Презентации на металотърсачи

Техника на сканиране с магнарадар Tero Vido

Сподели с приятел!

Магна радарите работят на принципа на засичане на магнитните аномалии и по този начин се опитват да визуализират възможните обекти под земята. Този метод на сканиране често пъти греши в зависимост от конкретните условия. Магнарадара Теро Видо е най-сполучливия от различните модели магна радари, които се намират на пазара и е произведен в Германия с последни технологии използвани в разработването на геодезическа техника.

Сканиране на парцел с магднарадар Tero Vido
Сканиране на парцел с магднарадар Tero Vido

Сканиране на парцел с магднарадар Tero Vido

С времето се изгражда правилния стил на работа и се придобива опит.

Ако първата стъпка е да се научите как да работите с менютата и да оперирате с устройството, втората стъпка която задължително трябва да направите е да подготвите мястото за сканиране достатъчно прилежно.

Третата стъпка е да се разчете записа и при необходимост да се сравнят няколко перпендикулярни сканирания на един и същ парцел.

В това филмче се представя как да се изпълни втората стъпка Това е примерен начин за провеждане на сканирането.

В случая е избрана правоъгълна форма на мястото за сканиране дължина 5 метра на ширина 4 метра. Мястото е измерено с метър и тези размери се въвеждат в устройството – таблета.

При самия старт на сканирането, в по-съвременния софтуер не е необходимо да се натиска първоначално копчето OK на сондата, а директно се натиска копчето със стрелката надолу, за да стартирате сканирането на първия ред. В края на реда се натиска копчето OK на сондата, за да се бележи края на реда и след преместване на следващия ред се натиска копчето със стрелката надолу.

Ширината от 4метра се разделя на 10 коридора всеки от по 40 сантиметра. В случая коридорите са белязани с подръчни средства- камъни. Избран е метод на засичане “отиване, обръщане и връщане”, защото може да изберете и другият метод: “отиване и без засичане се връщате, втория коридор засичате пак с отиване, тоест с еднопосочни успоредни движения.

Видеото по-горе показва как да се подготви терена а не показва как се работи с менюто. Това може да видите в следното видео:

Още за Магднарадара Tero Vido четете във форума на българските търсачи Форум Империо.

Актуалната цена може да проверите в магазин за металдетектори MDETECTORS

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.