Deus 2 version 1.0
XP Металотърсачи Презентации на металотърсачи

XP DEUS 2 – Новости в софтуерна версия 1.0-1.1 и какво означават те

Сподели с приятел!

Новият ъпдейт за XP Deus II e вече факт!

Нов процес: За да актуализирате Деус 2 с най-новата версия е необходимо да създадете акаунт в официалния сайт на XPmetaldetectors.com. Създайте свой акаунт и след това актуализирайте DEUS II до версия 1.0 безплатно.

(Тази платформа за актуализиране работи само със следните браузъри от Windows или MAC: Chrome, Edge, Opera, Brave)

Какво е новото във версия 1.0 и 1.1 за XP Deus 2:

FULL TONES/ВСИЧКИ ТОНОВЕ (DISCRI > EXPERT)

  • DISCRIMINATION=TONE BREAK

Стойности под нивото на дискриминация, като земята и желязото, вече се чуват, без да се налага да намалявате дискриминацията до -6,4. Настройката за дискриминация действа като “прекъсване на тона”, а настройката Iron Volume регулира силата на звука на земята и желязото под нивото на дискриминация.

Тази новост вече позволява да се чува и земята и керамиката като черен сигнал дори при дискриминация и да задаваме сила на звука на този черен сигнал.

  • OFFSET-FT (FULL TONES > EXPERT)

Измества звуковата честота към високия тон на първите цели със сигнатура точно над нивото на дискриминация, за да ги разграничи лесно звуково от желязото:

0=деактивиран OFFSET.

5=настройка по подразбиране, позволяваща първо ниво на изместване към високия тон на първите цели от цветни метали.

10=по-изразено изместване.

40 (макс.) = всички цели над нивото на дискриминация ще издават еднакъв висок звук.

Тази новост ще позволява слабопроводимите цели да се разграничат по-отчетливо звуково от подобните по звук железни цели. Например отворени обици и синджирчета ще могат да издават висок звук, дори когато показанието им е ID 25 до ID 50.

  • Пълни тонове (FULL TONES) – СИЛА НА ТОНА (FULL TONES > EXPERT)

Конфигурира паузите на тоновете и нивата на звука на 5 диапазона на проводимост на пълните тонове, за да даде приоритет на определени целеви диапазони.

Това подобрение ще спомогне за по-прецизна звукова настройка от оператора относно силата на звука на всички цели и от кои проводимости (ID) да започва даденият звук.

TONE VOLUME/СИЛА НА ТОНА (MENU > DISCRI > EXPERT > TONES > EXPERT)

Регулира индивидуалнaта сила на звука на всеки тон на 11 нива, за да намали звука на определени целеви диапазони и да даде приоритет на други.

С това подобрение звукът от нежеланите капачки от буркани, например, може да се намали, а другите цели да са със силен звук.

FREQUENCY MAX/МАКС. ЧЕСТОТА (MENU > FREQ MAX)

Ограничава максималната висока честота, използвана в многочестотния спектър FMF до 40 kHz, 24 kHz или 14 kHz за всяка програма.

Намаляването на максималната честота подобрява стабилността на земята и дискриминацията на желязото.

Това също намалява чувствителността към слаби проводници (T.ID 25-50) и способността за чуване на монети залепени до пирони или силно минерализирана почва.

Например програма 1 GENERAL, съчетана с максимална честота от 14 khz (спектър 4-14 khz), е по-подходяща за локализиране на цели с висока проводимост (сребърни монети) през алуминиево фолио, в сравнение с честотната лента по подразбиране до 40 khz.

Тази новост позволява да се намали шумът от земята, както и понякога да се елиминират електромагнитните смущения (при намаляване до 24 или до 14)

Забележка: Изместването на честотата и автоматичното сканиране на честотата са преместени в подменюто Max Frequency.

AUDIO FILTER/АУДИО ФИЛТЪР (OPTION > AUDIO)

Изчиства звука и звучи по-гладко, по-малко нестабилно, особено в дълбочина, изборът на правилния аудио филтър за вашия терен може да спечели няколко допълнителни сантиметра дълбочина.

На чисти плажове или чиста земя или в гора, по-високи нива като 2 до 5 ще бъдат за препоръчване.

В замърсени с желязо терени по-ниските нива като 0 до 2 ще запазят достатъчно нюанси в определянето на желязото, за да разпознават по-добре целите от желязо и цветни метали.

При 0 този аудио филтър е деактивиран.

Тази новост е подходяща за търсене в дълбочина, където ще изчисти сигналите и ще ги направи по-отчетливи.

HI-SQUARE AUDIO TYPE/АУДИО ТИП (OPTION > AUDIO > AUDIO TYPE)

High Square Tone

Този нов аудио тип има по-богато и по-ясно хармонично съдържание от SQUARE Audio Type и много често може да помогне за идентифициране на дълбоко тихи цели.

В режим Pitch силните цели близо до сондата ще бъдат по-малко остри и омекотени в сравнение със SQUARE, за да идентифицирате по-добре дълбоки цели, без да претоварвате слуха си с близки и силни на звук сигнали.

С това подобрение още веднъж може да спечелите малко сантиметри в дълбочина и да работите с приятен за вас звук.

ПО-БЪРЗ T.ID

Дисплеят на идентификационния номер (показателят, числото) на целта (T.ID) сега се актуализира по-бързо, така че идентификационният номер на цел от желязо да не се задържа върху цел от цветни метали. Освен това регулирайте настройката FE T.ID на OFF, за да благоприятствате показването на цели от цветни метали.

С тази новост ще може по-бързо да се махат показанията на желязото и да оставят място на цветните показания, когато има близо черен сигнал до цветен сигнал.

FE T.ID (OPTION > CONFIG > ON/OFF)

FE T.ID = ON (вкл.): Показва идентификатора (числото) на железните цели.

FE T.ID = OFF (изкл.): Няма да показва идентификационния номер (числото) на железни цели, а само цели с идентификационна стойност, по-висока от настройката за дискриминация (дори ако запазите звукът на желязото).

В среда, замърсена с желязо, задайте FE T.ID на OFF (изкл.), за да се фокусирате върху дисплея на целите от цветни метали.

С тази новост можете да виждате на екрана само показания (числа), които са над числото на дискриминация и в замърсено да обръщате внимание само и единствено на числата на цветните цели като това ще помогне за откриването на повече цветни цели, които са маскирани от черни цели.

SILENCER (DISCRI > EXPERT)

Сега e по-ефективен и разпределен в 8 нива, от 0 до 7.

Със silencer, настроен на нива 2-3, трудни железни цели, показващи висок ID (число) и генериращи високи тонове, ще бъдат по-добре елиминирани.

Ако искате допълнително да подобрите разпознаването на черни цели, помислете за:

     – Увеличаване на silencer до 3, 4, 5…

     – Повишаване на нивото на дискриминация до 8-10.

     – Използвайте B.caps reject (отхвърляне на бирени капачки и плоски железа)

     – Намаляване на максималната честота до 24 или до 14kHz

С този подобрен SILENCER ще имаме по-лесно дискриминиране на железата като в същото време няма да отреже от дълбочината на уреда.

ДРУГИ НОВОСТИ и ПОДОБРЕНИЯ:

  • Програма 1-GENERAL сега използва 2 тона и режима на показване големи числа на екрана ни T.ID по подразбиране. Реактивността тук вече е леко намалена от 2,5 на 2, за да ви предложи повече производителност при обща употреба на по-малко замърсена земя.
  • Пинпойнтерът МИ-6, когато е свързан с Деус 2 вече има по-силен звук.
  • IRON VOLUME вече достига до по-високи стойности (от 0 до 10 е вече). Това е подобрение за по-прецизна настройка за силата на звука на желязото.
  • Менюто Multi Notch и менюто Ground вече са достъпни и на WS6 модула като Master. Multi Notch има 3 сегмента и тук вече. Ground може да се настрои вече и на Tracking (проследяване на земята).

Това е голяма стъпка напред за ползвателите на WS6 Master.

Новият ъпдейт за Деус 2 версия 1.0 дава много повече опции, настройки и възможности за потребителите. Първоначално всичките новости може да ви се струват сложни и прекалено много натоварващи, но препоръчвам да им отделите малко време и те ще ви се отплатят подобаващо.

SPVS ви пожелава успех!

Видео относно новостите във версия 1.0 на Деус 2 може да намерите тук:

Сподели с приятел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.