Презентации на металотърсачи

Сравнение между пинпойнтери GARRETT Pro-Pointer AT, XP MI-4 и XP MI-6

Сподели с приятел!

Пинпойнтерът металотърсач, дори и в България, отдавна вече не е допълнителна ненужна екстра, без която се работи също така ефективно. Той наистина улеснява много търсача. Съкращава драстично времето на изкарване на сигнала от земята. На всеки се е случвало да губи ценно време в преследване на сигнала в дупката и разширяването на дупката във всички посоки за да се извади. Или пък сигналът е извън дупката вече, но не може да се локализира точно, въпреки че и двете ръце са ни изцапани с пръст и прехващаме земя от една ръка в друга. В тези случаи (както и в много други) идва нуждата от пинпойнтер под ръка, който мигновено и без проблем да индикира в коя част е скрит така чаканият сигнал.

Нека сравним три от популярните пинпойнтери на пазара /вижте видеото по-долу/:

пинпойнтер Garrett Pro-Pointer AT
Garrett Pro-Pointer AT

Garrett Pro-Pointer AT оранжевият (морков) е класика при пинпойнтерите. Той се е доказал като безпроблемен и надежден помощник, на когото може да се вярва. Водоустойчив до 3 метра под водата, което наред с работата вътре в река и в море също така много улеснява работата в дъжд и кал. След ползване може да се измие под чешмата. Има 3 степени на чувствителност, както и бързо ретуниране с натискането на един бутон. При пускането му светва и LED светлина. Изброените по-горе неща, както и лесното му ползване го правят популярен пинпойнтер сред търсачите. Работи с една сменяема батерия от 9 волта.

Новият пинпойнтер XP MI-4
Новият пинпойнтер XP MI-4

XP MI-4 е нов модел на френската марка XP. Водоустойчив до 6 метра под водата. Има също 3 степени на чувствителност, но има и екстрата избор от два вида звук – Beep и Pitch, според предпочитанията на използващия го. LED светлината е с контрол за пускане/спиране. Има вградена литиева батерия (зарежда се с USB кабелчето вътре в комплекта), което значи, че не е нужно да се купуват допълнително батерии и да се сменят като се изтощят. Това е улеснение за търсача, a също така пести пари.

XP MI-6
XP MI-6

XP MI-6 е моделът, който има също така и допълнителната опция да се свърже дистанционно с металотърсача XP Deus. Той има всички екстри на модел MI-4 плюс възможност при желание да се свърже безжично към Deus. Тоест той може да се използва и като самостоятелен, отделен пинпойнтер от всеки търсач, както и посредством вградения радио модул да се използва сдвоен с XP Deus. Когато се сдвои с XP Deus звукът му и чувствителността му се настройват от пулта на Деуса, също така и заряда на батерията се показва там. Така сдвоен с Деуса той достига дълбочини, които са непостижими за друг пинпойнтер в момента на пазара.

Следващата таблица показва сравнението в разстоянието на засичане на трите пинпойнтера в равни условия. Батериите са пълни и на трите и са използвани максималните чувствителности и на трите уреда. Само MI-6, когато е сдвоен с дистанционното на XP Deus чувствителността му е на 45 от максимум 50.

2 лева съвременни 10 стотинки съвременни 0.6 гр. съчма сплесната капачка                       (10 см. диаметър)
Garrett Pro-pointer AT 8 см. 6.3 см. 1.5 cм. 18 см.
XP MI-4 8.5 см. 7.2 см. 2.6 cм. 22.5 см.
XP MI-6 8.3 см. 6.8 см. 2.5 см. 20.2 см.
XP MI-6 (сдвоен                      с дистанционното на Deus) 11 см. 9.5 см. 3.5 см. 24 см.

 

сравнение на металотърсачи пинпойнтери
Garrett Pro-Pointer AT vs XP MI-4 vs XP MI-6

 

Видео от самото сравнение може да се види тук:

MI-4 и MI-6 показаха по-добри характеристики при сравнението. Имайки предвид съотношението цена/качество/екстри продуктите на XP заемат водещи позиции.

Сподели с приятел!

One thought on “Сравнение между пинпойнтери GARRETT Pro-Pointer AT, XP MI-4 и XP MI-6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.