав, като в същото време е незаменим за по-дискретно използване. Тези плюсове направиха така, че този стик стана и най-търсеният. Освен това стикът на Golden Mask има възможността за перпендикулярно завъртане на сондата при което може да бъде лесно използван за търсене в пещери, стаи, мазета, скали и места на които смяната на геометрията на търсене на сондата е много важна. Подобна екстра има стика на Garrett ATX, но той не се предлага отделно.

Стик на Golden Mask - разглобен
Стик на Golden Mask – разглобен

Голям плюс на концепцията на Golden Mask, е че може да се използва много дискретно, като размерът му ако бъде извадена предната телескопична част от дръжката е само 48 сантиметра. При сгънато състояние /в готовност за работа/ конструкция е само 53 сантиметра, а при най-разгънато състояние е 137 сантиметра. При тези възможности той успешно може да бъде използван и за подводно търсене с металотърсач. Болтът за затягане на търсещата сонда, с който идва комплектът е 5,9 милиметра, а накрайникът на телескопичната дръжка имаш ширина 19,4 милиметра, което я прави подходяща за използване с почти всички търсещи сонди за металотърсачи.

Малко по-труден е въпросът с възможността за закрепване на самия метал детектор върху тази конструкция, но при малко изобретателност нещата ще станат.
Един от най-подходящите за използване на стика на Golden Mask е металотърсачът XP Deus – независимо дали говорим ва комплекта с дистанциаонното или слушалките, защото и двете не е необходимо да се закачат. Карбоновия стик на Голден Маск и е подходящ да се използва и от всички металдетектори които е предвидено да се закачат на колана в калъф каквито са: xp goldmaxx power, металотърсач xp gmaxx II, xp adventis,  xp adx 150, моделите на фишер които могат да се закачат.

Стик на Golden Mask - сгънат
Стик на Golden Mask – сгънат

от Голдън Маск планират и произвеждането на специален преходник за който да може да се закача дистанционното на металотърсач XP Deus директно върху стика на Голден Маск. Това го очакваме през 2017 година за още информация www.mdetectors.bg

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.